Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Floppy Disk

Uzman
Merhabalar,

Yeni bir sistem topladım fakat kurulum sonrası hiç güç veremedim sisteme.
  • Anakart: Tomahawk Z790
  • CPU: i5-13600K
  • RAM: Corsair Vengeance RGB 16*2 7200 MHz
  • Soğutucu: Thermalright Phantom Spirit
  • Kasa: Corsair 4000X
  • PSU: Corsair RM850E
Yardımcı olursanız sevinirim.

Ek olarak görsel ekledim, CPU soğutucu fanlarını ve ekran kartını bilerek söküp geri toplarken takmadım.

1000045365.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Recep hocamdan rica edin, yardım edebilir belki.
@Recep Baltaş hocam yönlendirin beniii :D

Dün gece tekrar uzay kurulum denedim çalışmadı, thermalright güçlendirme kiti almıştım işlemci için onu çıkartıp işlemciyi direkt yuvasına koyduğumda çalıştı. Ardından tekrar kurulum yaptım, kiti ipa ile temizleyip tekrardan taktığımda çalıştı.
Sonuç olarak neden böyle bir şey yaşadığımı anlamasam da sorunu çözmüş oldum, problemin sebebi kitmiş. Kit bulunduğunu da hiç yazmamıştım konuda, belki de boşa yordum sizleri.
Çok teşekkür ederim, tüm cevaplarınız için. Var olun.

@Floppy Disk @6573 @Big Boss
Merhabalar,

Yeni bir sistem topladım fakat kurulum sonrası hiç güç veremedim sisteme.
  • Anakart: Tomahawk Z790
  • CPU: i5-13600K
  • RAM: Corsair Vengeance RGB 16*2 7200 MHz
  • Soğutucu: Thermalright Phantom Spirit
  • Kasa: Corsair 4000X
  • PSU: Corsair RM850E
Yardımcı olursanız sevinirim.

Ek olarak görsel ekledim, CPU soğutucu fanlarını ve ekran kartını bilerek söküp geri toplarken takmadım.

Eki Görüntüle 72814

Ekran kartı takılı olsaydı üstündeki ledden görürdük sisteme güç gidip gitmediğini. PSU şalteri açıksa ve ekran kartını takıp güç pinini taktığında ışığı yanmıyorsa belki bir ihtimal ekran kartı güç kablosunu işlemci güç yuvasına takmışsındır, kontrol et zaten birisi 4+4 iken diğeri 6+2. Minik şekiller var bu kablolarda onların da farklı olması lazım birbirine takama diye ama fotoğrafta kenarda boşta duran güç pinini görünce şüphelendim. İşlemci soğutucu fanlarını ve kablolarını da takman lazım bu arada. Ekran kartını takınca güç ışığı yanıp yanmadığını bilsek en azından PSU'dan emin olurduk.

Tabii. Bir çok sefer :D
Ekran kartı takılı olsaydı üstündeki ledden görürdük sisteme güç gidip gitmediğini. PSU şalteri açıksa ve ekran kartını takıp güç pinini taktığında ışığı yanmıyorsa belki bir ihtimal ekran kartı güç kablosunu işlemci güç yuvasına takmışsındır, kontrol et zaten birisi 4+4 iken diğeri 6+2. Minik şekiller var bu kablolarda onların da farklı olması lazım birbirine takama diye ama fotoğrafta kenarda boşta duran güç pinini görünce şüphelendim. İşlemci soğutucu fanlarını ve kablolarını da takman lazım bu arada. Ekran kartını takınca güç ışığı yanıp yanmadığını bilsek en azından PSU'dan emin olurduk.
İşlemci yuvasına taktığım kablonun üzerinde cpu yazıyor ve psu modüler olduğu diğer ucu direkt cpu bölgesine takılı. Kenarda duran ise pcle bölgesinden gelmiş boşta duran kablo.

İlk denememde soğutucu fan ve kablolarını da eksiksiz takmıştım ama ikinci denememde onları takmadım.

Akşam eve geçtiğimde ekran kartını, soğutucu fanını ve kablolarını da eksiksiz takarak bir kez daha deneyeyim, olmazsa farklı bir psu ile denemem mantıklı olur galiba.

PSU'nun pinlerini kısa devre yaparak güç vermesi için kandırabilirsin, molex fan falan varsa takıp çalışıp çalışmadığından kesin emin olabilirsin.

PSU fanları çalışıyor linkte bulunan görseldeki gibi uyguladığım zaman.

PSU fanları çalışıyor linkte bulunan görseldeki gibi uyguladığım zaman.

Tamam demek ki PSU sağlam. Hiçbir şeyin ışığı yanmıyorsa anakarttan şüpheleniyorum ben. En azından ekran kartı lambası yanardı güç ışığı olan bi modelse. En ufak bir güç giden parça olmaması anakartın güç iletmekte sorun çıkardığını düşündürdü.

Tamam demek ki PSU sağlam. Hiçbir şeyin ışığı yanmıyorsa anakarttan şüpheleniyorum ben. En azından ekran kartı lambası yanardı güç ışığı olan bi modelse. En ufak bir güç giden parça olmaması anakartın güç iletmekte sorun çıkardığını düşündürdü.
Hocam uzay kurulum denedim. Ekran kartı ve işlemci ile çalıştı.
Tekrardan kasayı kurduğumda yine yaşam belirtisi yok. Anakart ve işlemcide sağlam galiba, benim sorunum ne? :D