Çözüldü Hyper-V GPU passthrough nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
2-3 sanal makinede oyun çalıştırmak için GPU passthrough yapmak istiyorum fakat nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. Düz VMware mi indirmem gerek? Çünkü bende workstation 17 versiyonu var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yok olmuyor. Videoda adam dosyanın host olan versiyonunu atınca direkt çalışıyor bende olmuyor.
Yarın bir daha bakarım, daha detaylı anlatırım.

Yok olmuyor. Videoda adam dosyanın host olan versiyonunu atınca direkt çalışıyor bende olmuyor.
Şöyle yapıver:

1. PnPutil ile sürücü dosyanı öğren.
Kod:
pnputil /enum-devices /class Display
Çıktı sana tüm grafik sürücü bilgilerini sunacak.

2. PnPutil ile sürücü dosyalarını bir klasöre çıkart.
Örnek, benim çıkartacağım sürücü dosyası oem19.inf. Ben tüm dosyaları host üzerinde oluşturduğum C:\Temp klasörüne çıkartacağım.
Kod:
pnputil.exe /export-driver  oem19.inf C:\Temp

3. Guest sistemde ana makinede %windir%\System32\DriverStore\FileRepository klasöründe çıkarttığın *.inf uzantılı dosyanın adındaki klasörü oluştur ve *.inf dosyasını da Guest sistemde kopyala. Ana makinedeki çıkarttığın C:\Temp klasöründeki dosyaların hepsini guest makinede oluşturduğun %windir%\System32\HostDriverStore\FileRepository\<INF uzantılı dosyanın adına benzer isimli klasör> klasörüne at.

4. Son olarak %windir%\System32 klasöründe AMD klasörünü de sanal makinede aynı konuma kopyala.

İyi hatırlattın, bu konuda iki tane rehber hazırlamam gerek aslında. Sonuçları paylaş. Bende iGPU olmasına ragmen sorunsuz calişiyor.

Sende de çalışması lazım.
Hocam konuyu hortlatıyorum da. 2 GPU olması gerek demişsiniz. Sadece RX 6400 var onun üzerinden yapamaz mıyım?
DDA veya KVM ikisi de tek GPU'u cihazi sadece bir isletim sisteminde calistirabiliyor. Yani ayni anda ikisi ile de isiniz olacaksa iki GPU bulundurmali, aksi halde olmuyor. DDA yerine GPU partitioning denilen yeni teknolojiyi kullanabilirsiniz ama onun da destekledigi platform cok kisitli:

Gigabyte cığımız tek X16 slotu koyduğu için X1 slotu X16 ya çeviren aparatlardan almam lazım ona da Max NVIDIA 7200 SE var onu takabilirim.
Aslında sanal makinede çok fazla yüklenmeyecek. Grafikler en düşük seviyede CS 2 açacak. Hyper-V ile bir deneyeyim bakalım. Belki çalıştırabilirim.

@001 hocam aşağıdaki videodaki scriptleri kullanmam ne kadar doğru. Attığınız blogdaki yazılar 2. scripttekinin bir kısmıyla aynı. Ya da dosyaların içeriğinde zararlı ne olabilir?

Son düzenleme:
@Koneko Toujou zararlı bir şey yok.
İlk script sistem sürücülerini misafir makineye el ile kopyalıyor, onun yerine klasik sürücü yükleme de yapılabilir.
İkinci scriptte ise senin GPU özelliklerin farklı olabilir, ona dikkat etmen lazım.

RX 6400 için 32 GB yazan değeri 2 GB olarak değiştirsem olur herhalde. 4 GB olması lazım GPU'nun.

O Memory kısmında değer deneyebilmek için scripti tekrar tekrar çalıştırmamda sıkıntı olur mu? Olabildiğince az kaynak atayıp ortalama bir performans almayı hedefliyorum da. En başta 2 girip sonra değerler güzel gelirse 1.5GB'a düşürmek için scripti tekrar düzenleyip çalıştırırsam sıkıntı olur mu?

Son düzenleme:
İfadeler: 001
Sorun olmaz. Makine ismi dogru olmasi yeter.

Hocam sanırsam yaptım da device Manager sekmesinde hatalı gösteriyor. Ana bilgisayardaki driverın aynısını sanal makineye de mi kurmam gerek yoksa sadece Windows içinden mi bulmasını sağlamalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…