Hugginface ilk defa kullanıyorum API key tarzı bir şey istiyor hatada, ne yapmalıyım?

Kod:
Traceback (most recent call last):
 File "C:\Users\aero\AppData\Local\Packages\PythonSoftwareFoundation.Python.3.11_qbz5n2kfra8p0\LocalCache\local-packages\Python311\site-packages\huggingface_hub\utils\_http.py", line 406, in hf_raise_for_status.
 response.raise_for_status()
 File "C:\Users\aero\AppData\Local\Packages\PythonSoftwareFoundation.Python.3.11_qbz5n2kfra8p0\LocalCache\local-packages\Python311\site-packages\requests\models.py", line 1024, in raise_for_status.
 raise HTTPError(http_error_msg, response=self)
requests.exceptions.HTTPError: 401 Client Error: Unauthorized for url: https://huggingface.co/meta-llama/Llama-3.2-3B-Instruct/resolve/main/config.json

The above exception was the direct cause of the following exception:

Traceback (most recent call last):
 File "C:\Users\aero\AppData\Local\Packages\PythonSoftwareFoundation.Python.3.11_qbz5n2kfra8p0\LocalCache\local-packages\Python311\site-packages\transformers\utils\hub.py", line 403, in cached_file.
 resolved_file = hf_hub_download(
 ^^^^^^^^^^^^^^^^
 File "C:\Users\aero\AppData\Local\Packages\PythonSoftwareFoundation.Python.3.11_qbz5n2kfra8p0\LocalCache\local-packages\Python311\site-packages\huggingface_hub\utils\_deprecation.py", line 101, in inner_f.
 return f(*args, **kwargs)
 ^^^^^^^^^^^^^^^^^^
 File "C:\Users\aero\AppData\Local\Packages\PythonSoftwareFoundation.Python.3.11_qbz5n2kfra8p0\LocalCache\local-packages\Python311\site-packages\huggingface_hub\utils\_validators.py", line 114, in _inner_fn.
 return fn(*args, **kwargs)
 ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
 File "C:\Users\aero\AppData\Local\Packages\PythonSoftwareFoundation.Python.3.11_qbz5n2kfra8p0\LocalCache\local-packages\Python311\site-packages\huggingface_hub\file_download.py", line 1232, in hf_hub_download.
 return _hf_hub_download_to_cache_dir(
 ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
 File "C:\Users\aero\AppData\Local\Packages\PythonSoftwareFoundation.Python.3.11_qbz5n2kfra8p0\LocalCache\local-packages\Python311\site-packages\huggingface_hub\file_download.py", line 1339, in _hf_hub_download_to_cache_dir
 _raise_on_head_call_error(head_call_error, force_download, local_files_only)
 File "C:\Users\aero\AppData\Local\Packages\PythonSoftwareFoundation.Python.3.11_qbz5n2kfra8p0\LocalCache\local-packages\Python311\site-packages\huggingface_hub\file_download.py", line 1854, in _raise_on_head_call_error
 raise head_call_error.
 File "C:\Users\aero\AppData\Local\Packages\PythonSoftwareFoundation.Python.3.11_qbz5n2kfra8p0\LocalCache\local-packages\Python311\site-packages\huggingface_hub\file_download.py", line 1746, in _get_metadata_or_catch_error

Ve API key istemesi normal mi? Ben modelin bilgisayarımda çalışmasını istiyorum chat GPT'den yardım aldım ama kodu değiştirdiği kısımlarda loacalden API'ya dönmüş olabilir.

@brkdnmz

Son düzenleme:
Tam olarak ne yapmak istiyorsun ya da hangi modeli kullanmak istiyorsun anlamadım biraz daha detay verebilirsen iyi olur. Normalde Huggingface'deki modelleri bilgisayarına indirip Local şekilde kullanabiliyorsun. Yani en azından ben bu şekilde kullanıyorum. Başka bir şekilde mi kullanmak istiyorsun?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam olarak ne yapmak istiyorsun ya da hangi modeli kullanmak istiyorsun anlamadım biraz daha detay verebilirsen iyi olur. Normalde huggingface'deki modelleri bilgisayarına indirip local şekilde kullanabiliyorsun. Yani en azından ben bu şekilde kullanıyorum. Başka bir şekilde mi kullanmak istiyorsun?

Kendi AI asistanımı yapıyorum meta-llama kullanmak istiyorum local olarak bilgisayarımda çalışmasını istiyorum herhangi bir servera bağlı olmak verilerimi vermek veya ücret ödemek istemiyorum kişiselleştirmek istiyorum.

Şimdi ben kullandığım zamanlar OobaBooga kullanıyordum. Ayrıca modeli huggingface sayfasına gidip direkt indirebiliyor olman lazım. Sonra Text-gen-webui daki ilki klasörün içine yapıştırıp web ui 'ı açıyorsun. Sonrasında indirdiğin ve klasöre attığın modeli seçip chat kısmından konuşuyorsun. Yani en azından ben 6 7 ay önce böyle yapıyordum. muhtemelen aynı şekil devam ediyordur. OobaBooga'yı anlatan birinin videosunu bırakıyorum.

Birkaç ay önce tekrardan kullanmak istediğimde ise Anythingllm isimli başka bir UI kullanmıştım fakat pek hoşuma gitmedi ancak belki senin hoşuna gider.

Ayrıca modelleri direkt metanın modellerini kullanmak yerine editlenip düzenlenmiş modelleri de kullanabilirsin. Huggingface'de modelleri sansürsüz halde paylaşanlar oluyor. Benim denediğim zamanlar baya fark yaratıyordu araştırırken bunlara da bakabilirsin.

Tavsiyem OobaBooga'yı kullanman olur. Yapamadığın bir şey olursa tekrardan yaz birlikte çözelim.