Biriyle sohbet ederken kendimi ifade etmem için gerekli kelimeler aklıma o an gelmiyor. Biriyle sözlü kavgaya girdiğimde sürekli yeniliyorum ve aslında söylemem gereken sözler sonradan aklıma gelip keşke şöyle deseydim de 'kendimi ezdirmeseydim' diyorum.
Kitap okuyorum bu arada. Beslenmem ise hiç zararlı yiyecek yemem fast food, abur cubur (cips hazır dondurma ve diģer zararlı yiyecekler) Kendi derdimi bile rehber öğretmenime anlatamıyorum. Bu çıkmazın içinden çıkmam için ne yapmam gerek?
Biriyle sohbet ederken kendimi ifade etmem için gerekli kelimeler aklıma o an gelmiyor. Biriyle sözlü kavgaya girdiğimde sürekli yeniliyorum ve aslında söylemem gereken sözler sonradan aklıma gelip keşke şöyle deseydim de 'kendimi ezdirmeseydim' diyorum.
Kitap okuyorum bu arada. Beslenmem ise hiç zararlı yiyecek yemem fast food, abur cubur (cips hazır dondurma ve diģer zararlı yiyecekler) Kendi derdimi bile rehber öğretmenime anlatamıyorum. Bu çıkmazın içinden çıkmam için ne yapmam gerek?
Ben eskiden (ilkokul zamanında) mahallede oynarken herkesin birbirine sokacak lafı vardı. Ama bana laf ettikleri zaman aklıma edecek laf gelmiyordu. Ve bir şeyleri anlatmaya çalışırken zorluk çekiyordum. Bazen şu an bile çekiyorum. Bir ara babam bu sorunun üzerine kurulu olan bir kursa gönderecekti ama vazgeçti. Şu an Bir tartışmayı baştan aşağı yorumlayıp anlatıp bozukluğuna kadar yanlışları bulup haklıyı bulabilecek kadar ilerledim. Nasıl bu kadar ilerledim bilmiyorum ama sanırım forumun büyük bir katkısı var.
Ben eskiden (ilkokul zamanında) mahallede oynarken herkesin birbirine sokacak lafı vardı. Ama bana laf ettikleri zaman aklıma edecek laf gelmiyordu. Ve bir şeyleri anlatmaya çalışırken zorluk çekiyordum. Bazen şu an bile çekiyorum. Bir ara babam bu sorunun üzerine kurulu olan bir kursa gönderecekti ama vazgeçti. Şu an Bir tartışmayı baştan aşağı yorumlayıp anlatıp bozukluğuna kadar yanlışları bulup haklıyı bulabilecek kadar ilerledim. Nasıl bu kadar ilerledim bilmiyorum ama sanırım forumun büyük bir katkısı var.
Hocam ben direkt aklıma geleni söylüyorum gerçeği hiç çekinmeden karşımdakinin yüzüne yüzüne vuruyorum. O yüzden ayıp ve uygunsuz olacak mı diye düşünmüyorum. Aklıma gelenleri önceden planladım diyelim karşımdaki hiç beklemediğim bir cevap verdi bende zor cevap veririm normal yani.
@Atamızın İzinden O an aklına ne geliyorsa söyle. Başlarda saçma sapan şeyler söyleyeceksindir fakat zamanla tecrübe kazandıkça gittikçe daha hazır cevap olursun. Kendi kendine pratik yapmakta işe yarayabilir belki. Bununla ilgili tonla video vardır YouTube'da, oradaki videoları izleyip önemli gördüğün yerleri not alabilirsin. Bu aldığın notlarla önce kendi kendine pratik yaparsın daha sonra günlük yaşantında da uygulamaya başlarsın.
Bizim ilkokul zamanında çocuklar arası turnuvası düzenleniyordu bunun. Birinciye beyblade falan alıyorduk. Valla bende çat çat diye laf sokuyordum da şu an biriyle yüz yüze tartışsam hiç efektif kalamam.
@Atamızın İzinden
Konu sahibi agacım biraz dışarıya çık, insanlarla sosyalleş. Arkadaş grubunla kalabalık bir kafeye gir bağıra bağıra sohbet et. Ben bunları yaptığım zamanlar millet benimle tartışmaya korkardı. Oyun geliştireceğim diye herkesle sosyalleşmeyi kestim 3 ayda konuşmayı unuttum resmen.
Sosyalleş. Birileriyle münazaraya katıl. Haksız olsan bile kendini savunmaya devam et, pes etme münazarada. Kaçıncı sınıfsın bilmiyorum ama 11. sınıfta edebiyat hocamız bize münazara yaptırmıştı, siz de yaparsanız katıl mutlaka. O yoksa arkadaşlarınla aranda yap. O da mı yok, gir Discord'a gir birileriyle hayatsız gibi tartış, cevap vermeyi öğren. Önce ezil sonra ez.