KeeneticOS 4.3.2 (29/05/2025) Yenilikler
Yeniliklerde SFP port ile ilgili birkaç yeni command var. Onları da çalıştırdım ne olur ne olmaz diye. Önce komple fabrika ayalarına getirdim Hero'yu.
interface 4 media-type sfp ile 4-SFP portunu SFP moduna aldım.
interface 4 sfp pcs 2500base-x/an ile 2.5G Auto Negotiation moduna aldım. (Bu belki 1G ile kısıtlı olan arkadaşların problemini çözebilir)
interface 4 sfp rx-los ignore bunla da sinyal aldım.
En son
system configuration save yaptım ve reboot ettim.
Ama halen aynı sorun. Anıl arkadaşı bekleyeceğim gibi. Telegram kullanan biri varsa ona aynı kullanıcı adından ulaşabilir mi? Techolay'a baksın.
Anıl kurtar beni, IP ve şifreyi ne yaptın
Saat 22:15 güncellemesi:
Bir kaç şey denedim ve arayüze erişebildim. Hero'yu 10.0.0.1 yaptım. 4-SFP'yi LAN yaptım. Sonra bilgisayara 192.168.1.100 statik IP verdim. Böyle yapınca 192.168.1.10'a ulaşabildim ama Hero'ya ulaşamadım.
Majdev firmware yüklüydü. Ama şifreyi bilmiyordum. Boş şifre denedim olmadı. hack-gpon sitesindeki default
admin123 denedim olmadı. En son rastgele
root denedim oldu.
Sonra tekrar Majdev firmware yükledim. Çünkü Anıl arkadaşımız firstboot ve reboot yaptı mı bilmiyordum. Majdev firmware tekrardan başarıyla yazıldı. Sonra
firstboot ve
reboot yaptım. Ardından gerekli Turkcell HG8245X6-10 GPON ONT bilgilerini kopyaladım. Her değişim sonrası Save & Apply yaptım. En son da
fw_setenv... command'lerini yaptım ve reboot ettim.
Keenetic'e geri döndüm. Ethernet profilini DHCP yaptım ve 10.0.0.1 ile Keenetic'e bağlandım. VLAN 100 girdim. PPPoE bilgilerini girdim. WAN MAC adresini klonladım. 4-SFP portunu WAN sağlayıcısı yaptım. IPv4 Manuel seçtim ve 192.168.1.10 olarak bıraktım.
Şu an çalışıyor. CGNAT IPv4 ve normal IPv6 aldı. Tam 1G hız alıyorum hız testinden. (Kablo ile 930 Mbps download ve 50 Mbps upload)
Ama her şey güzel değil maalesef. Şu an halen Huawei arayüzüne girmeye çalışırken
403 Forbidden hatası alıyorum. Esasında çok sıkıntı değil. Çünkü şu an internet var ve her şey çalışıyor. Doğal olarak muhtemelen O5 statüsünde diye düşünüyorum.
İlginç bir kısım ise şu. Bana gelen Huawei SFP, G-010S-P tabanlı. Arayüze en son erişebildiğimde onu gördüğümü hatırlıyorum.
Umarım şimdilik her şey düzgün devam eder. Ama bu OpenWRT arayüzüne niye erişemiyorum anlamadım.