PoseidonWhisper
Çalışkan
Merhabalar,
Önemli bir karar aşamasındayım ve yardımlarınıza ihtiyacım var.
Yakın zamanda Sırbistan'a çalışmaya gideceğim ve orada teknoloji ürünlerinin oldukça pahalı olduğunu araştırdım.
Mevcut bilgisayarımı Türkiye'de satmaya kalksam, maalesef hak ettiği değerin çok altında bir fiyata gidecek gibi görünüyor, ki bu durum kabul edeceğim birşey değil.
Mevcut Sistemim:
Kullanım Amacım ve Kısıtlamalar:
İnşaat ortamında çalışacağım için yer kaplamaması ve pratik olması benim için kritik. Tabii ki özel bir otelde kalacağız ama yine de önemli.
Temel kullanım amacım Chrome'da sekme dolusu çalışmak, eklentilerimi kullanmak, PDF ve diğer ofis işlerini rahatça halletmek. Bunlar için güçlü bir sisteme ihtiyacım var.
Tabii ki oyun da oynamak isterim ancak inşaat ortamı sınırlı olduğundan, büyük bir masaüstü sistemi sürekli "kur-kaldır" yapmak oldukça sıkıntılı olacaktır.
Bu noktada aklıma gelen ve kararsız kaldığım birkaç senaryo var:
Temel Sorularım:
Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan, özellikle yurtdışı taşınma ve bilgisayar kullanımı konusunda deneyimi olanlardan değerli görüşlerini rica ediyorum.
Hangisi en mantıklı yol olur ve nasıl bir bakış açısıyla karar vermeliyim?
Şimdiden değerli yorumlarınız ve destekleriniz için çok teşekkür ederim!
Önemli bir karar aşamasındayım ve yardımlarınıza ihtiyacım var.
Yakın zamanda Sırbistan'a çalışmaya gideceğim ve orada teknoloji ürünlerinin oldukça pahalı olduğunu araştırdım.
Mevcut bilgisayarımı Türkiye'de satmaya kalksam, maalesef hak ettiği değerin çok altında bir fiyata gidecek gibi görünüyor, ki bu durum kabul edeceğim birşey değil.
Mevcut Sistemim:
- Kasa: DarkFlash DLS480 Mid Tower ATX
- Anakart: ASUS PRIME Z690-A DDR5 6000MHz (OC)
- İşlemci: Intel Core i9-12900K 1700
- Ekran Kartı: MSI GeForce RTX 3070 256 Bit 8GB
- RAM: G.Skill Trident Z5 RGB 64GB (2x32GB)
- SSD Disk: Samsung 980 PRO 1TB (7000/5000)
- Monitör: ViewSonic 32 VX3211-2K-MHD IPS
- Sıvı Soğutucu: Arctic Liquid Freezer II 280
- Güç Kaynağı: Aerocool P7 850W 80+ Platinum RGB LED'li Modüler (AE-P7P850)
Kullanım Amacım ve Kısıtlamalar:
İnşaat ortamında çalışacağım için yer kaplamaması ve pratik olması benim için kritik. Tabii ki özel bir otelde kalacağız ama yine de önemli.
Temel kullanım amacım Chrome'da sekme dolusu çalışmak, eklentilerimi kullanmak, PDF ve diğer ofis işlerini rahatça halletmek. Bunlar için güçlü bir sisteme ihtiyacım var.
Tabii ki oyun da oynamak isterim ancak inşaat ortamı sınırlı olduğundan, büyük bir masaüstü sistemi sürekli "kur-kaldır" yapmak oldukça sıkıntılı olacaktır.
Bu noktada aklıma gelen ve kararsız kaldığım birkaç senaryo var:
- Mevcut Bilgisayarı Parçalara Ayırıp Taşımak: Sistemimi parçalarına ayırıp (özellikle kasa ve monitör hariç), her birini "balon ambalaj" ile özenle koruyarak sırt çantamda veya valizde Sırbistan'a götürmek mantıklı mı? Orada uygun bir kasa ve monitör alıp tekrar toplamak ne kadar zorlayıcı olur? Gümrük gibi konularda kişisel ürünüm olduğundan sorun olmayacağını yine bu forumda okuduğumu hatırlıyorum, sıkıntı yaşar mıyım?
- Sırbistan'da Pahalı da Olsa Yeni Bir Sistem Dizmek: Türkiye'deki satış kaybını göz önüne aldığımda, Sırbistan'dan veya Almanya gibi yerlerden (Glocalzone gibi platformlar dahil) yeni bir sistem toplamak ne kadar mantıklı? Yurtdışı genelinde teknoloji Sırbistan dışında çok pahalıya gelmez gibi hissetsem de, Sırbistan AB üyesi değil; gümrükte ek vergi çıkabilir mi? Bu doğru mu?
- Taşınabilir/Kompakt Çözümler:
PCIe Expandable (DS Series) Fanless PC gibi Mini Çözümler: Bu tarz fanless PC'ler ofis işlerim için yeterli olur mu? Özellikle çok sekme ve eklenti kullanan Chrome performansı nasıl olur? Oyun performansı beklentim düşük olsa da, arada bir keyifli vakit geçirebilecek kadar bir şeyler oynayabilir miyim?
Temel Sorularım:
- Mevcut sistemimi taşımak mı (ve hangi parçalarını), yoksa yeni/farklı bir çözüm aramak mı daha mantıklı?
- "Kur-kaldır" derdi olmayan, hem iş hem de makul seviyede oyun oynayabileceğim pratik bir çözüm var mı?
- Sırbistan'da veya Almanya/diğer AB ülkelerinde teknoloji alışverişi konusunda tecrübesi olan var mı? Fiyatlar ve gümrük süreçleri nasıl işler?
Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan, özellikle yurtdışı taşınma ve bilgisayar kullanımı konusunda deneyimi olanlardan değerli görüşlerini rica ediyorum.
Hangisi en mantıklı yol olur ve nasıl bir bakış açısıyla karar vermeliyim?
Şimdiden değerli yorumlarınız ve destekleriniz için çok teşekkür ederim!
Son düzenleyen: Moderatör: