Elimde Intel Core i5 2500K var, ağır OC yapmayı düşünüyorum. ASUS ROG Z68 anakart var. Hatta geçenlerde RAM'lerin frekansı 1600 MHz'di, OC ile 2400 MHz'e çıkarttım. Şimdi CPU ve GPU'ya da OC yapmayı düşünüyorum, sizce bu CPU 6.0 GHz'e çıkar mı?
Detaylar
Kim cevapladı?6.0GHz ne hocam? Uçuyor muyuz? Az için şunları. İşlemcinin silikonu iyiyse 4.5GHz yapabilirsiniz.
Soğutma olarak LN2 kullansam 5.5GHz falan olur mu sizce?
Son düzenleyen: Moderatör:
Olamaz hocam, o değerlere çıkman için nitrojen gerektirir. Ki çıkabilmen için işlemcinin silikonu aşırı iyi olması lazım. 4.5GHz yeterli hocam. O tür fantezilere gerek yok hocam, 4.5GHz ideal. Deneyin.
Teşekkürler.
Loniss
Uzman
Soğutma olarak LN2 kullansam 5.5GHz falan olur mu sizce?
Denemeyin hocam
Yakarsınız, yani diyelim ki anlık olarak 6.0 GHz'a çıktı, ısınana kadar biraz çalıştı diyelim, o işlemcinin iç yapısı dayanabilecek mi buna? 8. nesil bir i5 için bile imkansız rakamlar bunlar.
4.5 o işlemci için sınır gibime geliyor, zaten kayda değer bir güç artışı olacaktır.
Denemeyin hocam
Yakarsınız, yani diyelim ki anlık olarak 6.0 GHz'a çıktı, ısınana kadar biraz çalıştı diyelim, o işlemcinin iç yapısı dayanabilecek mi buna? 8. nesil bir i5 için bile imkansız rakamlar bunlar.
4.5 o işlemci için sınır gibime geliyor, zaten kayda değer bir güç artışı olacaktır.
Hocam OC denemeleri olmuş i5 2500K ile 6.5GHzleri görmüşler fakat CPU kısa sürede kullanılamaz hale gelmiş.
Loniss
Uzman
Tam olarak tahmin ettiğim şeyHocam OC denemeleri olmuş i5 2500K ile 6.5GHzleri görmüşler fakat CPU kısa sürede kullanılamaz hale gelmiş.
Loniss
Uzman
Bu arada overclock yaptım CPU'ya 5.0GHz oldu gerçekten sapasağlam.
Elinize sağlık.
Yük altında maksimum kaç derece görüyor şu an işlemci sıcaklığı?
Yeni konular
-
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor
- Teknopatici
-
-
-
-
-
-