Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

noonew

Başarılı
Merhaba arkadaşlar HP Support Assitant'a BIOS güncellemesi gelmişti. Fotoğraftaki kısımda hangi tuşa basmalıyım, en üsttekinden mi devam etmeliyim?

IMG_20250916_005906.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet, direkt Windows üstünden güncellemeye devam etmek için bu seçenekten seçin.

Ancak;

1. Pilinizin çalıştığından ve en az yarısına kadar dolu olduğundan emin olun.
2. İşlem esnasında asla bilgisayarı kapatmayın.
3. Güncelleme işleminden sonra cihazınıza bir veya iki dakika gelmeyebilir.

Hata yaparsanız cihaz açılması hâle gelir. Cihaz açılmaz hâle gelirse de kurtarılamaz duruma geldiği anlamına gelmiyor. O zaman farklı bir bilgisayardan yardım almamız gerekir. Cihazınız, USB'den BIOS kurtarmayı destekliyor.
Evet, direkt Windows üstünden güncellemeye devam etmek için bu seçenekten seçin.

Ancak;

1. Pilinizin çalıştığından ve en az yarısına kadar dolu olduğundan emin olun.
2. İşlem esnasında asla bilgisayarı kapatmayın.
3. Güncelleme işleminden sonra cihazınıza bir veya iki dakika gelmeyebilir.

Hata yaparsanız cihaz açılması hâle gelir. Cihaz açılmaz hâle gelirse de kurtarılamaz duruma geldiği anlamına gelmiyor. O zaman farklı bir bilgisayardan yardım almamız gerekir. Cihazınız, USB'den BIOS kurtarmayı destekliyor.

Çözüm
Hasan hocam otomatik olan versiyonunu atmış, ben de manuel güncellemeyi atayım.
1- https://support.hp.com/tr-tr/drivers/laptops siteye girin. Eğer kayıt olduysanız yukarıda laptopunuz gözükecektir. Gözükmüyorsa kayıt olun.

1758000212137.webp

Bu gördüğünüz kısımdan laptopunuzu tanılayın.
2- tanıladığınız laptop modelini seçin. Böyle bir görsel göreceksiniz.

1758000261432.webp

Soldan işletim sisteminizi, sağdan hangi sürümün kurulu olduğunu seçin. Bende Windows 11 24H2 sürümü kurulu o yüzden onu seçiyorum.
3- en son böyle bir ekran gelecek, bu ekrandan BIOS yazanı açın. İndir dedikten sonra gelen pencereden manuel indirin.

1758000333963.webp

4- son aşama olarak da indirdiğiniz BIOS exesini açıp kurulumu başlatın. Kurulum yapıyorken bilgisayarı sakın ama sakın kapatmayın. Bilgisayarınız mümkünse adaptöre takılı olsun.

Hasan hocam otomatik olan versiyonunu atmış, ben de manuel güncellemeyi atayım.
1- https://support.hp.com/tr-tr/drivers/laptops siteye girin. Eğer kayıt olduysanız yukarıda laptopunuz gözükecektir. Gözükmüyorsa kayıt olun.

Eki Görüntüle 185331

Bu gördüğünüz kısımdan laptopunuzu tanılayın.
2- tanıladığınız laptop modelini seçin. Böyle bir görsel göreceksiniz.

Eki Görüntüle 185332

Soldan işletim sisteminizi, sağdan hangi sürümün kurulu olduğunu seçin. Bende Windows 11 24H2 sürümü kurulu o yüzden onu seçiyorum.
3- en son böyle bir ekran gelecek, bu ekrandan BIOS yazanı açın. İndir dedikten sonra gelen pencereden manuel indirin.

Eki Görüntüle 185333

4- son aşama olarak da indirdiğiniz BIOS exesini açıp kurulumu başlatın. Kurulum yapıyorken bilgisayarı sakın ama sakın kapatmayın. Bilgisayarınız mümkünse adaptöre takılı olsun.
Çok teşekkürler hocam bilginiz için

Ancak;

1. pilinizin çalıştığından ve en az yarısına kadar dolu olduğundan emin olun.
2. işlem esnasında asla bilgisayarı kapatmayın.
3. güncelleme işleminden sonra cihazınıza bir veya iki dakika gelmeyebilir.

Teşekkürler hocam dün yaptım 5 dk falan çok kısa sürdü.