Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Diamond tema izlerken sıkça bunun ile alakalı konuştuğunu gördüm. 6 yaşındaki kız ile evlenip 9 yaşında ilişkiye girdiğinden bahsediyordu.

Gerçekten böyle bir şey var mı?

Forum bu tarz konularda gerçekten bir cevap aramak için en saçma yer söyleyeyim bunu. Böyle bir durum yok, sizin de cevabı forumda aramamanızı öneriyorum. Kimilerine göre 9 yaşında evlenip 12 yaşında ilişkiye girdi, kimine göre 6-9, kimine göre 4-9. her şeyi diyeni gördüm. Forum doğru yer değil.

Bütün HZ. Muhammed aleyhine laflar zaten sadece bununla örtülü ama kasıtlı olarak yapılan şey dönemin durumunu görmezden gelmek. Günümüzdeki 25 yaşındakiyle 50 yıl önceki 25 yaşındaki bir değilse o dönemin 6-9 yaşı da farklıdır.

HZ. Muhammed, kızların gömülmesini engeller = Sessizlik
3. ağız hadis tarafından HZ. Muhammed'in 6-9. yaşındaki kızla evlendiği söylenince = :eek::mad:

Bir insanı tek hatasında silemiyorsanız, tek hatası olan (?) HZ. Muhammed'i de kolay kolay iyi insan kategorisinden kaldıramazsınız.

Sunnilere göre o zaman arap kadınlarının yaşı ergenliğe girdikten sonra sayılıyormuş. Ama ben bazı insanlar gördüm onlar kabul ediyorlar. Hatta biri şey diyordu o zaman normaldi. Sene 600 diyordu.
Kuran müslümanlarına göre bu yanlış diyorlar.

Peki ben de bir şey soracağım. Bugünün şartlarında 6-9 yaş çocuk sayılıyor. Peki o zamanın şartlarında bu yaşlarda bizden daha olgun olma ihtimalleri yok mu? Yaşa takılmayın bu kadar. Arkadaşım var lisede ergenliğe giriyor ben 5. sınıfa geçerken yaz tatilinde ergenliğe girdim. Aramızda seneler var. Kafa yapısı, gelişimi her şeyi aynı mı o yılla bu yıllar? Kimi 21 yaşında fetih yapar kimisi evde TikTok izler. İkisi de aynı yaşta?

Umarım demek istediğimi anlarsınız saçma sapan yerlere çekenler olacaktır illaki.

Ben bu konuda bildiklerimi, okuduklarımı söylersem bırak forumdan atılmayı, Silivri'ye doğru kapılar açılır. O yüzden susuyorum :)
Ama Diamond Tema bu konuda yeterli açıklamayı kaynaklarıyla beraber sunmuştur. Daha fazlası için kaynaklara göz atabilirsin.

Bütün Hz. Muhammed aleyhine laflar zaten sadece bununla örtülü ama kasıtlı olarak yapılan şey dönemin durumunu görmezden gelmek. Günümüzdeki 25 yaşındakiyle 50 yıl önceki 25 yaşındaki bir değilse o dönemin 6-9 yaşı da farklıdır.

Hz. Muhammed, kızların gömülmesini engeller = sessizlik.
3. ağız hadis tarafından Hz. Muhammed'in 6-9. yaşındaki kızla evlendiği söylenince = :eek::mad:

Bir insanı tek hatasında silemiyorsanız, tek hatası olan (?) Hz. Muhammed'i de kolay kolay iyi insan kategorisinden kaldıramazsınız.

Çok değil son 50 yıldan günümüze baktığınızda doğuda 9 yaşındaki çocukların 80 yaşında adamlarla evlendirilmesini görebilirsiniz. Çocuk gelinler hep vardı. O dönemin şartlarına göre mi değerlendirmemiz gerekiyor doğudaki çocuk gelinleri?

Sahih Buhari hadisine göre Muhammed, Ayşe ile 6 yaşında evlenmiş ve Ayşe 9 yaşına geldiğinde cinsel ilişkiye girmiştir. Ayrıca Ayşe çocuk olduğu için bebeklerle oynuyormuş.

Merak ediyorum acaba neden bu arkadaslar ben bu inanca inanmiyorum, cunku Kuran okudum ve surasi mantikli gelmedi diyemiyorlar? %90 okumadilar cunku. Bir insanin cok okumus olmasi onun butun dusuncelerini dogru yapmaz. Okudugu kaynaklarin hepsinin de gercekleri anlatiyor olmasi lazim. Veya en azindan bu ihtimallerinin saglanabiliyor/dogrulanabiliyor olmasi lazim. Cidden bunlari dusunemeyecek kadar toy, gunumuz Turk ateist gencligine cok guluyorum, cok komikler.

