Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
2-3 sanal makinede oyun çalıştırmak için GPU passthrough yapmak istiyorum fakat nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. Düz VMware mi indirmem gerek? Çünkü bende workstation 17 versiyonu var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yok olmuyor. Videoda adam dosyanın host olan versiyonunu atınca direkt çalışıyor bende olmuyor.
Yarın bir daha bakarım, daha detaylı anlatırım.

Yok olmuyor. Videoda adam dosyanın host olan versiyonunu atınca direkt çalışıyor bende olmuyor.
Şöyle yapıver:

1. PnPutil ile sürücü dosyanı öğren.
Kod:
pnputil /enum-devices /class Display
Çıktı sana tüm grafik sürücü bilgilerini sunacak.
1725349521453.webp

2. PnPutil ile sürücü dosyalarını bir klasöre çıkart.
Örnek, benim çıkartacağım sürücü dosyası oem19.inf. Ben tüm dosyaları host üzerinde oluşturduğum C:\Temp klasörüne çıkartacağım.
Kod:
pnputil.exe /export-driver  oem19.inf C:\Temp
1725349702564.webp

3. Guest sistemde ana makinede %windir%\System32\DriverStore\FileRepository klasöründe çıkarttığın *.inf uzantılı dosyanın adındaki klasörü oluştur ve *.inf dosyasını da Guest sistemde kopyala. Ana makinedeki çıkarttığın C:\Temp klasöründeki dosyaların hepsini guest makinede oluşturduğun %windir%\System32\HostDriverStore\FileRepository\<INF uzantılı dosyanın adına benzer isimli klasör> klasörüne at.

1725350068292.webp

1725350168923.webp

4. Son olarak %windir%\System32 klasöründe AMD klasörünü de sanal makinede aynı konuma kopyala.

İyi hatırlattın, bu konuda iki tane rehber hazırlamam gerek aslında. Sonuçları paylaş. Bende iGPU olmasına ragmen sorunsuz calişiyor.
1725350504707.webp

Sende de çalışması lazım.
@Koneko Toujou 6400 ile VFIO passthrough yapmak mümkün. Hyper-V IOMMU grupları ile bunu yapıyorsa ne güzel, GPU-P yapılabilir. Ama SR-IOV gibi sadece Radeon Pro ve Instinct'te bulunan özellikle yapıyorsa Windows'ta becerebileceğini sanmıyorum. IOMMU ve VT-d(AMD-v) yeterli olması lazım.

@Koneko Toujou 6400 ile vfıo passthrough yapmak mümkün. Hyper-V IOMMU grupları ile bunu yapıyorsa ne güzel, GPU-p yapılabilir. Ama sr-ıov gibi sadece Radeon Pro ve ınstinct'te bulunan özellikle yapıyorsa Windows'ta becerebileceğini sanmıyorum. IOMMU ve vt-D(AMD-v) yeterli olması lazım.

O zaman bunu Linux'den mi yapmam gerekir? Eğer öyleyse 2. diskime dualboot olarak bir Linux kurabilirim. Hangi dağıtımda bu işlemi yapmam daha kolay olur? Bir de DirectX olmayacağı için nasıl bir FPS farkı oluşur?

O zaman bunu Linux'den mi yapmam gerekir? Eğer öyleyse 2. diskime dualboot olarak bir Linux kurabilirim. Hangi dağıtımda bu işlemi yapmam daha kolay olur? Bir de DirectX olmayacağı için nasıl bir FPS farkı oluşur?
KVM ile ben sadece iki GPU yönetimini biliyorum. Paylaşımlı GPU işine hiç girişmedim. Herhangi bir Linux dağıtımı işini görür. Yönetim paneli ve daha detaylı şey arıyorsan Proxmox kullan. Ağ üzerinden yönetim vs. gibi kullanışlı özellikler var.

KVM ile ben sadece iki GPU yönetimini biliyorum. Paylaşımlı GPU işine hiç girişmedim. Herhangi bir Linux dağıtımı işini görür. Yönetim paneli ve daha detaylı şey arıyorsan proxmox kullan. Ağ üzerinden yönetim vs. gibi kullanışlı özellikler var.

