Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Emre Human

Üstün
Diamond Tema izlerken sıkça bunun ile alakalı konuştuğunu gördüm. 6 yaşındaki kız ile evlenip 9 yaşında ilişkiye girdiğinden bahsediyordu.

Gerçekten böyle bir şey var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Diamond tema izlerken sıkça bunun ile alakalı konuştuğunu gördüm. 6 yaşındaki kız ile evlenip 9 yaşında ilişkiye girdiğinden bahsediyordu.

Gerçekten böyle bir şey var mı?

Ben 1-4 yıl falan kuran kursuna gitmiştim çok eskiden. Bana böyle bir şey anlatılmadı maalesef, hem zaten böyle bir şeyin olması saçma gibi. Peygamerde olsa kim 6 yaşındaki çocuk ile evlensin ki?

Meseleyi çok umursadığımdan değil ama boş cevaplardan öteye gidilebilmesi adına cevap yazayım. Hatırladığım kadarıyla Tema'nın bahsettiği olayın bir hadis olduğu, sahih olduğu ve buharide geçtiğini belirtmek istiyorum. Şimdi isterseniz aşağıda yiyin birbirinizi, ete para vermeyin. 🙃

Son düzenleme:
Konuyu çok umursadığımdan değil ama boş cevaplardan öteye gidilebilmesi adına cevap yazayım. Hatırladığım kadarıyla Tema'nın bahsettiği olayın bir hadis olduğu, sahih olduğu ve buharide geçtiğini belirtmek istiyorum. Şimdi isterseniz aşağıda yiyin birbirinizi, ete para vermeyin. 🙃
Hocam zaten ortada bir kesinlik yok fakat internette araştırdığımda çoğu İslam kaynağı başka bir sonuç veriyor. Hangisine inanacağım bilemedim. Ama gerçekten bir Peygamberin mantık olarak 6 yaşındaki bir çocukla evlenmesi saçma.

Meseleyi çok umursadığımdan değil ama boş cevaplardan öteye gidilebilmesi adına cevap yazayım. Hatırladığım kadarıyla Tema'nın bahsettiği olayın bir hadis olduğu, sahih olduğu ve buharide geçtiğini belirtmek istiyorum. Şimdi isterseniz aşağıda yiyin birbirinizi, ete para vermeyin. 🙃
Hadislerin hepsi yalandır hocam.

Buharinin hadis kitabında bulunan hadislerin çoğunun doğru olduğuna inanmıyorum. Çünkü kitapta kolayca yalanlanabilecek hadisler bulunuyor, eğer bir kitapta yanlış bir hadis bulunuyorsa diğerlerine de inanmam için bir sebep kalmıyor ne yazık ki.

Dönemin sosyo-kültürel yapısı incelendiği zaman, kadınlarda evlilik için tahmini 9-14 yaşlarına denk gelen buluğ çağı uygun görülmüştür.

Aişe'nin, Muhammed ile 6-7 yaşlarında evlenmiş olup 9 yaşında gerdeğe girmiş olması iddası ise başlıca en güvenilir hadis kaynakları olarak kabul edilen Sahih Buhari ve Sahih Müslim'de, bazı erken dönem tarihçileri ve siyer yazarları tarafından kabul görür.

Her şeyi geçtim, İslam'da hiçbir şekilde pedofiliden bahsedilmemesi zaten çok büyük bir tabuyken, cinsel sapkınlıklara sahip kavimlerin helak edildiğinden bahsedilmesi de epey ilginç. :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.