İBB’nin Beşiktaş’taki yeni sosyal tesisindeki fiyatlar

İspat bu arada, ıspat değil, TDK tarafından çıkarılan herhangi biri kelime kitabını okuyabilirsin, gelir hukukunu İngilizce yazınca da aydın olmuyorsun, rezil oluyorsun haberin olsun. Çok klişesin.

Hayat nişantaşından ibaret değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam belediye başkanı'da insan hani onunda kalbi var hani ne yapsın millet aç açlıktan insanlar ağlıyor bir de geçim sıkıntısı olunca adamlar röportaj'da ağlayıp derdini anlatırken ben üzülüyorum Ekrem başkan halkın içinden gelen adam halkla iç içe insanlar yanında ağlarken o nasıl üzülmüştür Allah bilir. Adamın elinden gelen bu kendisinin işi değil bunlar evet haklısınız hükümet gibi şatafat'lı lüks jakuzili ıstakozlu maldivli hayatta sürebilir haklısınız fakat adam üzülüyor halkının yaralarına derman oluyor işleri değil ama mecbur üzüntüden adam böyle bir proje yapmış daha ne yapsın siz açıklayın madem millet aç ne yapılmalı?

Baba'ya (süleyman demirel) bak be darbeyle indirilmiş darbeden sonra bile korkmadan hile yapmış helal olsun. (!)
Dostum senin ciddi anlamla hem siyaset hem iktisat tarihine çalışman gerekiyor.
Yahu, bir siyasiye gidip baba diyen birisiyle neden uğraşıyorsam...

Hile yaptı diye bir söz yazmadım. Demirelin halkta etkisi zaten büyük. O dediğim şeye girmiyor. Dediğim şey diğer sağ partilereydi. Kime ne anlatıyorsam artık...
Kaldı ki liberalizmden bu kadar nefret etmenize anlam veremiyorum:
Liberalizmden nefret ettiğimi çıkarmanız büyük bir anlayış göstergesi cidden. Orta doğuda çalışacak bir sistem değil. Bunu dedim diye de liberalizm karşıtı oluyorsam ne ala.
İkimiz de aynı şeyi söylüyorsak neden uzatıyorsun?
Uzatmayıp kısa kesmeye çalıştığımı son cümlelerimden anlayabilirsiniz. Tabii anlayışınız bir ekonomiste göre iyi ise anlayabilirsiniz.

İfadeler: 150
1 kelimeden açık yakalamaya çalışman kimin klişe ve rezil olduğunu gösteriyor. Hadi git şimdi finans ile ekonomi arasındaki farkı öğren.
Daha geçen 1 Mayıs siyasi değil diyordun? Solcu grupların kutladığı 1 Mayıs'ın siyasi olduğunu bile bilmeyen birisi, 9 dil bilene TDK konuşabilir mi? Evet, Türkçem zayıflamış olabilir, seni memnun edecekse. Belli ki bununla mutlu olacak kadar basit bir insansın ama bilmiyorsun ki ben yurtdışında yaşıyorum. Yurtdışına çıksaydın bilirdin ki benim için normal bir durum; Türkçemin zayıflaması zira senin gibi sözde Eyfellerde gezmiyorum canım benim. Kendini ne kadar aşağıya çektiğinin farkında mısın?

Uzatmayıp kısa kesmeye çalıştığımı son cümlelerimden anlayabilirsiniz. Tabii anlayışınız bir ekonomiste göre iyi ise anlayabilirsiniz.
Demirel'in lakabını kullanmaya karşı olan veya daha kötüsü lakabını bilmeyen birisinin hala mesleğimi ağzıma alma çabası çok ilginç.

Son düzenleme:

Ben Paris'te yaşamıyorum tatlım, orada yazanın zekasıyla dalga geçiyordum, anlamadıysan üzüldüm.

O 1 Mayıs mevzusunda birinci ve ikinci Paris kongresinin tamamını anlatıp bu olayların tip ile tkp gibi saçma sapan siyasi şeylerle doğmadığını altında yatan bir anlam olduğunu, provokasyona uğramasının asıl amacını etiketlemediğini uzun uzun yazdım ama sana da dokunmuş ucu belli, bir argümanın varsa tekrar tartışalım mı? Yatırabilirim masaya tüm bu sürecin nasıl doğduğunu, siyasetten nasıl uzak olduğunu.

At gözlüğünü çıkar lütfen, olaylara o kadar tek taraftan bakıyorsun ki bırak 9 dil bilmeyi, dünya üzerinde ki tüm hiyeroglifleri dahi okuyacak kıvama gelsen yine de bu bakış açın yüzünden hiçbir şey anlamayacaksın, liboş.

