Sadece 2 oyunda oluyorsa Power ve güç entegresini son ihtimale almakta fayda var.
Diskte 2 kere okuma konusunda problem çıkmış ve *kafa uçuş değeri fazla. *ikinci Smart verisinin sadece bilgi amaçlı olduğunu ama değerin artmasının diskin ömrüyle ilişkilendirildiğini de unutmamak gerekiyor. Çalışma süresinin 20 katı kadar bir park etme durumu da cabası.
1 blok bozulmuş ve değiştirildiğini söylemiştim, bir problem olmamış. Blokların sağlam ve yedekte duran daha çok blok olduğu için şu anlık ciddi bir sorun teşkil etmiyor işaretlenen veriler.
Hardware ECC Recovered değeri göze çarpıyor mevcudiyette sadece. Sanırsam OS buna kurulu olduğu için de çıkarıp deneme yapma şansın yok.
Ek olarak böyle bir problem olduğu için de genel bir kanı koyamıyorum C: Sürücüsü için.
Bu 2 disk için ayrıca bir benchmark testi yapıp sonuçlarını değerlendirmek adına paylaşabilirsin:
CrystalDiskMark
Şöyle ki; sen bu diskler üzerinden ilerlediğin için zannımca disklerden şüpheleniyorsun. Bir disk problemi olması takdirinde içinde bulunduğun durum tüm oyunlarda oluşurdu diye düşünüyorum.
Normal şartlarda bir Process Monitor raporu isteyebilirdim ama Roblox bu uygulamayla beraber başlayan bir oyun değil, ProcMon hatasına sebep olacaktır. Dead by Daylight için bir LogFile oluşturup atabilirsin oyunun donduğu süre zarfında:
*
Rehber: Process Monitor Kullanarak Hata Raporu Oluşturma
Göze çarpan şöyle bir sorun var:
Kod:
Depolama iyileştiricisi Yeni Birim (D:) üzerindeki yeniden kırpma işlemini tamamlayamadı çünkü: İstenen işlem birimi yedekleyen donanım tarafından desteklenmiyor. (0x8900002A)
Sistem, D: Sürücüsünü birleştirmeye çalışıyor ki bu disk tarafından böyle bir şey mümkün değil. Windows 10'un bazı sürümlerinde
bu hata vardı diye hatırlıyorum. Diğerlerinden farklı olarak D: Sürücün bu işlemi desteklemiyor ve hata veriyor olması normal diyebilirim.
Mevcut sağladığın bilgiler doğrultusunda; disklerini tek tek çıkarıp deneyebilirsin. İlk önce OS olmayan diskle başlayabilirsin bu teste. Aksi takdirde sisteme sürücü doğrulayıcı ile bir kontrol yapmanı öneririm:
*
Rehber: Driver Verifier Kullanımı
Bunu yaparken dikkat et ve %100 geri yükleme noktası oluştur. Daha önce geri yükleme yaptığın bir durumda sistemin hata verdiğini de gördüm. Eğer sonsuz bir mavi ekran döngüsüne düşme ihtimalin varsa yapmanı çok da
önermem.