Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
2-3 sanal makinede oyun çalıştırmak için GPU passthrough yapmak istiyorum fakat nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. Düz VMware mi indirmem gerek? Çünkü bende workstation 17 versiyonu var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yok olmuyor. Videoda adam dosyanın host olan versiyonunu atınca direkt çalışıyor bende olmuyor.
Yarın bir daha bakarım, daha detaylı anlatırım.

Yok olmuyor. Videoda adam dosyanın host olan versiyonunu atınca direkt çalışıyor bende olmuyor.
Şöyle yapıver:

1. PnPutil ile sürücü dosyanı öğren.
Kod:
pnputil /enum-devices /class Display
Çıktı sana tüm grafik sürücü bilgilerini sunacak.
1725349521453.webp

2. PnPutil ile sürücü dosyalarını bir klasöre çıkart.
Örnek, benim çıkartacağım sürücü dosyası oem19.inf. Ben tüm dosyaları host üzerinde oluşturduğum C:\Temp klasörüne çıkartacağım.
Kod:
pnputil.exe /export-driver  oem19.inf C:\Temp
1725349702564.webp

3. Guest sistemde ana makinede %windir%\System32\DriverStore\FileRepository klasöründe çıkarttığın *.inf uzantılı dosyanın adındaki klasörü oluştur ve *.inf dosyasını da Guest sistemde kopyala. Ana makinedeki çıkarttığın C:\Temp klasöründeki dosyaların hepsini guest makinede oluşturduğun %windir%\System32\HostDriverStore\FileRepository\<INF uzantılı dosyanın adına benzer isimli klasör> klasörüne at.

1725350068292.webp

1725350168923.webp

4. Son olarak %windir%\System32 klasöründe AMD klasörünü de sanal makinede aynı konuma kopyala.

İyi hatırlattın, bu konuda iki tane rehber hazırlamam gerek aslında. Sonuçları paylaş. Bende iGPU olmasına ragmen sorunsuz calişiyor.
1725350504707.webp

Sende de çalışması lazım.
10'da scriptte kullanilan bazi temel Hyper-V ozelliklerinden yoksun kalıyorsunuz. Ornek GPU seçme vs.

Tek GPU olduğu için sorun olacağını düşünmüyorum. Şimdi indirdiğim ISO'yu denedim aşağıdaki hatayı veriyor gene.

1725466305323.webp

Media Creation Tool kullanmadan ISO oluşturun diyor fakat verilen linklerin hepsi Media Creation Tool'a çıkıyor.

1725466525177.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek GPU olduğu için sorun olacağını düşünmüyorum. Şimdi indirdiğim ISO'yu denedim aşağıdaki hatayı veriyor gene.

Eki Görüntüle 80743

Media Creation Tool kullanmadan ISO oluşturun diyor fakat verilen linklerin hepsi Media Creation Tool'a çıkıyor.
User agent değiştirip yapmak mumkun. Ama LTSC ile yapacaksiniz hem de. Bu yüzden Microsoft'taki deneme kopyasi yerine tam surumu indirin.
Windows 10 LTSC 2021 için ISO bu.

User agent değiştirip yapmak mumkun. Ama LTSC ile yapacaksiniz hem de. Bu yüzden Microsoft'taki deneme kopyasi yerine tam surumu indirin.
Windows 10 LTSC 2021 için ISO bu.

Bir de bunu deneyeyim. Olmazsa Recep hocamızın çözümüne bakacağız.

Bir de bunu deneyeyim. Olmazsa Recep hocamızın çözümüne bakacağız.

@001 gene aynı hatayı alıyorum hocam. Tam ekran ekran görüntüsü paylaşıyorum. Bir şeyi yanlış mı yapıyorum?

1725468157431.webp

@Recep Baltaş hocam sizin yöntemle nasıl yapacağım?

Son düzenleme:
Sanal makineye aktardığın sürüxüdeki inf dosyasını kullanarak.
Sağ tık > ınstall.

Succesfully installed dedi ama hala code 43 hatalı gözüküyor device Manager da.

Galiba benim ekran kartı desteklemiyor. Yoksa bu kadar uğraşa değil ekran kartı komple bilgisayarı sanal makineye aktarırdık.

Son düzenleme:
Şu gereksinimler karşılanıyor mu?
  • Hyper-V ana bilgisayarındaki CPU, Intel-VT veya AMD-V sanallaştırma özelliklerini desteklemelidir. UEFI/BIOS ayarlarında Hyper-V ana bilgisayarınızdaki işlemciniz için uygun sanallaştırma özelliği etkinleştirilmelidir.
  • Giriş-Çıkış Bellek Yönetim Birimi (IOMMU), Hyper-V ana bilgisayarındaki CPU tarafından desteklenmelidir. Bu özellik, ekran kartı veya GPU geçişi dahil olmak üzere PCI geçişi için gereklidir.
  • NVIDIA GRID veya AMD MxGPU (Çok Kullanıcılı GPU) gibi GPU sanallaştırma teknolojilerini destekleyen bir GPU'ya sahip bir ekran kartı. Bu teknolojiler satıcıya özeldir. Sunucu sınıfı donanım kullanmak başarı oranlarını artırır. PCI Kesmeleri (INTx) kullanan eski cihazlar desteklenmez.
  • SR-IOV (Tek Kök Giriş/Çıkış Sanallaştırma) desteklenmeli ve hataları önlemek için etkinleştirilmelidir.

Şu gereksinimler karşılanıyor mu?
  • Hyper-V ana bilgisayarındaki CPU, Intel-vt veya AMD-v sanallaştırma özelliklerini desteklemelidir. UEFI/BIOS ayarlarında Hyper-V ana bilgisayarınızdaki işlemciniz için uygun sanallaştırma özelliği etkinleştirilmelidir.
  • Giriş-çıkış bellek yönetim birimi (IOMMU), Hyper-V ana bilgisayarındaki CPU tarafından desteklenmelidir. Bu özellik, ekran kartı veya GPU geçişi dahil olmak üzere PCI geçişi için gereklidir.
  • NVIDIA Grid veya AMD mxgpu (çok kullanıcılı GPU) gibi GPU sanallaştırma teknolojilerini destekleyen bir GPU'ya sahip bir ekran kartı. Bu teknolojiler satıcıya özeldir. Sunucu sınıfı donanım kullanmak başarı oranlarını artırır. PCI kesmeleri (ıntx) kullanan eski cihazlar desteklenmez.
  • Sr-ıov (tek kök Giriş/Çıkış sanallaştırma) desteklenmeli ve hataları önlemek için etkinleştirilmelidir.

1-2 evet 3 için emin değilim 4'ü araştırmadım ilk defa duyuyorum.
Sistem genel olarak R5 5600, Gigabyte B450M S2H ve RX 6400'den oluşuyor.