Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

noonew

Başarılı
Merhaba arkadaşlar son birkaç gündür laptop uyku moduna girmiyor. Güç planımı varsayılan ayarlara geri döndürdüm, farklı dakikaları seçtim yine aynı sadece kapağı kapattığımda uyku moduna giriyor. Ben kapatmasam sabaha kadar açık kalacak laptop, çözümü nedir? Ekran kartı sürücüm ve Windows güncel.

Laptop: HP Victus 16 RTX 3050 Ti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hall sensör sorununu duydunuz mu daha önce? Kapağı kapattığınız zaman cihazların bunu bilmesi için yerleştirilen bu sensör, HP Victus serilerinde kronik olarak sorunlu çalıştığı için bilgisayarı kullanılamaz hâle getiriyor. Ancak bu sensörü sökerek bilgisayar kullanılabiliyor ama bu sefer de bilgisayarınız dizüstü kapağının kapatıldığını anlayamıyor ve başka sorunlar da meydana geliyor.

10 dakikanız var ise bu videoyu izleyin. Burada anlattım.

Ürünün ilk sahibine ulaşabiliyorsanız garantiye verip vermediğini veya içerisinden bir kablo çıkarıp çıkarmadığını sorun.

Hocam şöyle diyeyim kapağı kappatigim anda ekran kapanip uyku moduna giriyor ama masaüstünde uyku moduna girmiyor 3 5 dk içinde girmesi lazım normalde. yazılımsal kaynakli bi sorun olabilirmi sizce? Çünkü oyun oynarken ekran kapanip açılmıyor sanırım hall sensor sorunu böyle bir şeydi

Ekran kapanıyor ise o zaman hall sensörünü çıkarmamışlardır. İşletim sistemi kaynaklıdır. Güç seçeneklerini yapmanıza rağmen düzelmiyor ise bir uygulama uyku moduna girmesini de engelleyebilir.

Bence en güzeli yedeklerinizi alıp cihazı sıfırlamayı deneyin.

Ekran kapanıyor ise o zaman hall sensörünü çıkarmamışlardır. İşletim sistemi kaynaklıdır. Güç seçeneklerini yapmanıza rağmen düzelmiyor ise bir uygulama uyku moduna girmesini de engelleyebilir.

tek çare sıfırlamak gibi görünüyor teşekürler yardımlarınız için

Hall sensör sorununu duydunuz mu daha önce? Kapağı kapattığınız zaman cihazların bunu bilmesi için yerleştirilen bu sensör, HP Victus serilerinde kronik olarak sorunlu çalıştığı için bilgisayarı kullanılamaz hâle getiriyor. Ancak bu sensörü sökerek bilgisayar kullanılabiliyor ama bu sefer de bilgisayarınız dizüstü kapağının kapatıldığını anlayamıyor ve başka sorunlar da meydana geliyor.

10 dakikanız var ise bu videoyu izleyin. Burada anlattım.

Ürünün ilk sahibine ulaşabiliyorsanız garantiye verip vermediğini veya içerisinden bir kablo çıkarıp çıkarmadığını sorun.

Hocam 2021 kasa 16-e ve 16-d'lerde hall sensörü sorununu hiç görmedim, zaten 2023 kasa 16-r veya 16-s'lerdeki gibi sökülebilen bir yuvası da görünmüyor. Servis kılavuzunda ''IR sensor'' kısmı da yok zaten. Kapak kapandığında uykuya giriyorsa zaten sensörlük bir sorun da yok demektir.
internals-3.webp

Hocam sanırım uykuya gecmesini engeleyen uygulamayi buldum uzun uğraşlar sonucu eğer engeleyen şey bu uygulamaysa ne yapmam lazım şimdi

Dosya Ekleri

• IMG_20250704_181243.webp
    IMG_20250704_181243.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 74