Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ferdiylmz

Üyecik
Huawei MateBook X Pro 2024 model (VGHH-X, Core Ultra 9 185H) cihazımda recovery bölümü hâlâ duruyor; ancak F10 ile açılan orijinal Huawei kurtarma sistemi, Windows içinden yapılan sıfırlama işlemi nedeniyle zarar görmüş durumda.
Türkiye dışında yaşıyorum ve birçok kez denememe rağmen Huawei’den e-posta yoluyla destek alamadım.
  • Ekte mevcut disk yapımın ekran görüntüsünü paylaşıyorum:

partitions.webp

• Sadece eksik olan sistem bölümlerini talep ediyorum.
  • Recovery ve Windows bölümlerinin sağlam olduğunu düşünüyorum.
Yardımcı olacak herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
920 GB olan bölüme bir harf atayıp içeriğini paylaşma imkanınız var mı?
Açıkçası disk yönetimi üzerinden harf atama yada başka bir işlem yapılamıyor. Sağ tıklandığında sadece yardım seçeneği çıkıyor. Sadece Diskpart üzerinden harf ataması yapabildim. Fakat windows yeniden başlatıldığında bu atama kayboluyor ve bölüm eski harfsiz haline dönüyor. Yapılan işlemler ve dosya içeriğine aşağıdaki görsellerden ulaşabilirsiniz.

disk yonetimi.webp

diskpart.webp

files.webp

Anladığım kadarıyla cihazın Orjinal OEM imajı duruyor. Fakat F10 tuşu ile recovery menüyü açan yada tetikleyen bölümler silinmiş. Yapmış olduğum araştırmalarda diğer Huawei cihazlarda OneKey kurtarma bölümü haricinde WinRE ve WinPE partitionları bulunuyor. Sanırım benim cihazda o bölümler silindiğinden dolayı OEM recovery menüsü açılmıyor. Şu anki amacım, eğer işe yararsa recovery sistemi sağlam aynı cihaza sahip bir kullanıcıdan eksik olan disk bölümlerini ( EFI dahil ) tamamlayıp sistemi test etmek. Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

Cihaz bilgilerim:
• Model: HUAWEI MateBook X Pro 2024 – VGHH-X
• İşlemci: Intel Core Ultra 9 185H
• RAM: 32 GB
• SSD: 2 TB
• Seri No: 27Z0224315000810

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada bu bölümde sadece sürücüler vs var ve burada duran imaj hiçbir zaman güncel olmayacak. Bu yüzden tavsiyem bölümü komple silip kendiniz temiz Windows 11 24H2 kurmanız gerektiğinde. Sürücüler konusunda biz zaten yardıncı oluyoruz.

Huawei bile bölüm silindiyse Windows Recovery kullanın demiş resmi sayfasında:

Çözüm
Bu arada bu bölümde sadece sürücüler vs var ve burada duran imaj hiçbir zaman güncel olmayacak. Bu yüzden tavsiyem bölümü komple silip kendiniz temiz Windows 11 24H2 kurmanız gerektiğinde. Sürücüler konusunda biz zaten yardıncı oluyoruz.

Huawei bile bölüm silindiyse Windows Recovery kullanın demiş resmi sayfasında:

Evet haklısınız. Temiz kurulum mantıklı görünen tek yol ve ben de o şekilde devam edeceğim. YouTube’daki içeriklerinizi de uzun zamandır keyifle takip ediyorum. Bu yolda başarılarınızın devamını dilerim.

Emeğinize sağlık, desteğiniz için teşekkürler 🙏

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.