Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam attığım videoyu izlememişsiniz sanırım. Arkadaşın 17 yaşında diye iddia ettiği durumu Diamond Tema kaynaklarıyla beraber açıklıyor. Attığım videoyu izlemenizi rica ediyorum. Yok ben oradan bir şey anlamadım diyorsanız direkt o konuya ilişkin açıklamasını atayım:
Bak dostum videoda adam zaten kendisi itiraf ediyor dayandigi kaynaklarin hepsi farkli seylerden bahsediyor. Bosverin siz simdi muslumanligi, insanda biraz akil olursa zaten tanridan baska hicbir ihtimalin olmadigini gorebiliyor. Kendim gencligimde bu yollardan gecmis bir insan olarak. Butun bunlari asip tutundum tanri inancina. Ben tarihin bastan asagiya manipulasyon oldugunu zaten ergenligimden bu yana biliyorum. Biraksin gecerliligi supheli kaynaklari, isine geldiginde gercek, isine geldiginde bu kaynaklar supheli diyor zaten, O yuzden okudugu kaynaklari arguman olarak gostermesi zaten basli basina sacmalik taraflilik manipulasyon yani. Asagida bir video atiyorum, sevdigim bir kaynaktan degil, icinde gecen asagilamalardan rahatsizlik duyuyorum ama dogrulugundan suphem yok. Ben ateistim (deist degil) diyen herkesin izlemesini tavsiye ederim. Video sert basliyor ama guzel bilimsel ve felsefik degerler iceriyor. Izleyin anlayacaksiniz yanlis yere tutundugunuzu. Kimse size dusunemiyorsunuz demiyor, tutundugunuz temel yanlis, mantiksiz diyor.

Videoyu icindekilere alinmadan tepki gostermeden sadece icindeki gerceklere odaklanarak izleyin.

Hocam isleri, gucleri ya da ugraslari yoktur belki.

Bu tarz konular da, konu surekli İslam'in geri kalmisligina ya da Muslumanlarin cahil olduguna gelinmek istenilir. Hep bunlari gordum yani.

Ama konuyu buraya getirmek isteyenler, kendilerine de hic bakmazlar.
Cehalet homojen dagilmis kardesim muslumanlarin arasinda ne kadar cahil varsa ateistlerin de arasinda bir o kadar cahil var. Dunya buyuk bir yozlastirma operasyonuna maruz kaliyor. Muslumanlik su anda curutulmus deforme edilmis durumda. Tabi bu muslumanlik bu iste diye algilayan kafalar da ayni yozlasmadan muzdarip cunku buyuk resmi goremiyorlar. Fazla pembe bakmaktan, hepimiz yapariz bu hatayi. Dunya aslinda cok da pembe bir yer degil.

Hadislerin sahih olma durumu mezhepten mezhebe değişir.
Mezhepten mezhebe değil, hocadan hocaya göre bile değişir. İncil'in değiştirildiği gibi bazı hocalarda kuranı kendine göre değiştiriyolar.

Arkadaşlar ayrıca affedersiniz ama sizene? Koskoca peygamber istediği ile evlenir. Tanrının elçisi. Sorgulamanızı anlıyorum ama adam güç zehirlenmesi yaşamadan dinini yaymış. Bırakın adamın özel hayatını. Kendi hayatınıza odaklanın.

• Hahaha
İfadeler: Sye
Önce konuya girip, "Tema nereden biliyormuş?" diyor. Sonra bir şeyler yazıyor, konuyla tamamen alakasız, saçma sapan bir şeyler. Sonra gelip, "Neden bu arkadaşlar? Kur'an'ı okudum, burası mantıksız gelmiyor," falan filan diyor. Yine konuyla alakasız. Sonra konuyla alakalı bir şeyler yazmış, sonra gene konuyla alakasız bir şeyler yazıyor. Artık birisi şu arkadaşa, "Konunun inanç-inançsızlık olmadığını" yazarsa sevinirim. Şimdi size soruyorum: Konunun başından beri ana konuya odaklanmak yerine, inandığı inancı başkalarına dayatmaya çalışan bu tür insanlarla siz, sadece bu konu özelinde değil, herhangi bir konuda sağlıklı şekilde tartışma yapabilir misiniz? İşte ben bu yüzden gündem ve felsefe konularını göz ardı ettim. Ama bu sefer de konu dışında toplanmış bu arkadaşlar. Konu başlıktaki şey doğrudur ya da değildir, değil, en ufak da ilgilenmiyorum, doğru ya da yanlış olmasıyla. Konu, bir grup arkadaşın konuyu başka yere çekme çabası.

• Beğendim
İfadeler: Sye
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.