Yurt dışında yaşayıp da İstanbul'da sosyal tesislerde uygun fiyata yemek vermesini uygun bulmayan adam da neyse, tam böyle AKP'li gurbetçi havaları.

Bu insanlar yemek yemezse kim zarar görecek? Uzaylılar falan mı? "Absürt Kar" oranın bir ölçütü var mı? Madem bu adamlar "Absürt Kar" oranıyla satıyor onlardan alma, kendin yap bakalım ne kadar fark edecek?
Sorun hükümettir, ne serbest piyasadır ne esnaftır. Hükümetin hatalarını her gelişmiş, her müreffeh ülkede etkin işlemesi için çabalanan "Serbest Piyasa" ilkesine yıkmak korkunç bir cehalet. Gıda enflasyonunu "Belediyelerin binlerce lokanta açarak" düşüren bir ülke söyler misin?
Kimseyi sakın itham etme! Beni, benim yazdıklarımdan baz alarak eleştirebilirsin "straw man fallacy" yaparak değil. Ben sana bunları yapmasın dedim mi?
Hayat senin oturduğun odaya benzemez, git sen asgari ücretle İstanbul'da yaşamaya mahkum birine "ya ama serbest piyasaya zarar veriyorsunuz ya" falan de bakayım.
Benim dedem tüccar, babam esnaf çocukluğum çalışarak geçti onun için olmayan öngörün ile kimse hakkında yargıda bulunma sen benim dediklerimi veriler ile çürütmeye çalış ki çürütemezsin ne bilgin var ne de benim dediklerim neredeyse bütün iktisatçıların hemfikir olduğu konular.

İfadeler: 150
Demirel'in lakabını kullanmaya karşı olan veya daha kötüsü lakabını bilmeyen birisinin hala mesleğimi ağzıma alması çok ilginç.
Lakaplara karşıyım maalesef liboş. Bu sadece demirel ile sınırlı değil ha. Ecevit, erbakan, Erdoğan, kılıçdaroğlu diye sayabilirim istersen. Sen siyasileri çok seviyorsan karışamam tabii.

Siyasileri Allah yapmanın zararlarını şu an bile gördüğümüzü düşünüyorum. İskandinavyadan buradaki durumu değerlendirmek ne kadar etik bu arada tartışılır.

Ben de esnafım, benim fiyatlarım şu anki enflasyona göre artışta ama bu artış bir patsonun 250 liraya satılması gibi Uber bir artış değil, kaldı ki yukarıda düzinelerce kez açıkladığım şeylere "bende esnafım, bana anlatma" dersen korkuluk sen olursun, ben değil, bırak bu ayakları.

Git üstte yazdıklarımı 8 - 10 defa tekrar oku, senin deden de baban da benim umurumda değil, konumuz onlar da değil, yaptığı işler de değil, zira biz burada gıda fiyatlarından konuşuyoruz, iyi bir manipülatör olmayı mı deniyorsun anlamadım ama bu tartışmayı böyle "!" falanla yönlendiremezsin canım.

Hükümetin hatasını yozlaşmış bir serbest piyasa ile birleştirirsen ortaya bu günün tablosu çıkar, devlet sorunlarını düzeltip serbest piyasanın çakallarını cezalandırır, emeğiyle dürüstlüğüyle ticaretini yapanları yükseltirse sorun düzelir, kurunun yanında yaşta yanar.

Ben Paris'te yaşamıyorum tatlım, orada yazanın zekasıyla dalga geçiyordum, anlamadıysan üzüldüm.
İşte ben de dalga geçmenle alay ettim. Bunu anlayacak kadar vizyonun yok. Esas ben üzüldüm.
Liboş diyorsun da liberal olmadığımı 50 defa söyledim bu konuda. Az önce alay edişimi anlamayacak kadar dar bakış açısıyla dediklerimi anlaman da beklenemezdi zaten vergi hukuku veya gelir hukukundan vazgeçtim sen önce mizah anlayışını inşa et. Ha, dur insanlığın da zayıf çıktı, 1 kelimeden açık arayacak kadar düştün.
Siyasileri Allah yapmanın zararlarını şu an bile gördüğümüzü düşünüyorum. İskandinavyadan buradaki durumu değerlendirmek ne kadar etik bu arada tartışılır.
Burada yaşamama rağmen Türkiye ekonomisi ve siyaseti hakkında sizden daha bilgiliyim. Az utansanız mı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…