Çok detaylı olmasına gerek yok hatta olabildiğince kullanıcı dostu bir dağıtımla yapabilirsek bunu çok iyi olur çünkü Linux'a 2 3 defa baktım sadece :D. Pop!_OS iş görür mü?

Tamamdır hafta sonu 2. diske dualboot olarak kurar tekrar buraya yazarım.
Bu arada hevesini kirmak gibi olmasin ama GRID ve SR-IOV gibi ozellikler RX serisinde bulunmuyor. GPU-P gibi tek ekran kartini tum cok sistemde kullanmak istiyorsan mecbur RTX kart kullanacaksin. KVM de GPU-P ozelligini SR-IOV ile yapiyormus.

Sadece tek GPU'yu tek sanal makine icin kullanabilirsin, bu zaman da en az iki GPU olmasi gerekiyor. Bu da senin aradigin ozellik degil. Daha gecen sene bu konuda Radeon'un Reddit sayfasinda bir acik istek de yayinlamislar.

Bu arada hevesini kirmak gibi olmasin ama Grid ve sr-ıov gibi ozellikler RX serisinde bulunmuyor. GPU-p gibi tek ekran kartini tum cok sistemde kullanmak istiyorsan mecbur RTX kart kullanacaksin. KVM de GPU-p ozelligini sr-ıov ile yapiyormus.

Sadece tek GPU'yu tek sanal makine icin kullanabilirsin, bu zaman da en az iki GPU olmasi gerekiyor. Bu da senin aradigin ozellik degil. Daha gecen sene bu konuda Radeon'un Reddit sayfasinda bir acik istek de yayinlamislar.

Ya bu kartta ne bulunuyor ben onu çok merak ediyorum decoder desen yok sr-ıov gibi özellikler yok sadece GDDR6 bellekle ana chipseti koyup yollamışlar.
GPU'nun yarısını sanal makinede yarısını ana PC de kullanmayı düşünüyorum yapılabiliyor mu öyle bir şey? Scriptlerde 2 GB VRAM ayarlayabiliyorduk o tarz bir şeyden bahsediyorum.

@Koneko Toujou SR-IOV gibi ust segment ozellikler komple RX serisinde yok. AMD bu konuda NVIDIA'dan cok cok geride. NVIDIA bu esigi uzun zaman once asti, simdi cogu ust segment ozellikleri tum RTX kartlarinda var.

GPU'nun yarısını sanal makinede yarısını ana PC de kullanmayı düşünüyorum yapılabiliyor mu öyle bir şey? Scriptlerde 2 GB VRAM ayarlayabiliyorduk o tarz bir şeyden bahsediyorum.
Bu iste deminden beri denemeye calistigin GPU Partitioning oluyor. O da SR-IOV ozelligini kullaniyor. Tek PCI veri yolunu birden fazla kullanabiliyorsun bu sekilde. Bu olmadikta IOMMU ile yine sanal makineye GPU aktarimi yapabiliyorsun ama bu sefer de tum GPU aktariliyor, sadece misafir gorebiliyor donanimi, ana makine degil.

@Koneko Toujou sr-ıov gibi ust segment ozellikler komple RX serisinde yok. AMD bu konuda NVIDIA'dan cok cok geride. NVIDIA bu esigi uzun zaman once asti, simdi cogu ust segment ozellikleri tum RTX kartlarinda var.

Bu iste deminden beri denemeye calistigin GPU partitioning oluyor. O da sr-ıov ozelligini kullaniyor. Tek PCI veri yolunu birden fazla kullanabiliyorsun bu sekilde. Bu olmadikta IOMMU ile yine sanal makineye GPU aktarimi yapabiliyorsun ama bu sefer de tum GPU aktariliyor, sadece misafir gorebiliyor donanimi, ana makine degil.

O zaman yapacak çok da bir şey yok gibi gözüküyor. Paraya kıyıp RTX serisi kart almak daha mantıklı. Videolarda 3060 kullanıyorlardı onu almak daha mantıklı gibi duruyor bu işler için.