Diamond tema izlerken sıkça bunun ile alakalı konuştuğunu gördüm. 6 yaşındaki kız ile evlenip 9 yaşında ilişkiye girdiğinden bahsediyordu.

Gerçekten böyle bir şey var mı?

Buhari de bulunan hadislerin çoğu güvenilir değil açıkçası, bu hadisinde pek bir doğruluğu olduğunu düşünmüyorum. Konu hakkında fazla bir bilgi olmadığı için bu konuyu bu kadar yoğun tartışmaya da gerek yok bence.

Buhari de bulunan hadislerin çoğu güvenilir değil açıkçası, bu hadisinde pek bir doğruluğu olduğunu düşünmüyorum. Konu hakkında fazla bir bilgi olmadığı için bu konuyu bu kadar yoğun tartışmaya da gerek yok bence.

O devirde insnalar ne hissediyordu bilemezsiniz. Canli sahidi kalmamis bir devirden bahsediyorsun. Soylenen her şey dogru ama ayni oranda ihtimalle yalan da olabilir. O yuzden kendinizi fazla zorlamayin. Gorunen o ki Allah insanlara yardim ederken hangi dinden olduklariyla cok ilgilenmiyor. Gecmisime bakiyorum, sosyal cevreme, insanlarin ne kadar bencil, menfaatci, yalanci ve cahil olduklari geliyor aklima. Insanlar simdilerde bu dunyaya o kadar baglanmislar o kadar maddeci olmuslar ki. Ekran karti alamiyorum Allah beni sevmiyor deyip ateist olacaklar neredeyse. Çocukca dusunceler bunlar, insanlar bencil, ahlaksiz ve maddeci olmaya devam ettikleri surece Allah hicbirine yardimci olmayacak.

Sahih Buhari hadisine göre Muhammed, Ayşe ile 6 yaşında evlenmiş ve Ayşe 9 yaşına geldiğinde cinsel ilişkiye girmiştir. Ayrıca Ayşe çocuk olduğu için bebeklerle oynuyormuş.
Sahih Buhari diye bir adam gercekte var miymis, var ise bunlari nereden biliyomus. Muhammed 9 yasindaki karisiyla cinsel iliskiye girdikten sonra evinden cikip sokakta bagira bagira bunlari atarak geziyo muymus? Kanitlanamaz seyler bunlar bosuna bir tarafinizi yirtmayin.

Son düzenleme:
O devirde insnalar ne hissediyordu bilemezsiniz. Canli sahidi kalmamis bir devirden bahsediyorsun. Soylenen her şey dogru ama ayni oranda ihtimalle yalan da olabilir. O yuzden kendinizi fazla zorlamayin. Gorunen o ki Allah insanlara yardim ederken hangi dinden olduklariyla cok ilgilenmiyor. Gecmisime bakiyorum, sosyal cevreme, insanlarin ne kadar bencil, menfaatci, yalanci ve cahil olduklari geliyor aklima. Insanlar simdilerde bu dunyaya o kadar baglanmislar o kadar maddeci olmuslar ki. Ekran karti alamiyorum Allah beni sevmiyor deyip ateist olacaklar neredeyse. Çocukca dusunceler bunlar, insanlar bencil, ahlaksiz ve maddeci olmaya devam ettikleri surece Allah hicbirine yardimci olmayacak.

Sahih Buhari diye bir adam gercekte var miymis, var ise bunlari nereden biliyomus. Muhammed 9 yasindaki karisiyla cinsel iliskiye girdikten sonra evinden cikip sokakta bagira bagira bunlari atarak geziyo muymus? Kanitlanamaz seyler bunlar bosuna bir tarafinizi yirtmayin.
Hocam hadislere baktığımız zaman bizzat Aişe'nin anlattıklarını yazdıklarını görüyoruz. 3.kişi ağzıyla anlatan hadislerde var, bizzat Aişe'nin anlattığı hadislerde var. Yok nereden biliyorlarmış yok gerdeğe mi girmişler gibi saçma bir soru soramayız. Sebebi ise çok açık. Aişe'nin kendi ağzıyla anlattığı hadislerden yola çıkıyoruz. Detaylı anlatımını Diamond Tema yapmış şimdi gördüm. Onu izleyebilirsiniz kaynaklara bakmak için.

Bu durumu o dönemin şartlarına göre değerlendirdiğimiz zaman gayet normal olduğunu görebiliyoruz. Ha yaşansa da yaşanmasa da bizi ilgilendirir mi orası muamma. Sadece dinimizi yaşarken her şeyi bilmekte fayda var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.