3035

Yetkin
Sistemim:
  • i5 12400F.
  • RTX 4060.
  • 2x8 16 GB 3200 MHz RAM.
Diğer oyunlarda sıkıntı yok. Ancak Battlefield 5'te CPU kullanımı ve GPU kullanımı stabil değil.

Mesela CPU 80 kullanırken GPU 90 kullanıyor diyelim, sürekli değişiyor, bir GPU bir de CPU daha fazla kullanılıyor. Oyunun akıcılığını bozuyor.

Sıcaklıklar:
  • GPU en fazla 67 derece.
  • CPU en fazla 61 derece.
Hangi ayara aldıysam kurtulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemim.
i5 12400F.
RTX 4060.
2x8 16 GB 3200 MHz RAM.

Diğer oyunlarda sıkıntı yok. Ancak Battlefield 5'te CPU kullanımı ve GPU kullanımı stabil değil.

Mesela CPU 80 kullanırken GPU 90 kullanıyor diyelim sürekli değişiyor bir GPU bir de CPU daha fazla kullanılıyor. Oyunun akıcılığını bozuyor.

Sıcaklıklar: GPU Max 67 derece.
CPU Max 61 derece.

Hangi ayara aldıysam kurtulamadım.

Oyun içi sıcaklıklar ne alemde?

Merhaba,

Anakartın tam modeli nedir? Anakarların VGA uyumluluk listesinde RTX 4060 genelde x8 hızında çalıştığı yazıyor,
x16 olarak değil. Yani x16 slota taksan da x8 hızında uyumluluğu olduğu yazıyor, ondan kaynaklı olabilir, acaba bir kontrol eder misin anakartın VGA uyumluluk listesini?

Saygılar.

Merhaba,

Anakartın tam modeli nedir? Anakarların VGA uyumluluk listesinde RTX 4060 genelde X8 hızında çalıştığı yazıyor,
X16 olarak değil. Yani X16 slota taksan da X8 hızında uyumluluğu olduğu yazıyor, ondan kaynaklı olabilir, acaba bir kontrol eder misin anakartın VGA uyumluluk listesini?

Saygılar.

Anakartım Gigabyte H-610 MK.
Hocam nasıl kontrol ediyoruz? Bir bilgim yok.

@DarthVader1, yazmışım ya

1728245298324.webp

Eski bilgisiyarımda burada X8 yazıyordu, CPU-Z indirip bakın.

Oyun grafik ayarlarında Directx sürümü 12 olarak seçili mi? Diğer oyunlarda olmuyor, bu oyunda oluyorsa optimizasyon, ayarlar veya sürücü ile ilgili bir problemdir zannımca. Ek olarak yukarıda yazılan 12400F'in yetersiz olmasından dolayı bir takılma söz konusu olamaz. Ki özellikle bu oyun için fazlasıyla yeterli bir işlemci.

Oyun grafik ayarlarında Directx sürümü 12 olarak seçili mi? Diğer oyunlarda olmuyor, bu oyunda oluyorsa optimizasyon, ayarlar veya sürücü ile ilgili bir problemdir zannımca. Ek olarak yukarıda yazılan 12400F'in yetersiz olmasından dolayı bir takılma söz konusu olamaz. Ki özellikle bu oyun için fazlasıyla yeterli bir işlemci.

DX12 açarak denedim, kapatıp denedim. Oyun içi her ayarı yaptım. Ultra kalite, Low kalite sorun geçmiyor.

Evet, ben de DirectX 12 moduna aldığımda çok saçma takılmalar yaşamıştım, DirectX 11'e alınca düzelmişti.

DX12 açarak denedim, kapatıp denedim. Oyun içi her ayarı yaptım. Ultra kalite, Low kalite sorun geçmiyor.

Battlefield serisi AMD'ye daha yakın bir oyun serisi, bilemiyorum, bununla alakalı bir sorun olabilir mi?

Evet, ben de DirectX 12 moduna aldığımda çok saçma takılmalar yaşamıştım, DirectX 11'e alınca düzelmişti.

Battlefield serisi AMD'ye daha yakın bir oyun serisi, bilemiyorum, bununla alakalı bir sorun olabilir mi?
Sanmam. Eskiden 2060 süper ile oynarken böyle bir sorunum yoktu.

Eki Görüntüle 88423

Eski bilgisiyarımda burada X8 yazıyordu, CPU-Z indirip bakın.
Yarın bakarım hocam şu an PC kapalı.
Bunun çözümü için ne yapmalıyım, ne yaptıysam olmadı.