meiru

Başarılı
Arkadaşlar selam, aşağıda linkini bıraktığım sistem ile, ekran görüntüsünü bıraktığım sistem arasında kaldım.

Gamingen'dekinin avantajı işlemciye ayrı soğutucuyu görece ucuza koyabilmem. Ekran görüntüsündekini stok fanla kullanmamak için işlemciyi 7600 yaptım, ayrı olarak soğutucu almam gerekecek. Hangisini tercih etmek daha mantıklı olur?

Screenshot_52.webp

37-40K aralığında 7800XT sistem bile bulunabilir.

35 üzerine çok çıkmak istemiyorum hocam.

Bana kalırsa AMD. Çünkü AM5 soketi sayesinde ilerleyen zamanlarda daha güçlü CPU takabilirsiniz.
Soğutucu olarak öneriniz var mıdır? Stok fandan emin olsam 7500mpk ile daha ucuza kapatıcam ama.

13400F kullanıyorum oyunlarda max 4.1 GHz üzerine çıkmıyor eğer mümkünse 7500F veya seçmiş olduğun 7600 işlemci daha iyi sonuç verecektir. Ayrıca 13400F sistemde kullanılan anakart RAM için düşük frekans destekliyor diğer en azından 6400 destekliyor. İki sistem arasından AMD olan sistem daha iyi.

35 üzerine çok çıkmak istemiyorum hocam.

Soğutucu olarak öneriniz var mıdır? Stok fandan emin olsam 7500mpk ile daha ucuza kapatıcam ama.
7700XT ile 7800XT arasında ciddi fark var. 35K bütçede 7700XT modeli sistemlere bakmak hata olur. 2 bin TL tasarruf edeyim derken kaybedeceğiniz performansın farkında değilsiniz.

Bütçen 35k bandına çıkabiliyorsa.
Toplamda 35.144TL eğer bütçen hiç çıkmıyorsa CPU fan almak için attığım işlemcinin fanlı halini seç. Kısa vadede az da olsa iş görür 1 1.5 ay sonra da güzel bir kule tipi alırsan iyi olur.

Hazır sistem olarak da.
Bu biraz daha pahalı ben olsam parça parça olanı tercih eder yanına da kule tipi çekerdim.

Bütçen 35k bandına çıkabiliyorsa.
Toplamda 35.144TL eğer bütçen hiç çıkmıyorsa CPU fan almak için attığım işlemcinin fanlı halini seç. Kısa vadede az da olsa iş görür 1 1.5 ay sonra da güzel bir kule tipi alırsan iyi olur.
Hocam kredi kartımla alıp 3 taksit yapacağım için toplama yapamıyorum maalesef. Bu sebeple hazır sistemlere bakıyorum..

13400F kullanıyorum oyunlarda max 4.1 GHz üzerine çıkmıyor eğer mümkünse 7500F veya seçmiş olduğun 7600 işlemci daha iyi sonuç verecektir. Ayrıca 13400F sistemde kullanılan anakart RAM için düşük frekans destekliyor diğer en azından 6400 destekliyor. İki sistem arasından AMD olan sistem daha iyi.
Katkınız için teşekkür ederim.

Hocam kredi kartımla alıp 3 taksit yapacağım için toplama yapamıyorum maalesef. Bu sebeple hazır sistemlere bakıyorum.

Buna bakabilirsiniz o zaman zaten mesajımda da belirtmiştim aşağıda olduğundan görmediniz galiba.