Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

nimotech

Uzman
CS2 oynarken bilgisayar bir anda kilitleniyor ve kulaklıklıktan dııt diye ses geliyor. Power tuşuna basılı tutup kapatmadığım sürece hiçbir tepki vermiyor. Sorun neden olabilir?

Sistem özelliklerim şunlar:
  • MSI MAG 650W 80+ PSU.
  • i3-13100F.
  • RX 9060 XT.
  • 16 GB DDR5 Crucial RAM.
  • MSI Pro H610M-E anakart.

Çözüm
PSU'nun düzgün çalışmadığı bariz de işlemci fazla ısınıyor. Yanına da kule soğutucu alın ya da stok fanı montajı düzgün yaptınız mı?
Sorun genellikle ekran kartı veya PSU kaynaklı olur. Ya da dışarda darbe yemesiyle. İçinde HDD varsa o da sıkıntı çıkarır. İlk önce OCCT Power testi ve ekran kartı ise FurMark testi yapın.

Olay Görüntületici üzerinden de kontrol edin.
Koda göre bakılabilir.

Olay görüntületici üzerinden de kontrol edin.
Koda göre bakılabilir.

Hocam buraya yükledim:

Sorun genellikle ekran kartı veya PSU kaynaklı olur. Ya da dışarıda darbe yemesiyle. İçinde HDD varsa o da sıkıntı çıkarır. İlk önce OCCT Power testi ve ekran kartı ise FurMark testi yapın.

Hocam PSU ve ekran kartını yeni aldım, işlemcinin termal macununu da yeniledim, OCCT Power testini 1 saat çalıştırdım, bir problem çıkmadı.

Aynı sorunu ben de yaşıyordum, kart arızalı çıktı hocam. Bende Steam'den oyun yüklerken bile donuyordu. PSU'dan olma ihtimali de var tabii ancak ben kartta sorun olduğuna inanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU OCCT testinde herhangi bir sorun çıkmadıysa ekran kartıyı da test edin. Kasayı vurdunuz mu? İçin de HDD var mı?

Ekran kartını FurMark ile test ettim hocam onda da bir problem gözükmüyor. Hem SATA SSD hem de SATA HDD var. HD Tune Pro ile baktığımda SSD çok sıcak çalışıyor gözüküyor. Bilgisayar kasası herhangi bir darbe almadı hocam.

Dosya Ekleri

• IMG_1616.webp
    IMG_1616.webp
    1,9 MB · Görüntüleme: 39
SSD'nin sıcaklığı gayet iyi hocam. HDD için HardDiskSentinel ile sağlığını bakar mısınız? Bir de HD Tune ile bad sector taramasını yapın.(error scan)

SSD'nin sıcaklığı gayet iyi hocam. HDD için Hard Disk Sentinel ile sağlığını bakar mısınız? Bir de HD Tune ile bad sector taramasını yapın.(error scan)

Hocam Hard Disk Sentinel ile sağlığı böyle gözüküyor. Bad sector taramasınıda yapıyorum hocam çok sağ olun.

Dosya Ekleri

• IMG_1618.webp
    IMG_1618.webp
    6,8 MB · Görüntüleme: 32