Sadece kardiyo ile sadece yağ yakarsın ki bu sağlıklı bir kilo verme şekli değil. Fullbody antrenmanı ile hem yağ yakarsın hem de kas geliştirirsin. Benim tavsiyem günlük 1 saat kardiyo ve fullbody antrenmanı. Ayrıca antrenmanın yoğunluğuna göre kardiyodan daha çok yağ yakarsın, kas gelişimiyle beraber de vücudun daha hızlı şekil alır.
1 saat kardiyo değil değil mi full body den sonra? 1 saat abartı çünkü de. full body sonrası 30 dakika yürüyüş yapabilirim eğimli.

Yediğime dikkat ediyorum merak etmeyin fakat full body ile 1 ayda yağ oranım ne kadar düşer ki?
Arkadaşım ısrarla soruyorsun ama kimse senin yağ oranının ne kadar düşeceğini veya derinin yağ oranın ne kadar düştüğünde sarkacağını kestiremez. Bunlar senin zamanla kendin anlayıp görebileceğin şeyler. Biz sadece yol gösterecek tavsiyeler verebiliriz sonuç tamamen sana ve vücuduna bağlı.

Emin misiniz hocam? 1 ay full body yapsam kardiyo yapmadan yağ oranım kaç düşer?

Şuan sarkma yok fakat yağ oranı 20 lere düşünce mi sarkma olur?
Ağırlık idmanı ve protein ağırlıklı beslenmeden kas kütleniz korunmaz. Bu yüzden kas kaybı çok olur. Dediğiniz soru için ise vereceğiniz kiloya bağlı örnek veriyorum 30 kilo verecekseniz sarkma olma ihtimali yüksek gibi eğer ağırlık idmanı ve yüksek protein olmazsa. Sarkma olmasa bile en iyi ihtimalle "skinny fat" olursunuz.

Kardiyo devam et bence. Boylece kondisyonun olur agirligi daha rahat calisirsin sonrasinda. Bu arada bende evde yapiyorum basit hareketler zaman buldukca. Egimli arazide yurumenin ne artisi var? 8 gun boyunca 1.5km 50 kiloluk findik cuvali tasidim her gun bir faydasi olmadi. Suan hatta cok halsiz ve yorgun oluyorum hic enerjim kalmadi. 5 gun once bitti findik bahcesi ve o kadae gecen zamana ragmen surekli uykum geliyor. Daha once hic boyle olmazdi.

Kardiyo devam et bence. Boylece kondisyonun olur agirligi daha rahat calisirsin sonrasinda. Bu arada bende evde yapiyorum basit hareketler zaman buldukca. Bu arada egimli arazide yurumenin ne artisi var? 8 gun boyunca 1.5km 50 findik kiloluk cuvali tasidim her gun bir faydasi olmadi. Suan hatta cok halsiz ve yorgun oluyorum hic enerjim kalmadi. 5 gun once bitti findik bahcesi ve o kadae gecen zamana ragmen surekli uykum geliyor. Daha once hic boyle olmazdi.
Eğimli daha da yağ yaktırıyor. O zaman kardiyo ile devam ediyorum ben.

Hocam o da performansını düşürür diyorlar. Ağırlık sonrası yapsam ne fark eder?
2 saat kardiyo yapıp ağırlık çalışırsan evet, performansın biraz düşebilir. Ağırlık çalışacağın gün 30 dakika kardiyo, sonra ağırlık çalış. Daha faydalı olur.

Bazı kişiler ağırlıktan sonra kardiyo çalışıyor ama bu yanlış. Kardiyo tüm vücudun ısınmasını sağlar, antrenman için vücudu hazırlar. Vücudunu zorlamayacak şekilde maksimum yarım saatlik hafif bir koşu ve maksimum bir buçuk saatlik bölge antrenmanı yeterli.