Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
6
Yer
LTBE
Selamlar, oyunda kullanımlar çok düşük ve bu yüzden FPS çok düşüyor. Normalde yeni açtığım dünyada aldığım FPS:

1707047136434.webp

Oynadığım ve ilerlediğim bir dünyada aldığım FPS:

1707047302163.webp

Ekran kartını kullanmayı bırakıyor direkt. Sıcaklıklarla ilgili değil, kendim ayarlamalar yapıp sıcaklıkları düşürdüğümde de aynı sorun. Grafikleri ultraya alsam da aynı şekilde kalıyor kullanımlar. Arkadaşımın GTX 1650'si var, en düşük 60 FPS alıyor aynı dünyada. Sebebini anlayamadım.
Bu arada sistem;
  • i7 10750H
  • RTX 3060 Laptop GPU
  • 16 GB RAM

Son düzenleme:
Çözüm

2 yıldır açılmış konu bulamadım, burada da şunu diyor: Ne kadar büyük gemi = O kadar düşük FPS. 160 FPS düşmesi ayrı bir garip.

Yeni sayılacak bunu bulabildim:

(Oyun; çok iyi optimize edilmemiş ve salınız oldukça büyümeye başladığında, oyun daha üst düzey sistemlerde bile kare hızı sorunları yaşatmaya başlayabilir.) Sanırım yapacak bir şey yok gibi.
... the only other thing is turning on motion sickness mode, as it disables some physics stuff.

Bahsedilen "motion sickness" modunu açmayı denediniz mi?

Aynı Reddit konusunun altında ilk cevapta şöyle bir yoruma denk geldim:

I read once it's because everything in the game is constantly bobbing up and down and each element is calculated individually.

Dalgaların sallandırma mekaniğinin her nesne için tek tek uygulanıyor olduğu ve bu yüzden FPS'in düştüğü iddia edilmiş.

Olduğu gibi kalmış, selamlar!

Bahsedilen "motion sickness" modunu açmayı denediniz mi?
Evet, denedim. Zaten hep öyle kullanmıştım. Hiçbir değişiklik olmadı maalesef. GPU kullanımı çok az, FPS düşüklüğünün sebebi de bu aslında ama buna ne sebep oluyor anlam veremedim. Sanırım oyunun kendisiyle alakalı.

Aslında olduğu gibi kalmadı, ben değiştirdim.
Bkz.: