Dreamshox 1

Üstün
Merhaba,

Yakın zamanda THH'den çıkan kararla MediaMarkt ve ASUS'a mail attım. İki tarafta dönüşte bulunmadı. Ben de hakkımı kullanmak amacıyla bugün icra takibi başlattım. Bu süreç ne kadar sürmekte, bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi beni? Bir de ek olarak çıkan karar ürünün yenisiyle değiştirilmesiydi; lakin ben aldığım son servis ve müşteri hizmetleri tutumu yüzünden aynı ürünü kullanmak istemiyorum. Bundan dolayı bu ürünün güncel bedelini alabilecek şekilde bir yasal hakkım bulunmakta mı? Bulunuyorsa hangi koşullarda kullanabilmekteyim öğrenmek isterim.

Merhaba,

Öncelikle icra takip dosyalarının bir sonuçlanma süresi yok. Teorik olarak konuşursak bir icra takip dosyasının sonuçlanması demek icra takibinin konusunun infaz edilmesi demektir. Yani örneğin takibin konusu bir para alacağı ise paranın tahsil edilmesi, takibin konusu bir eşya teslimi ise eşyanın teslim edilmesi demektir.

Gelelim sizin olayınıza. THH'den misli ile değişim kararı almışsınız sanırım. Bu sebeple sizin icra takibinizin konusu bir eşyanın teslimi. Teknik olarak o eşya ne zaman teslim edilirse, yani ürün size veya icra dairesine ne zaman teslim edilirse icra takibiniz de o zaman sonuçlanacak.

Normal şartlarda THH'den değişim kararı çıktıktan sonra icra takibi de buna göre başlatılır. Daha sonra borçluya bir icra emri gönderilir. Bu icra emri borçluya tebliğ edildikten sonra 7 gün içinde borçlu o ürünü teslim etmek zorundadır. Şayet teslim etmezse siz THH kararına konu olan ürünün güncel fiyatının hesaplanmasını talep edersiniz ve artık o icra takibi konusu para olan icra takibine dönüşür. Devamında artık o tutarı faizi ile birlikte tahsil etmek için işlem yapmaya devam edersiniz dosyada.