Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yıllardır öyle olduğu yazılır çizilir. Oxford Üniversitesi bunu yalanlayan bir makale yayınladı geçtiğimiz birkaç sene içerisinde.

İşin aslı nedir bilemem fakat ben hadis gibi "söylendiği rivayet edilen" cümlelerdense saygın bir üniversitenin ortaya koyduğu bilgileri baz almayı yeğlerim.

Kim neye inanmak isterse ona inanır.
1400 sene önce 9 yaşındaki bir insanın fiziksel yapısı şimdi ki gibi değildir bence.

10 sene önce ilk okul öğrencilerinin fiziği şimdi lise öğrencilerinin fiziği gibi.

Kim neye inanmak isterse ona inanır.
1400 sene önce 9 yaşındaki bir insanın fiziksel yapısı şimdi ki gibi değildir bence.

10 sene önce ilk okul öğrencilerinin fiziği şimdi lise öğrencilerinin fiziği gibi.
Hocam hadislerde "ben küçük bir çocuktum." cümlesi geçiyor. Kime göre neye göre küçük orasını bilemeyiz tabii.

Hocam hadislere baktığımız zaman bizzat Aişe'nin anlattıklarını yazdıklarını görüyoruz. 3.kişi ağzıyla anlatan hadislerde var, bizzat Aişe'nin anlattığı hadislerde var. Yok nereden biliyorlarmış yok gerdeğe mi girmişler gibi saçma bir soru soramayız. Sebebi ise çok açık. Aişe'nin kendi ağzıyla anlattığı hadislerden yola çıkıyoruz. Detaylı anlatımını Diamond Tema yapmış şimdi gördüm. Onu izleyebilirsiniz kaynaklara bakmak için.

Bu durumu o dönemin şartlarına göre değerlendirdiğimiz zaman gayet normal olduğunu görebiliyoruz. Ha yaşansa da yaşanmasa da bizi ilgilendirir mi orası muamma. Sadece dinimizi yaşarken her şeyi bilmekte fayda var.

Hz. Aişe kendisinden 200 sene sonra doğan Buhari'ye mi anlatmış?

6 yasindaki kiz cocugu bir parca su alip basina surmus kendine gelmek icin.
Hocam hadislere baktığımız zaman bizzat Aişe'nin anlattıklarını yazdıklarını görüyoruz. 3.kişi ağzıyla anlatan hadislerde var, bizzat Aişe'nin anlattığı hadislerde var. Yok nereden biliyorlarmış yok gerdeğe mi girmişler gibi saçma bir soru soramayız. Sebebi ise çok açık. Aişe'nin kendi ağzıyla anlattığı hadislerden yola çıkıyoruz. Detaylı anlatımını Diamond Tema yapmış şimdi gördüm. Onu izleyebilirsiniz kaynaklara bakmak için.

Bu durumu o dönemin şartlarına göre değerlendirdiğimiz zaman gayet normal olduğunu görebiliyoruz. Ha yaşansa da yaşanmasa da bizi ilgilendirir mi orası muamma. Sadece dinimizi yaşarken her şeyi bilmekte fayda var.

Sen bu videoya inaniyormusun?

Adam bir de o kadar emin ki din bu iste ister inanin rahatsiz olmuyorsaniz inanabilirsiniz falan diyor. Su adami bir internet ortaminda cahilin tekini alt etti diye alip basinin ustune koyan yarim akillidir. Tanriya inanmak icin eger onemli bir insanin dusuncelerine ihtiyaciniz varsa Albert Einstein'i ornek alabilirsiniz, o tanriya inanir ve dunyada gelmis gecmis en buyuk 2. beyindir.

Son düzenleme:
O devirde insnalar ne hissediyordu bilemezsiniz. Canli sahidi kalmamis bir devirden bahsediyorsun. Soylenen her şey dogru ama ayni oranda ihtimalle yalan da olabilir. O yuzden kendinizi fazla zorlamayin. Gorunen o ki Allah insanlara yardim ederken hangi dinden olduklariyla cok ilgilenmiyor. Gecmisime bakiyorum, sosyal cevreme, insanlarin ne kadar bencil, menfaatci, yalanci ve cahil olduklari geliyor aklima. Insanlar simdilerde bu dunyaya o kadar baglanmislar o kadar maddeci olmuslar ki. Ekran karti alamiyorum Allah beni sevmiyor deyip ateist olacaklar neredeyse. Çocukca dusunceler bunlar, insanlar bencil, ahlaksiz ve maddeci olmaya devam ettikleri surece Allah hicbirine yardimci olmayacak.

Sahih Buhari diye bir adam gercekte var miymis, var ise bunlari nereden biliyomus. Muhammed 9 yasindaki karisiyla cinsel iliskiye girdikten sonra evinden cikip sokakta bagira bagira bunlari atarak geziyo muymus? Kanitlanamaz seyler bunlar bosuna bir tarafinizi yirtmayin.
Adamın adı Buhari, hadis sahih. Sahih hadis demek doğru olduğu kabul edilmiş hadis demektir. Sen adamin adını Sahih sanıyorsun. :LOL:

Diamond Tema, attığınız videoda sadece evlendiğine dair alıntılara bakıyor yani. Bana alıntılar üzerinden bir şey kanıtlamak doğru gelmiyor.

Arkadaşlar, aziz Romalılar. Bu olayı hiçbir İslami kişilik artık hoca dersiniz şeyh dersiniz şıh dersiniz hatta bunu geçtim Ortadoğu, Endonezya nereye giderseniz gidin hiçbir Müslüman reddetmez. Sadece bizim tatlı su Müslümanlarımız bu olayı rasyonel hale getirmeye çalışır. Hz. Muhammedin 9 yaşında bir kız çocuğu ile evlendiği bir gerçektir. Eğer bunun gerçek olmadığına inanıyorsanız başta namaz kılmak olmak üzere çoğu İslami geleneğin de yalan olduğunu iddia etmeniz gerekir. Çünkü Hz Muhammed'in 9 yaşında bir kız çocuğu ile evlendiğini söyleyen kaynaklar aynı şekilde bize namazın nasıl kılınması, abdestin nasıl alınması gerektiğini vb. anlatan kaynaklardır.

Yok neymiş Araplarda kızların yaşı ergenlikten sonra sayılıyormuş da aslında 21 yaşındaymış. Yok insan ömrü kısaymış 9 yaşındaki aslında 18 yaşındaymış falan bunların hepsi boş bahane. O dönemlerde ortalama insan yaşının kısa olmasının sebebi insanların ömrünün kısa olmasından kaynaklı değil. Çocuk ölümlerinin çok olması ve savaş sebebiyle genç nesillerin çok ölmesinden dolayı ortalama yaşın azalmasından kaynaklıdır. Kısaca 9 yaşındaki çocuk 9 yaşındadır. Hadi sizi üzmeyelim 9 yaşında olsun ama 15 yaşında göstersin ki bütün kaynaklarda evlendiği zaman ergenliğe girmediğini belirtir yani hala çocuk fizyolojisine sahip olduğu söylenir. 50 yaşından büyük birisinin 15 yaşında bir çocukla evlenmesini üstelik de birden çok eşi olmasını kabul ediyorsanız o sizin bileceğiniz iş. İşinize gelen bölümü kabul edip işinize gelmeyeni edemezsiniz.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.