3035

Yetkin
Sistemim:
  • i5 12400F.
  • RTX 4060.
  • 2x8 16 GB 3200 MHz RAM.
Diğer oyunlarda sıkıntı yok. Ancak Battlefield 5'te CPU kullanımı ve GPU kullanımı stabil değil.

Mesela CPU 80 kullanırken GPU 90 kullanıyor diyelim, sürekli değişiyor, bir GPU bir de CPU daha fazla kullanılıyor. Oyunun akıcılığını bozuyor.

Sıcaklıklar:
  • GPU en fazla 67 derece.
  • CPU en fazla 61 derece.
Hangi ayara aldıysam kurtulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aynı sistem, bakın aynısı bende var vatandan aldım bende kaç kere konu açtım BF 1/5 takılıyor diye, vallahi bende de donuyor oyun ya PUBG da donuyor çözemedim bende.

Hocam bende de tek anakart farklı, MSI H610-M vebende de takılıyor BF 5. Sistem falan aynı. Bu 8X olayı nedir?

BIOS'tan Virtualization Technology (sanallaştırmayı) kapattım. Yüzde yüz sorunum çözülmese bile yüzde seksen çözüldü diyebiliriz. Sen de dene ona göre çözüm işaretleyeceğim.

Yanlış bilgi: PCIe Gen 4 geriye dönük uyumludur. Dolayısıyla bir PCIe Gen 3 sistemine bağlı bir PCIe Gen 4 cihazı, normal şekilde PCIe Gen 3 hızlarında çalışır.
Merhaba.

Anakartını ve kullandığın SSD'ni diğer açtığın konudan bildiğim için yazıyorum birbirine uyumlu değil oyunda. Takılma donma yaşıyorsan ya bunların birbirine uyumsuzluğundan dolayı ya da ekran kartı bant genişliği X8 kullanıyor, bu GPU düşük olduğu için sıkışma yapıyorlar bu sebeple bu sorunu yaşarsın, bunun yazılımsal bir çözümü yok kardeşim.

Amacım seni bilinçlendirmek yanlış da anlama. Bilmeyerek yanlış parçaları toplamışsın donanımsal bu suç değil sorunu anlayabilirsen bir daha hata yapmazsın.

Saygılar.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-10-10-07-06-12-397_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2024-10-10-07-06-12-397_com.android.chrome.webp
    66 KB · Görüntüleme: 89
  • Screenshot_2024-10-10-07-00-29-506_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2024-10-10-07-00-29-506_com.android.chrome.webp
    96,9 KB · Görüntüleme: 87
Merhaba.

Anakarttın ve kullandığın SSD diğer açtığın konudan bildiğim için yazıyorum birbirine uyumlu değil oyun da.
Takılma donma yaşıyorsan ya bunların birbirine uyumsuzluğun,dan dolayı ya da ekran kartı bant genişliği X8 kullanıyor bu GPU düşük olduğu için sıkışma yapıyor yollar bu sorunu yaşarsın bunun yazılımsal bir çözümü yok kardeşim.
Amacım seni bilinçlendirmek yanlış da anlama.
Bilmeyerek yanlış parçaları toplamışsın donanımsal bu suç değil sorunu anlayabilirsen bir daha hata yapmazsın.

Saygılar.

Günümüzde çok zor parçalar arası uyumsuzluklar. Konuyla alakası olduğunu düşünmüyorum.

Günümüzde çok zor parçalar arası uyumsuzluklar. Konuyla alakası olduğunu düşünmüyorum.

Yani gözünüzle gördüğünüze bile inanmıyorunsuz. Pes doğrusu. Kardeşim resimde ne yazıyor, gir sitesine kendin bak bakalım. Crucial siteisnde anakartını sec, anakart SSD uyumluluk bölümü var, arkadaşın anakartı ASRock anakart tam modelini de gir H610M/HVS r. 2.0
Crucial 500GB P3 Plus serisi NVMe M.2 SSD okuma 4700 MB yazma 1900 MB.
Resim atmışım üstte görmüyor musun ne yazıyor?

Merhaba.

Anakarttın ve kullandığın SSD diğer açtığın konudan bildiğim için yazıyorum birbirine uyumlu değil oyun da.
Takılma donma yaşıyorsan ya bunların birbirine uyumsuzluğun,dan dolayı ya da ekran kartı bant genişliği X8 kullanıyor bu GPU düşük olduğu için sıkışma yapıyor yollar bu sorunu yaşarsın bunun yazılımsal bir çözümü yok kardeşim.
Amacım seni bilinçlendirmek yanlış da anlama.
Bilmeyerek yanlış parçaları toplamışsın donanımsal bu suç değil sorunu anlayabilirsen bir daha hata yapmazsın.

Saygılar.
Bahsi geçen SSD Gen4, anakart Gen3. Site ondan bahsediyor. Bir sorun çıkmaz. SSD, Gen 3 hızında çalışır. Yanlış parçalar ile toplamamış sistemi, bu herhangi bir kasma donma yaşatmaz. Lütfen yanlış bilgilerle konulari kirtletmeyin.

Yani gözünüzle gördüğünüze bile inanmıyorunsuz. Pes doğrusu. Kardeşim resimde ne yazıyor, gir sitesine kendin bak bakalım. Crucial siteisnde anakartını sec, anakart SSD uyumluluk bölümü var, arkadaşın anakartı ASRock anakart tam modelini de gir H610M/HVS r. 2.0
Crucial 500GB P3 Plus serisi NVMe M.2 SSD okuma 4700 MB yazma 1900 MB.
Resim atmışım üstte görmüyor musun ne yazıyor?

Bahsettiğin site bir işe yaramaz. O siteye bakılırsa sadece BX500 ve MX500 model SATA SSD'ler uyumlu fakat gerçekte durum böyle değil, kaynak yanlış.

Rezalet optimizasyondan dolayı sistemde sıkıntı olsa her oyunda sıkıntı yaşardım.

GoW, Warzone, MW3, Valorant sıkıntı yaşamıyorum.

Hocam bende de sadece Battlefield V ve PUBG donuyor bir de Fortnite ama Warzone, RDR 2 ve GTA 5'i çok rahat oynayabiliyorum. CS 2, Valorant...

Bahsi geçen SSD gen4, anakart gen3. site ondan bahsediyor. Bir sorun çıkmaz. SSD, gen 3 hızında çalışır. Yanlış parçalar ile toplamamış sistemi, bu herhangi bir kasma donma yaşatmaz. Lütfen yanlış bilgilerle konulari kirtletmeyin.

Merhaba.

Bu konuda yanlış bilgi veren sizsiniz. Girin Crucial'in sitesine arkadaşın SSD bilgilerini ve anakart bilgilerini. Crucial'in sitesinde SSD anakart uyumluluk bakma yeri var. Resimlerini attım ya görmüyor musunuz? Uyumsuzdur yazıyor bu anakart ile bu SSD yani siz neden anlamak istemiyorsunuz? Bu anakart ve SSD'nin uyumsuz olduğu yazıyor. Bahsettiği sorunu ya okuması yazmasına göre çok aşağı olduğundan yaşıyor ya da SSD'nin anakart ile uyumsuzluğu sebep olabilir. Sorun anlatabildim mi?

Alakası yok. Gen3, gen4'ten sebep uyumsuz olduğunu yazacağını zannetmiyorum. O sitenin bazı SSD modelleri ileri veya geri dönük destekli bazıları değil.

Saygılar.