Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

5837

Becerikli
Dead by Daylight ve Roblox, sadece bu iki oyunda vakit geçiriyorum. Oyunları oynarken 10-20 dakika sonra bilgisayarım aniden donuyor ve hiçbir şey yapamıyorum. Ardından kendini kapatıyor. Bir seferinde monitörde 'no signal' hatası aldım, ancak bilgisayar kapanmadı. Sıcaklık değerleri oyun oynarken 50-60 derece arasında değişiyor. Ekran kartı kullanımı genellikle 30-40'lı derecelerde iken işlemci kullanımı 60-70-80 aralığında dolaşıyor. Aşağıya sistem özelliklerimi ve disk test sonuçlarını bırakıyorum. Yardımınızı bekliyorum.
  • Ekran kartı: RX 570.
  • İşlemci i5-2400
  • RAM: 8 GB.
  • PSU: 600W.

1712337322118.webp

1712337316851.webp

Çözüm
Kesin bir sonuç çıkarmıyorsa...
Kesin bir sonuç çıkarmama meselesi sadece parçalar bağlamında söylediğim bir şeydi. Yaptığın test bir bakıma sorun hakkında tüm bilgiyi seriyor önüne.

LogFile olayı sonucu söyleyebilir mi? Eğer işe yarıyorsa onu yapıp size atayım.
Eğer oyunlar, oyunla alakalı bir hatadan donuyor, çöküyor olsalardı işe yarardı ama görünüşe göre sorun daha donanıma itiyor bu durumu. Bu tip bir sorun da kendisini öyle raporlarda belli etmez.

Başka bir PSU veya ekran kartı yok elimde o yüzden sadece bilgisayardan bulmaya çalışabilirim.
Bunu yapman mantıklı da olanaklı da değil. Sistemini muadilleriyle test etmen şart. Yakınlarında bu tip bir donanım servisi var ise ekran kartını çıkar ve onlara gidip: "Bu ekran kartını sistemlerinizden birine takıp stres testine sokabilir misiniz? Özellikle OCCT Power testi sonucunu merak ediyorum." dersen belli bir ücret karşılığında aynı sorunun orada da olup olmadığını görür ve 2 ihtimalden birini elersin.
@5837 OCCT Power testinde sistemin donması normal bir sorun değil. 2 ihtimal sunuyor:
  • Sıkıntılı bir PSU.
  • Sıkıntılı bir ekran kartı.
Aynı zamanda disklerinin de sorunları göz önüne alınınca PSU sorunu olabilitesi var. Bu %100 bir kanı değildir. Bir parçanın sorunlu olup olmadığını anlaman için muadiliyle kontrol etmekten başka şansın yok. Sistemini farklı PSU ve ekran kartı kombinasyonlarıyla kontrol edip sorunun kaynağına ulaşabilirsin bundan sonrası için.

Not olarak eklemesini düşeyim; bu test işlemciye de yük bindiriyor lakin onu yeni alıp taktık dediğin için ön plana koymuyorum. Herhangi bir sonuç elde edemediğin bir ihtimale düşersen o da aklında bulunsun.

@5837 OCCT Power testinde sistemin donması normal bir sorun değil. 2 ihtimal sunuyor:
  • Sıkıntılı bir PSU.
  • Sıkıntılı bir ekran kartı.
Aynı zamanda disklerinin de sorunları göz önüne alınınca PSU sorunu olabilitesi var. bu %100 bir kanı değildir. Bir parçanın sorunlu olup olmadığını anlaman için muadiliyle kontrol etmekten başka şansın yok. Sistemini farklı PSU ve ekran kartı kombinasyonlarıyla kontrol edip sorunun kaynağına ulaşabilirsin bundan sonrası için.

Not olarak eklemesini düşeyim; bu test işlemciye de yük bindiriyor lakin onu yeni alıp taktık dediğin için ön plana koymuyorum. Herhangi bir sonuç elde edemediğin bir ihtimale düşersen o da aklında bulunsun.

Kesin bir sonuç çıkarmıyorsa dediğiniz LogFile olayı sonucu söyleyebilir mi? Eğer işe yarıyorsa onu yapıp size atayım. Başka bir PSU veya ekran kartı yok elimde o yüzden sadece bilgisayardan bulmaya çalışabilirim.

Kesin bir sonuç çıkarmıyorsa...
Kesin bir sonuç çıkarmama meselesi sadece parçalar bağlamında söylediğim bir şeydi. Yaptığın test bir bakıma sorun hakkında tüm bilgiyi seriyor önüne.

LogFile olayı sonucu söyleyebilir mi? Eğer işe yarıyorsa onu yapıp size atayım.
Eğer oyunlar, oyunla alakalı bir hatadan donuyor, çöküyor olsalardı işe yarardı ama görünüşe göre sorun daha donanıma itiyor bu durumu. Bu tip bir sorun da kendisini öyle raporlarda belli etmez.

Başka bir PSU veya ekran kartı yok elimde o yüzden sadece bilgisayardan bulmaya çalışabilirim.
Bunu yapman mantıklı da olanaklı da değil. Sistemini muadilleriyle test etmen şart. Yakınlarında bu tip bir donanım servisi var ise ekran kartını çıkar ve onlara gidip: "Bu ekran kartını sistemlerinizden birine takıp stres testine sokabilir misiniz? Özellikle OCCT Power testi sonucunu merak ediyorum." dersen belli bir ücret karşılığında aynı sorunun orada da olup olmadığını görür ve 2 ihtimalden birini elersin.

Çözüm

Bunu yapman mantıklı da olanaklı da değil. Sistemini muadilleriyle test etmen şart. Yakınlarında bu tip bir donanım servisi var ise ekran kartını çıkar ve onlara gidip: "bu ekran kartını sistemlerinizden birine takıp stres testine sokabilir misiniz? Özellikle OCCT Power testi sonucunu merak ediyorum." dersen belli bir ücret karşılığında aynı sorunun orada da olup olmadığını görür ve 2 ihtimalden birini elersin.

Anladım hocam teşekkür ederim. Bence sorun PSU'da dediğiniz OCCT Power testini yakındaki bir yere gidip yaptıracağım yardımınız ve ilginiz için teşekkür ederim.