BerkeT

Çalışkan
  • Anakart: Monster
  • İşlemci: i7-9750H
  • Ekran Kartı: RTX 2060
  • İşletim Sistemi: Windows 11

Merhaba,
MEmu kullandığımda bir süre sonra; bazen 1 saat, bazen 3 saat sonra mavi ekran hatası alıyorum.

Dump dosyası: MiniDump - Google Drive

• Anakart: Monster
  • İşlemci: i7-9750H
  • Ekran Kartı: RTX 2060
  • İşletim Sistemi: Windows 11

Merhaba,
MEmu kullandığımda bir süre sonra; bazen 1 saat, bazen 3 saat sonra mavi ekran hatası alıyorum.

Dump dosyası: MiniDump - Google Drive
Mavi ekran hatası ile ilgili sorununuzu çözmek için izleyebileceğiniz adımları aşağıda sıraladım:

1. Sürücü Güncellemeleri:
- NVIDIA ekran kartı sürücünüzü güncelleyin. En son sürümü NVIDIA'nın resmi web sitesinden indirebilirsiniz.
- Ana kartınızın yonga seti sürücülerini kontrol edin ve güncelleyin. Bu genellikle üreticinin web sitesinde bulunur.

2. MEmu Ayarları:
- MEmu'nun ayarlarında, emülatör için ayrılan RAM ve CPU çekirdek sayılarını gözden geçirin. Genellikle, daha fazla kaynak kullanmak yerine daha azını kullanmayı deneyebilirsiniz.
- "Virtualization" ayarlarının etkin olup olmadığını kontrol edin. Eğer etkin değilse, BIOS ayarlarından etkinleştirin.

3. Isı Yönetimi:
- İşlemci veya ekran kartının aşırı ısınmadığını kontrol edin. Bilgisayarınıza uygun bir soğutma sistemi sağlamak, mavi ekran hata olasılığını azaltabilir.
- Yazılım ile (örneğin HWMonitor) sıcaklıklarını kontrol edin.

4. RAM Kontrolü:
- RAM’inizde bir sorun olup olmadığını kontrol edin. Windows'un "Windows Memory Diagnostic" aracını kullanarak RAM testi yapabilirsiniz.

5. Windows Güncellemeleri:
- Windows 11’in en son güncellemeleri yüklü olduğundan emin olun. Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik bölümünden kontrol edebilirsiniz.

6. Virüs Taraması:
- Bilgisayarınızı bir antivirüs ile tarayın. Kötü amaçlı yazılımlar da mavi ekran hatalarına neden olabilir.

7. Minidump Analizi:
- Verdiğiniz minidump dosyasını gözden geçirerek, belirli bir sürücü veya yazılımın soruna neden olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Bu konuda bir analiz aracı kullanabilirsiniz. (Örneğin, BlueScreenView)

8. Güvenli Modda Test Etme:
- Bilgisayarınızı Güvenli Modda başlatıp MEmu’yu çalıştırarak mavi ekran hatası alıp almadığınızı kontrol edin. Eğer Güvenli Modda sorun yoksa, bir yazılım çakışması ya da sürücü sorunu olabilir.

Bu adımları takip ederek sorununuzu çözmeyi deneyebilirsiniz. Eğer hala çözüm bulamazsanız, daha fazla bilgi paylaşarak sorununuzu detaylandırabilirsiniz.