Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Liguori

Yetkin
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar. Recep Baltaş ve Majdev arkadaşımız tarafından yayınlanan FTTH ve Keenetic Hero rehberlerini takip ediyorum. Yakın zamanda @anilon1 arkadaşımızdan Huawei MA5671A SFP aldım. Kendisinden Majdev firmware yükleyip göndermesini istedim. Ürünü bugün teslim aldım.

Keenetic Hero ile kurulum yapıyorum. Recep Baltaş'ın videosunu birebir takip ediyorum. Keenetic Hero GPON SFP+ ONT Rehberi

Ama maalesef başlangıçta bir yerde takıldım. Daha da ilerleyemiyorum.

image.webp

Router'a ethernet kablosu ile bağlıyım (Port 1, LAN). SFP modül takılı. Fiber kablo takılı değil. Router adresini 192.168.2.1 olarak kurdum. interface 4 sfp rx-los ignore ve system configuration save başarıyla işlendi. Sağlayıcı olarak 4-SFP portunu seçtim. Manuel IP olarak 192.168.1.10 girdim. VLAN kutucukları boş.

Ama 192.168.1.10'a maalesef ulaşamıyorum. 403 Forbidden hatası alıyorum. Hiçbir şekilde düzelmiyor.

ssh [email protected] yaptığımda ise boş şifre ile giriş yapamıyorum. @anilon1 şifreyi ne yaptın? Umarım public key değildir 😃

@Majdev yardımcı olmanız mümkün mü?

Çözüm
Buna bir çözüm buldum galiba. Sonra deneyeceğim. OpenWrt SFP üzerinde yeni bir lan interface yaratıp bunu Keenetic'te (veya herhangi bir router'da) lan forward kabul listesine koyunca hiç PC IP değiştirmeden arayüze erişmek mümkünmüş.

Merhaba arkadaşlar, ben yaptım gayet düzgün çalışıyor. İlk adımda ağ -> arayüzler sekmesinden yeni arabirim ekleyip protokolü statik IP seçin. Görseldeki değerleri girdikten sonra gelişmiş ayarlar kısmına gelip, "varsayılan ağ geçidini kullan" tikini kaldırın ve aynı sayfada "ağ geçidi metriği kullan" satırına 100 değerini girin. Akabinde, güvenlik duvarı ayarları sekmesine geçip bölgeye WAN kuralını ekleyin. Böylece hem internete çıkıp, hem de SFP arayüzüne erişebilirsiniz. İyi çalışmalar.

sfp.webp

sfp2.webp

sfp3.webp

sfp4.webp
Merhaba.
Keenetic modemin arayuzunde de ayni mantik isliyor mu?

Merhaba hocam, Keenetic OS'e pek hakim değilim fakat Recep abinin videolarında sanırım SFP için statik IP tanımlıyordu, eğer tanımladıktan sonra gelişmiş ayarlar sekmesi varsa bu ayarların benzeri olacaktır diye tahmin ediyorum.

Aynı işlemleri SFP arayüzünde de yapsak olmaz mı? SFP brick olma durumu var mı sonra tamamen erişilmez olmasın?

Hocam ben pek bunu yapma taraftarı değilim çünkü Huawei MA5671A'nın SoC'si 400 MHz clock hızında ve yüksek sıcaklarda çalışmakta. Ben hiçbir işlem yükünün bindirilmemesi taraftarıyım. @Liguori hocamda ve bende de bulunan 2.5G Media converter kullanmanızı tavsiye ederim. Bir de OpenWrt destekli bir router.

Son düzenleme:
Selam. Ben de akşamdan beri SFP ile erişim kesildi. Kontrol ettiğimde SFP arayüzünde doğrulama 5 olmuyor 3'te kalıyor ve bağlantı hatası alıyorum. Oysa ONT cihazını takayım dedim baktım bağlantı geldi. Demem o ki SFP'den doğrulama yapılamıyor ek bilgiler mi girmem gerekiyor acaba? SFP arayüzünde ben bu zamana kadar sadece ONT'nin seri no su ve software bilgilerini girerek erişim sağlamıştım. Sanırım daha fazla bilgi istemeye başladı Telekom. Yardımcı olacak varsa memnun olurum.

Geri bildirimde bulunayım tekrardan SFP ile net e çıkabildim. Sorun? Ben önceki SFP arayüz ayarlarında GPON bilgilerini Recep beyin tarifi şeklinde girmiş idim dolayısıyla MAC adresini girmeden erişim sağlıyordum fakat geçen akşam birden net kesildi ve ONT cihazı ile kullanım sağlamıştım şimdi ilave olarak SFP arayücüne ONT MAC adresini de girince net geri geldi :)

Son düzenleme: