Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
2-3 sanal makinede oyun çalıştırmak için GPU passthrough yapmak istiyorum fakat nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. Düz VMware mi indirmem gerek? Çünkü bende workstation 17 versiyonu var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yok olmuyor. Videoda adam dosyanın host olan versiyonunu atınca direkt çalışıyor bende olmuyor.
Yarın bir daha bakarım, daha detaylı anlatırım.

Yok olmuyor. Videoda adam dosyanın host olan versiyonunu atınca direkt çalışıyor bende olmuyor.
Şöyle yapıver:

1. PnPutil ile sürücü dosyanı öğren.
Kod:
pnputil /enum-devices /class Display
Çıktı sana tüm grafik sürücü bilgilerini sunacak.
1725349521453.webp

2. PnPutil ile sürücü dosyalarını bir klasöre çıkart.
Örnek, benim çıkartacağım sürücü dosyası oem19.inf. Ben tüm dosyaları host üzerinde oluşturduğum C:\Temp klasörüne çıkartacağım.
Kod:
pnputil.exe /export-driver  oem19.inf C:\Temp
1725349702564.webp

3. Guest sistemde ana makinede %windir%\System32\DriverStore\FileRepository klasöründe çıkarttığın *.inf uzantılı dosyanın adındaki klasörü oluştur ve *.inf dosyasını da Guest sistemde kopyala. Ana makinedeki çıkarttığın C:\Temp klasöründeki dosyaların hepsini guest makinede oluşturduğun %windir%\System32\HostDriverStore\FileRepository\<INF uzantılı dosyanın adına benzer isimli klasör> klasörüne at.

1725350068292.webp

1725350168923.webp

4. Son olarak %windir%\System32 klasöründe AMD klasörünü de sanal makinede aynı konuma kopyala.

İyi hatırlattın, bu konuda iki tane rehber hazırlamam gerek aslında. Sonuçları paylaş. Bende iGPU olmasına ragmen sorunsuz calişiyor.
1725350504707.webp

Sende de çalışması lazım.
Onda herhangi bir ayara gerek var mı?

Cok kafa patlatan bir is eger yeni kullanici iseniz. Anakart ve CPU'nuz IOMMU desteklemeli. En az iki tane GPU olmasi gerekiyor bir de, yanlis hatirlamiyorsam.

Linux'ta iseniz Yusuf ıpek'in güzel bir videosu var. Ona bakın.

Windows'ta nasıl yaparım peki? Eğer Windows'ta beceremezsem son çare Dual boot Pop!_OS kuracağım.

Cok kafa patlatan bir is eger yeni kullanici iseniz. Anakart ve CPU'nuz IOMMU desteklemeli. En az iki tane GPU olmasi gerekiyor bir de, yanlış hatirlamiyorsam.

Anakart Gigabyte B450M S2H, CPU R5 5600. destekliyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, destekliyor. BIOS uzerinden IOMMU ve AMD-v ayarini "enabled" yapmaniz gerekiyor. Eger Windows 10 Pro veya Windows server işletim sistemini kullaniyorsaniz yapabiliyorsunuz.

Windows 10 Pro kullanıyorum. BIOS'da sanallaştırma açık bir daha dediğiniz ayarları açmam gerekiyor mu? O ayarın olduğu yeri çok hatırlamıyorum da.

Windows 10 Pro kullanıyorum. BIOS'da sanallaştırma açık bir daha dediğiniz ayarları açmam gerekiyor mu? O ayarın olduğu yeri çok hatırlamıyorum da.
Evet. IOMMU gruplari olmadan yapamazsiniz.

Evet. IOMMU gruplari olmadan yapamazsiniz.

Tamamdır Hyper-V'yi açtım yeniden başlatırken BIOS'a girer dediğiniz ayarları yaparım. Sıkıntı olursa yazarım buraya tekrardan.

Cok kafa patlatan bir is eger yeni kullanici iseniz. Anakart ve CPU'nuz IOMMU desteklemeli. En az iki tane GPU olmasi gerekiyor bir de, yanlış hatirlamiyorsam.

Hocam konuyu hortlatıyorum da. 2 GPU olması gerek demişsiniz. Sadece RX 6400 var onun üzerinden yapamaz mıyım?

Son düzenleme: