Geriliyorum

Uzman
Araç 508 GT 1.6 benzin 225 HP.
Araçların hepsi birebir aynı donanım ve özellikte.
Renk, tramer, değişen, km ve fiyat farkları var.

1-) 35 bin km, panoya vurulduğu için kaput orijinal servis değişen, kaza olmadığı için tramer işlememiş.
5 yaşına göre km düşük, PPF kaplı temiz bakılmış.
Fiyat: Pazarlıkla 1.750 alınabilir.

2-) 102 bin km, sol jant amortisör davlumbaz değişen, 50 bin tramer, bakımları kendisi yapmış bu kısmı anlamadım.
Fiyat: Pazarlıkla 1.550 alınabilir.

3-) 73 bin, arka tampon sürtme kaynaklı değişen, serviste değişmiş 10 bin tramer, her bakım da buji değiştirilmiş serviste, süresi az da olsa garantili.
Fiyat: Pazarlıkla 1.770-1.800 civarı alınabilir.

4-) 92 bin km, önemsiz sürtmeler var ancak değişen boya yok, başka bir araç arka tampona sürttüğü için bedelsiz tramer var.

Durum bu şekilde hangisi daha mantıklı olur karar veremiyorum. Gönlüm ilk sıradaki araçta hem km düşük hem de temiz bakılmış PPF falan detaylı düşünülmüş.

Araç 508 GT 1.6 benzin 225 HP.
Araçların hepsi birebir aynı donanım ve özellikte.
Renk, tramer, değişen, km ve fiyat farkları var.

1-) 35 bin km, panoya vurulduğu için kaput orijinal servis değişen, kaza olmadığı için tramer işlememiş.
5 yaşına göre km düşük, PPF kaplı temiz bakılmış.

2-) 102 bin km, sol jant amortisör davlumbaz değişen, 50 bin tramer, bakımları kendisi yapmış bu kısmı anlamadım.
Fiyat: Pazarlıkla 1.550 alınabilir.

3-) 73 bin, arka tampon sürtme kaynaklı değişen, serviste değişmiş 10 bin tramer, her bakım da buji değiştirilmiş serviste, süresi az da olsa garantili.
Fiyat: Pazarlıkla 1.770-1.800 civarı alınabilir.

4-) 92 bin km, önemsiz sürtmeler var ancak değişen boya yok, başka bir araç arka tampona sürttüğü için bedelsiz tramer var.

Durum bu şekilde hangisi daha mantıklı olur karar veremiyorum. Gönlüm ilk sıradaki araçta hem km düşük hem de temiz bakılmış PPF falan detaylı düşünülmüş.
1.yi alırdım.

Biniciyseniz eğer ve uzun süreli kullanım yapıcaksanız 1. Olan çok mantıklı. Eksper, hasar sorgulaması, kilometre sorgulaması, servis raporu bunlara bakıp alın.

Atacağım modellerin çoğu zamanının Supersport serisi serisindeki araçlar desek yanlış olmaz, tabii ki bahsi geçen araçtan farklı ama yerinizde olsam eğer aile derdi yoksa aşağıdaki arkadaşlara bi' göz atardım.
Bu arada A200 2020 modelleri 1.900 civarında görmüştüm, bi' onlara da bakın.

Kesinlikle 1. Her bakımda buji değiştirmenin amacını da çözemedim ayrıca. :D Daha bakımlı mı olmuş oluyor?

Atacağım modellerin çoğu zamanının Supersport serisi serisindeki araçlar desek yanlış olmaz, tabii ki bahsi geçen araçtan farklı ama yerinizde olsam eğer aile derdi yoksa aşağıdaki arkadaşlara bi' göz atardım.
Bu arada A200 2020 modelleri 1.900 civarında görmüştüm, bi' onlara da bakın.
24 yaşında Porsche önermenin mantığını anlatma şansınız var mı? Çok kişisel bir tercih, mantıklı değil. Jaguar da aynı şekilde.

Kesinlikle 1. Her bakımda buji değiştirmenin amacını da çözemedim ayrıca. :D Daha bakımlı mı olmuş oluyor?

24 yaşında Porsche önermenin mantığını anlatma şansınız var mı? Çok kişisel bir tercih, mantıklı değil. Jaguar da aynı şekilde.
Zaten bahsi geçen araçtan farklı olduklarını söylerken söyleme sebeplerimden birisi aşırı kişisel tercih olmasıydı.
24 Yaşında olmasına rağmen Boxster baba bir araçtır, yedek parça sıkıntısı dışında şu piyasadaki çoğu arabayı hâlen daha cebinden 100 kere çıkartır.

Orijinal servis degisimi olmasi daha iyi bile ama bizim ulkede nedense degisene karsi bir on yargi var. Ilk arac kesinlikle daha makul duruyor. 1.6 Puretech zaten buyuk oranda sorunsuz bir motor, sanziman EAT8 ile geliyor diyecek bir sey yok. Aracin gidisi de iyi. 1.8 civarina alternatif biraz daha yuksek kilometreli So Chic Opera opsiyonlu DS 7 bakabilirsiniz. Ic taraf daha premiumdur. Motor sanziman ayni zaten.

Zaten bahsi geçen araçtan farklı olduklarını söylerken söyleme sebeplerimden birisi aşırı kişisel tercih olmasıydı.
24 Yaşında olmasına rağmen Boxster baba bir araçtır, yedek parça sıkıntısı dışında şu piyasadaki çoğu arabayı hâlen daha cebinden 100 kere çıkartır.
Evet çoğu arabayı cebinden çıkartır ama Peugeot'tan 4-5 kat servis bakım ücreti alınınca da çok güzel cep yakar. Ayrıca MTV ve kaskoya hiç girmiyorum bile.

İlla farklı öneri olacaksa da bunlar olur.

Şimdi herkes 1. olan demiş ama. O bunu ispat edebiliyor ise tercih edilebilir. Resimleri var mı? Servis kayıtları? Ama satarken unutma kaput işlemli aracı irdelerler. Tüfek saçları, podye, şase, ön panel iyice baktırman lazım. Hava yastıkları ve emniyet kemerlerinden hiç bahsetmedim bile.
Km hesabı yaparken her zaman arabanın yaşını, Km'sine bölmen gerekli. Senede ortalama 7.000 bin km civarı yapmış o araç. Düşük km doğru.

Kesinlikle 1. her bakımda buji değiştirmenin amacını da çözemedim ayrıca. :D daha bakımlı mı olmuş oluyor?

Düşük hacimlerden, yüksek güçler elde edildiği için artık bujileri patlatıyor. Aşırı ısınıyor yeni nesil Turbo'lar. Bu kadar küçük hacimden, 225 beygir alınmasının bazı tatlı sıkıntıları olabiliyor. Patlatıyor derken, mecazi anlamda dedim. Sık sık buji değiştirmiş olması, titiz kullanıcı olduğu anlamına gelir. Ve aynı zamanda bakımlı olduğu anlamına gelir evet. Eklemeyi unutmuşum aşırı km yapmıyorsa araç, sık değiştirmeye de gerek yok. Senede ortalama 14.500 yapmış o kişi.

24 yaşında olmasına rağmen boxster baba bir araçtır, yedek parça sıkıntısı dışında şu piyasadaki çoğu arabayı hâlen daha cebinden 100 kere çıkartır.

Gerçekten çok baba arabalar onlar. Ama bakımsızı bel büker, bezdirir adamı. Sadece çok temizleri tercih edilmesi lazım. Hastasına gidecek türden hem de.

Orijinal servis degisimi olmasi daha iyi bile ama bizim ulkede nedense degisene karsi bir on yargi var. Ilk arac kesinlikle daha makul duruyor. 1.6 puretech zaten buyuk oranda sorunsuz bir motor, sanziman eat8 ile geliyor diyecek bir şey yok. Aracin gidisi de iyi. 1.8 civarina alternatif biraz daha yuksek kilometreli so chic Opera opsiyonlu DS 7 bakabilirsiniz. Ic taraf daha premiumdur. Motor sanziman ayni zaten.

Evet gerçekten çok güzel bir araba. Lakin yetkili servis ve özel ağı Peugeot kadar yaygın değil hala maalesef. Uzun süre parça bekleme sıkıntısı durumu olabiliyor. Ama gerçekten beğendiğim bir SUV oda. O markanın ikinci el piyasası da, yine Peugeot'a göre biraz yavaş.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-06-13 180836.webp
    Ekran görüntüsü 2025-06-13 180836.webp
    66,8 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:
Evet çoğu arabayı cebinden çıkartır ama Peugeot'tan 4-5 kat servis bakım ücreti alınınca da çok güzel cep yakar. Ayrıca MTV ve kaskoya hiç girmiyorum bile.

İlla farklı öneri olacaksa da bunlar olur.
Hocam benim Supersport aşkım çok fena, hiç bulaşmayın :rofl: :rofl:
Bakım ücreti çok sağlam bi de o da var doğru, ben o detayı da unutmuşum ya.
Bu arada araçlar feci.