Eğimli daha da yağ yaktırıyor. O zaman kardiyo ile devam ediyorum ben.
Bir turlu yakmadi egimli arazide yokus yukari kosuyordum bir ara hala göbek duruyor.
Eğimli daha da yağ yaktırıyor. O zaman kardiyo ile devam ediyorum ben.
Kardiyo kondisyon arttırır evet ama bu daha rahat ağırlık kaldırmanı sağlamaz, ağırlık kaldırmana etki eden şey kaslarının gelişmişlik seviyesidir. Sürekli uykun gelmesi ve bithap düşmen de yeterli enerji alamamandan ve kondisyon düşüklüğünden kaynaklanır. Kondisyonun zayıfsa vücut oksijensiz kalır ve uyuklarsın. Eğimli yürümenin olayı da daha yorucu olmasından kaynaklı, daha zorlayıcı olur ama daha çok etki eder. Zaten işin mantığı nabzını ne kadar yüksek belirli bir tempoda tutarsan o kadar kalori yakarsın ki kardiyo bu demek zaten. Ama bunu uzun süre yapmak lazım öyle 10 gün çuval taşımakla olmazKardiyo devam et bence. Boylece kondisyonun olur agirligi daha rahat calisirsin sonrasinda. Bu arada bende evde yapiyorum basit hareketler zaman buldukca. Bu arada egimli arazide yurumenin ne artisi var? 8 gun boyunca 1.5km 50 findik kiloluk cuvali tasidim her gun bir faydasi olmadi. Suan hatta cok halsiz ve yorgun oluyorum hic enerjim kalmadi. 5 gun once bitti findik bahcesi ve o kadae gecen zamana ragmen surekli uykum geliyor. Daha once hic boyle olmazdi.
Vücudunun kendiliğinden yaktığı (hiçbir şey yapmasanız bile) kaloriden gün içerisinde aldığınız kalori az ise, kilo verirsiniz. Kardiyo yaparsanız, doğal olarak vücudunuzun kendiliğinden harcadığı kaloriye ek bir kalori harcamanız olacak. Bu da kalori açığına sebebiyet vererek kilo vermenizi sağlar. Ağırlık çalışırsanız hem yağ yakar hem kütle koyarsınız. Fakat sanılanın aksine sadece kardiyo yapmak öyle ölümcül bir kas kaybıyla sonuçlanmaz. 130 kilodan 76 kiloya düşmüş biri olarak kas kaybım sadece 300 gramBir turlu yakmadi egimli arazide yokus yukari kosuyordum bir ara hala göbek duruyor.Yeterli protein ve duzgun beslenemedigimden dolayi herhalde. Her yemegi yiyemiyorum. Yumurtadan igrendim her gun yiye yiye hiç yiyemiyorum artik.
5 dakikada yaktığın kalori hiç bir etki etmez. Benim tavsiyem kardiyoyu işin içine katacaksan yarım saat, bir saat kardiyo yapıp öyle fullbody antrenmana geçmen. Evet daha yorucu olur ama amaç o. 5 dakikada yaptığın kardiyo yalnızca ısınmanı sağlar ki o da yine kısa bir süre, 5 dakikada nabzın bile gerekli seviyelere gelmeyecektir yani kardiyo yapmamış gibi olacak.Yani sorum şu aslında full body ile kardiyo 5 dakika o da ısınmak için yapacağım yağ yakar mıyım?
Her şeyden önce beslenmene dikkat et, vücudu tanı. 3 dakika koşsam 30 dakika amuda kalksam ne kadar yağ yakarım tarzı sorular sormaktan vazgeç. Düzgün beslenmezsen, yeterli sıvı almazsan, yeteri kadar uyumazsan ve son olarak mental sağlığını korumazsan kilo veremezsin. Tartıda verdim sanırsın, orası ayrı.Yani sorum şu aslında full body ile kardiyo 5 dakika o da ısınmak için yapacağım yağ yakar mıyım?