Bütçe
200000

bugycugy

Üyecik
Merhaba arkadaşlar, sistem topluyorum ve aşağıdaki parçalarla beraber hem iş hem oyun hem de görsellik katmak istiyorum. İlk defa topluyorum (yapay zeka ile seçtik), önerilerinizi de bekliyorum...

Kod:
Intel - Core i7-14700KF
MSI - Mag Z790 Tomahawk Max Wi-Fi
MSI - RTX 5070 TI 16G Gaming Trio OC Plus
G.Skill - Trident Z5 RGB 32 GB (DDR5-6000 MHz)
Samsung - 990 Pro 2 TB PCIe 4.0 NVMe SSD
Samsung - 990 Pro 4 TB PCIe 4.0 NVMe SSD
(Şimdilik 2 TB ile yetineceğim ama yakın tarihte alacağım, o yüzden de listede bulunsun istedim.)
Lian Li - O11 Dynamic EVO XL
Lian Li - Edge 1000W 80+ Platinum PSU
Lian Li - Galahad II LCD 360mm SL-Infinity
(Sıvı soğutmanın fanlarını değiştirip değiştirmeme konusunda kararsızım. TL ile SL arasında fark vardır illaki.)
Lian Li - Uni Fan Reverse TL Wireless LCD 3x120mm (2 set)
(Alt ve yan panel için düşündüm, alt taraf için LCD'ye gerek yok ama LCD'siz versiyonunu bulamadım.)
Lian Li - Uni Fan TL Wireless LCD 120mm (2 adet)
(Egzoz olarak kullanacağım.)
Lian Li - GB-002 Ekran Kartı Destek Aparatı

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel'den vazgeçin bence, ona göre bir sistem dizin değerlendirelim.

Aşırı ısı, aşırı güç tüketimi nedeniyle.

Son düzenleme:
1 sene sonra işlemciniz degrade olup kullanılmaz hale geldiğinde uğraşırsınız.
9950X3D ya da eğer daha çok iş odaklı olacaksa 9950X ile çok daha stabil ve hızlı bir sistem toplayabilirsiniz.
Halihazırda kendim 9800X3D kullanıyorum. Profesyonel işler yapmıyorum ancak render almaya ya da çoklu çekirdek ihtiyacım olduğunda bana rahatlıkla yetiyor. Zaten oyun performansını konuşmaya gerek bile yok.

7800X3D'den en büyük farkı 9800X3D çoklu çekirdekte çok çok daha hızlı.

Merhaba arkadaşlar, sistem topluyorum ve aşağıdaki parçalarla beraber hem iş hem oyun hem de görsellik katmak istiyorum. İlk defa topluyorum (yapay zeka ile seçtik), önerilerinizi de bekliyorum...

Kod:
Intel - Core i7-14700KF
MSI - Mag Z790 Tomahawk Max Wi-Fi
MSI - RTX 5070 TI 16G Gaming Trio OC Plus.
G.Skill - Trident Z5 RGB 32 GB (DDR5-6000 MHz)
Samsung - 990 Pro 2 TB PCIe 4.0 NVMe SSD.
Samsung - 990 Pro 4 TB PCIe 4.0 NVMe SSD.
(Şimdilik 2 TB ile yetineceğim ama yakın tarihte alacağım, o yüzden de listede bulunsun istedim.)
Lian Li - O11 Dynamic EVO XL.
Lian Li - Edge 1000W 80+ Platinum PSU.
Lian Li - Galahad II LCD 360mm SL-Infinity
(Sıvı soğutmanın fanlarını değiştirip değiştirmeme konusunda kararsızım. TL ile SL arasında fark vardır illaki.)
Lian Li - Uni Fan Reverse TL Wireless LCD 3x120mm (2 set)
(Alt ve yan panel için düşündüm, alt taraf için LCD'ye gerek yok ama LCD'siz versiyonunu bulamadım.)
Lian Li - Uni Fan TL Wireless LCD 120mm (2 adet)
(Egzoz olarak kullanacağım.)
Lian Li - GB-002 Ekran Kartı Destek Aparatı.
200.000 TL'ye 9950X3D, RTX 5090 sistem dizilir hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:

Biraz geçebilir 200k yi. Sadece 5090 150-160 bin TL civarında. Eğer Palit vs ucuz modellere bakmazsanız. Sadece 9950X3D de 30 bin TL civarında. Gidip a serisi ya da b serisi anakart almayacağınızı hesaba katarsak 200bin TL'yi çok rahat geçer bu ikili.

1 sene sonra işlemciniz degrade olup kullanılmaz hale geldiğinde uğraşırsınız.
9950X3D ya da eğer daha çok iş odaklı olacaksa 9950X ile çok daha stabil ve hızlı bir sistem toplayabilirsiniz.
Halihazırda kendim 9800X3D kullanıyorum. Profesyonel işler yapmıyorum ancak render almaya ya da çoklu çekirdek ihtiyacım olduğunda bana rahatlıkla yetiyor. Zaten oyun performansını konuşmaya gerek bile yok.

7800X3D'den en büyük farkı 9800X3D çoklu çekirdekte çok çok daha hızlı.

Bir sene sonra neden degrade olacak onu anlamadım, soğutmanın soğutması var diye düşünüyorum sistemde.

Tam olarak hangi oyunları oynayacağınızı ve iş olarak ne yapacağınızı söylerseniz ona göre öneride bulunayım.

Oyun olarak FPS'ye sardım bu aralar fakat sistemle beraber daha öncesinden oynayamadığım ve ileride de gelecek olan tüm hikayeli oyunları oynamak istiyorum.

Doğrudur ama ben birazcık marka takıntısı yapıyorum.

Bir sene sonra neden degrade olacak onu anlamadım, soğutmanın soğutması var diye düşünüyorum sistemde.

Oyun olarak FPS'ye sardım bu aralar fakat sistemle beraber daha öncesinden oynayamadığım ve ileride de gelecek olan tüm hikayeli oyunları oynamak istiyorum.

Doğrudur ama ben birazcık marka takıntısı yapıyorum.
5070ti ve 5090 arasında 2 kat fark var videoyu izleyin dediğimi anlayacaksınız.