Gün içerisinde kaç öğün yaptığının, neyi ne zaman yediğinin bir önemi yok. Gün içerisinde gerekli kalori, protein ihtiyacını giderdiğin sürece sorun yok. İştah hemen yok oluyor muhabbetine ise inanmıyorum. Hem spor yapıp hem iştahsızlık yaşamak pek olası değil.

Genel olarak gündüzleri iştahsızım zaten ama bayağı yorulduğum idmanlar yaptıktan sonra yine gram acıkma hissi yok hatta bir süre iştahsızlığım daha da artıyor. Yorulunca genelin aksine acıkmıyorum ben. Akşamdan sonra acıkma hissi oluyor özellikle geceye doğru.

Spordan 30 dakika - 1 saat öncesi zaten kahvaltı yapmış oluyorum ama çok sağlam bir kahvaltı değil yani. 2-3 yumurta, yulaf ezmesi ve bazen ekmek arası bir şeyler vs.

Neyse idmanı yaptıktan hemen sonra 25-30g whey protein alıyorum ama yemek yemiyorum. Çünkü idman sonrası iştahım sıfıra yakın oluyor. İdmandan en az 3 saat sonra yemek yiyorum. Bunun vücut gelişimine etkisi nedir, yanlış mı yapıyorum?

@mr.esat
Hemen sonra muz gibi meyvelere yönelmen adele dolgunluğu içisinden şahane olur. Boşalan glikojen depoların hızlıca dolacağından ötürü, ki fruktoz + glikoz kombinasyonu süper doldurur, gün içinde daha dolu durursun.

Protein alımının pek de bir önemi olmadığına dair araştırmalar var. Ama antrenmandan hemen önce yemek yediğiniz için protein ve yağ olarak zengin besinleri sonraya saklayın derim. Sindirmesi zor olursa antrenmanınız kötü geçebilir. Direkt sabah idman atıyorsan yumurta dışında hiçbir protein kaynağına yönelme, yoğurt ve süt gibi laktoz ürünlerinden uzak dur kral.
Gün içerisinde kaç öğün yaptığının, neyi ne zaman yediğinin bir önemi yok. Gün içerisinde gerekli kalori, protein ihtiyacını giderdiğin sürece sorun yok. İştah hemen yok oluyor muhabbetine ise inanmıyorum. Hem spor yapıp hem iştahsızlık yaşamak pek olası değil.
Çoğu insanda ağırlık antrenmanı tokluk hissi yaratır.

Pek önemi yok ama idmandan önce güzel bir karbonhidrat yiyin derim.