Çözüldü Huawei MA5671A SFP'nin OpenWRT arayüzüne nasıl erişilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Liguori

Yetkin
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar. Recep Baltaş ve Majdev arkadaşımız tarafından yayınlanan FTTH ve Keenetic Hero rehberlerini takip ediyorum. Yakın zamanda @anilon1 arkadaşımızdan Huawei MA5671A SFP aldım. Kendisinden Majdev firmware yükleyip göndermesini istedim. Ürünü bugün teslim aldım.

Keenetic Hero ile kurulum yapıyorum. Recep Baltaş'ın videosunu birebir takip ediyorum. Keenetic Hero GPON SFP+ ONT Rehberi

Ama maalesef başlangıçta bir yerde takıldım. Daha da ilerleyemiyorum.

Router'a ethernet kablosu ile bağlıyım (Port 1, LAN). SFP modül takılı. Fiber kablo takılı değil. Router adresini 192.168.2.1 olarak kurdum. interface 4 sfp rx-los ignore ve system configuration save başarıyla işlendi. Sağlayıcı olarak 4-SFP portunu seçtim. Manuel IP olarak 192.168.1.10 girdim. VLAN kutucukları boş.

Ama 192.168.1.10'a maalesef ulaşamıyorum. 403 Forbidden hatası alıyorum. Hiçbir şekilde düzelmiyor.

ssh root@192.168.1.10 yaptığımda ise boş şifre ile giriş yapamıyorum. @anilon1 şifreyi ne yaptın? Umarım public key değildir

@Majdev yardımcı olmanız mümkün mü?

Çözüm

Hocam bunu yaptınız mı?

Merhaba arkadaşlar, ben yaptım gayet düzgün çalışıyor. İlk adımda ağ -> arayüzler sekmesinden yeni arabirim ekleyip protokolü statik IP seçin. Görseldeki değerleri girdikten sonra gelişmiş ayarlar kısmına gelip, "varsayılan ağ geçidini kullan" tikini kaldırın ve aynı sayfada "ağ geçidi metriği kullan" satırına 100 değerini girin. Akabinde, güvenlik duvarı ayarları sekmesine geçip bölgeye WAN kuralını ekleyin. Böylece hem internete çıkıp, hem de SFP arayüzüne erişebilirsiniz. İyi çalışmalar.

Sorun başka esasında. SFP Keenetic'e bağlı iken eğer bilgiler doğru klonlandı ise O5 alabiliyor ve Hero IP alabiliyor. Sorun bu değil.

Sorun SFP Keenetic'e bağlı iken hiçbir şekilde SFP arayüzüne ulaşılamaması. Ne yapsam mümkün değil. O yüzden 850 TL'ye TP-Link MC220L almak zorunda kaldım. Converter işi çok daha rahat. Yakında 2.5G elime gelince daha rahat olacağım. Onun içinde mesajımda belirttiğim gibi UART TTL serial girişi var. Yani sıkıntı çıkarsa SFP'yi unbrick etmek çok kolay olacak. Çin havalimanında şu an, bakalım bana gelmesi ne kadar sürecek.

Eminim Mikrotik Router falan kullanıyor olsaydım böyle problem olmazdı. Nedense Keenetic SFP'ye ulaşmaya çalışırken patlak veriyor. O yüzden onu artık sadece AP olarak kullanacağım.

Anladığım kadarı ile siz Keenetic'te her şey çalışır vaziyette net varken aynı anda SFP ara yüzüne de erişip görmek istiyorsunuz, bunu ben de yapamıyorum. Öyle olsa tadından yenmez, bu işlerden aslında pek de anlamam. Burada ve netteki rehberleri takip ederek ancak bir şeyler yapıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
SFP ile internete erişirken zaten arayüzüne erişemezsiniz. İnterneti kesip SPF'nin IP'sini atamanız lazım.
Buna bir çözüm buldum galiba. Sonra deneyeceğim. OpenWRT SFP üzerinde yeni bir LAN interface yaratıp bunu Keenetic'te (veya herhangi bir router'da) LAN forward kabul listesine koyunca hiç PC IP değiştirmeden arayüze erişmek mümkünmüş.

Hocam bunu yaptınız mı?

Hocam bunu yaptınız mı?

Merhaba arkadaşlar, ben yaptım gayet düzgün çalışıyor. İlk adımda ağ -> arayüzler sekmesinden yeni arabirim ekleyip protokolü statik IP seçin. Görseldeki değerleri girdikten sonra gelişmiş ayarlar kısmına gelip, "varsayılan ağ geçidini kullan" tikini kaldırın ve aynı sayfada "ağ geçidi metriği kullan" satırına 100 değerini girin. Akabinde, güvenlik duvarı ayarları sekmesine geçip bölgeye WAN kuralını ekleyin. Böylece hem internete çıkıp, hem de SFP arayüzüne erişebilirsiniz. İyi çalışmalar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Menü Türkçe hangi FW'yi yüklediniz SFP'ye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…