Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence sakin ol abi. Bu öfkeli halin pek faydalı değil, kendine yani. İslami ilimleri bilmeyen, hangisinin neyle alakalı bile olduğunu bilmeyen ve bununla beraber bu ilimlerin birbiri arasındaki ilişkiyi bilmeyenlerin bu tarz konularda yorum yapması üzerine öfkeli olman kendin için iyi değil. Zira kibrin aklın önüne geçtiği bu ve benzeri forumlarda salt ego tatmini dışında pek bir şey göremezsin. Bundan mütevellittir ki, lafın ala veya fena olması pek önem arz etmez.

Hz. Aişe kendisinden 200 sene sonra doğan Buhari'ye mi anlatmış?
Vallahi roportaji yapan ATV ise mumkun. Sadece bunu yazacaktim ama ceza alacagimi bildigim icin ekleme yapiyorum. Vallahi ben Buhari ile falan ilgilenmiyorum. Kuran'i okuyorum sonra onu yasam deneyimlerim ile sagliyorum, dogru cikiyor. Hatta Kuran'in hep dogru cikma gibi bir huyu var diyebilirim. O yuzden fazla sorgulama ihtiyaci da duymuyorum. Sorgulayan zaten inanmamak icin bahane ediyodur ve ayni zamanda kuranda yazilanlari hayatinda saglayacak kadar deneyimi de yoktur, toydur toy! Din dogmadir aileden gelir ve sorgulanmaz. Eger bir insan ailesinden aldigi dini sorguluyorsa yapmasi gereken ilk sey bir psikiyatra gitmektir. Hatta bir terapistten aile terapisi almayi da deneyebilirler, abi tavsiyesi.

Bence sakin ol abi. Bu öfkeli halin pek faydalı değil, kendine yani. İslami ilimleri bilmeyen, hangisinin neyle alakalı bile olduğunu bilmeyen ve bununla beraber bu ilimlerin birbiri arasındaki ilişkiyi bilmeyenlerin bu tarz konularda yorum yapması üzerine öfkeli olman kendin için iyi değil. Zira kibrin aklın önüne geçtiği bu ve benzeri forumlarda salt ego tatmini dışında pek bir şey göremezsin. Bundan mütevellittir ki, lafın ala veya fena olması pek önem arz etmez.
Benim ofkeli olmamin sebebi ne dediklerindne daha cok tavirlari. Insanlar degisiyor ama bu cahil zihniyet hep ayni. Hepsinde var ve hepsi tornadan cikmis gibiler. Midem bulaniyor gercekten.

Biliyorum. O yüzden dedim zaten. Kibir aklın önüne geçmiştir ve ego tatmini yapılmaktadır. Kırılgan narsisizm kavramına bakabilirsin. Ateist kişilerde gözlemlediğim bir şey, tabii ki psikolog falan değilim ama açıkça belli oluyor davranışlarından. Yani bu kişilerin bu davranışları bu psikodinamik perspektiften gayet doğal aslında.

Buyrun Diamond Tema kardesimizi bir de Caner hocamizla karsilastirin bakalim ne olacak.

Yanlis anlasilmasin videoya %100 katilmiyorum sadece yas hesaplama argumani icin koydum yoksa bazi kisimlari benim dusuncelerime ters.

Hocam attığım videoyu izlememişsiniz sanırım. Arkadaşın 17 yaşında diye iddia ettiği durumu Diamond Tema kaynaklarıyla beraber açıklıyor. Attığım videoyu izlemenizi rica ediyorum. Yok ben oradan bir şey anlamadım diyorsanız direkt o konuya ilişkin açıklamasını atayım:

Son düzenleme:
Hocam isleri, gucleri ya da ugraslari yoktur belki.

Bu tarz konular da, konu surekli İslam'in geri kalmisligina ya da Muslumanlarin cahil olduguna gelinmek istenilir. Hep bunlari gordum yani.

Ama konuyu buraya getirmek isteyenler, kendilerine de hic bakmazlar.

Hocam isleri, gucleri ya da ugraslari yoktur belki.

Bu tarz konular da, konu surekli İslam'in geri kalmisligina ya da Muslumanlarin cahil olduguna gelinmek istenilir. Hep bunlari gordum yni.

Ama konuyu buraya getirmek isteyenler, kendilerine de hic bakmazlar.
Müslüman birisi bu tarz konuları sorgulayamaz mı bu nasıl mantık? Böyle konuları sadece ateistler veya inanmayanlar mı sorguluyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.