PasPas

Becerikli
Arkadaşlar, yağ oranım %34’ten %26’ya düştü, sadece kardiyo ile. Bu şekilde devam mı etmeliyim? Çünkü ilk başta ağırlık çalışması yapmak bana saçma geliyor. Ne kadar kas kazanıp metabolizmamın hızlandığını bilsem de… Sizce mantıklı olan ilk başta kardiyo değil mi?

Eğimli yürüyüş: %12 eğim, 3.5 hız, 40 dakika. 20-10-10 dakika set şeklinde yapıyorum. En sonda bisiklet.

Bugün spor hocasıyla görüştüm, full body verdi; fakat dediğim yoldan mı ilerlesem? En azından yağ oranım %20 olana kadar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yağ oranım 37% iken şuan 18.5% Sadece ilk iki ay kendi çapımda evde spor yaptım. İki günde bir kardiyo, kardiyo yapmadığım günler ise ağırlık çalıştım. 1 senede zaten yağ oranım 20-22 seviyesine geriledi.
Fakat, spora sadece iki ay devam edebildim. Ağırlık çalışmak bana aşırı sıkıcı geliyor. 🫠
Soruna gelince, eğer kas yapmak istiyorsan ağırlık çalış. Hem sarkmaları azaltır, hem de güzel kütle koyarsın.

Yağ oranım 37% iken şuan 18.5% Sadece ilk iki ay kendi çapımda evde spor yaptım. İki günde bir kardiyo, kardiyo yapmadığım günler ise ağırlık çalıştım. 1 senede zaten yağ oranım 20-22 seviyesine geriledi.
Fakat, spora sadece iki ay devam edebildim. Ağırlık çalışmak bana aşırı sıkıcı geliyor. 🫠
Soruna gelince, eğer kas yapmak istiyorsan ağırlık çalış. Hem sarkmaları azaltır, hem de güzel kütle koyarsın.
Hocam şuan kas değil de vücudum toparlansın ya. Çok yağ oranım yüksek geliyor hala.

Ağırlık antrenmanı yapmadan ve protein ağırlıklı beslenmeden kilo verirsen kas kaybın da çok olur. Bu yüzden ağırlık antrenmanı ve protein ağırlıklı beslenme programı şart. Kilo verdiğinde sarkmalar meydana geldiğinde pişman olmak istemiyorsan eğer ağırlık idmanına başlaman gerek.

Kilo vermede ağırlık çalışma kardiyodan çok daha etkili.
Emin misiniz hocam? 1 ay full body yapsam kardiyo yapmadan yağ oranım kaç düşer?

Ağırlık antrenmanı yapmadan ve protein ağırlıklı beslenmeden kilo verirsen kas kaybın da çok olur. Bu yüzden ağırlık antrenmanı ve protein ağırlıklı beslenme programı şart. Kilo verdiğinde sarkmalar meydana geldiğinde pişman olmak istemiyorsan eğer ağırlık idmanına başlaman gerek.
Şuan sarkma yok fakat yağ oranı 20 lere düşünce mi sarkma olur?

Hocam şuan kas değil de vücudum toparlansın ya. Çok yağ oranım yüksek geliyor hala.
Hocam dediğim gibi. Eğer vücudunuzun toparlanmasını, yağ oranının düşmesini istiyorsanız ağırlık çalışarakta bunu yapabilirsiniz. Hatta kardiyodan daha iyi olur. Fakat yediğinize dikkat etmeniz lazım. Bu kardiyo için de geçerli. :D

Sadece kardiyo ile sadece yağ yakarsın ki bu sağlıklı bir kilo verme şekli değil. Fullbody antrenmanı ile hem yağ yakarsın hem de kas geliştirirsin. Benim tavsiyem günlük 1 saat kardiyo ve fullbody antrenmanı. Ayrıca antrenmanın yoğunluğuna göre kardiyodan daha çok yağ yakarsın, kas gelişimiyle beraber de vücudun daha hızlı şekil alır.

Hocam dediğim gibi. Eğer vücudunuzun toparlanmasını, yağ oranının düşmesini istiyorsanız ağırlık çalışarakta bunu yapabilirsiniz. Hatta kardiyodan daha iyi olur. Fakat yediğinize dikkat etmeniz lazım. Bu kardiyo için de geçerli. :D
Yediğime dikkat ediyorum merak etmeyin fakat full body ile 1 ayda yağ oranım ne kadar düşer ki?

Emin misiniz hocam? 1 ay full body yapsam kardiyo yapmadan yağ oranım kaç düşer?
Metabolizmanı bilemem. Kilo vermede vücudundaki vitamin dengesi bile önemli. Özellikle d vitamini. 57 kilo vermiş biri olarak söylüyorum. Kardiyoya yüklenme fazla. Ağırlık antrenmanında daha fazla kalori yakarsın ve kas geliştirirsin. Çoğu profesyonel bunu söylüyor zaten.