Geriliyorum

Uzman
Uzun süredir 508 GT 225 HP almayı düşünüyordum, sonunda bir tane buldum.

508 1.6 PureTech 225 HP / 1.770 bin TL
88 km, hatasız, boyasız, komple servis bakımlı araç.
Aile aracı olarak temiz kullanılmış, kozmetiği tertemiz.
Ben araca okeyim ama aklımdaki tek kuşku vereceğim fiyat ve ileride satacağım fiyat.
Aracı kaza bela olmazsa eğer 3 sene kullanacağım ve muhtemelen 120 km'ye gelmiş olacak.
Satacağım zaman bana zarar ettireceğinden çekiniyorum, malum ülkemizde fazla bilinen bir araç değil.
Sizce ne yapmalıyım, fiyatına değer mi, yoksa daha uygun ilan mı kovalayayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun süredir 508 GT 225 HP almayı düşünüyordum, sonunda bir tane buldum.

508 1.6 PureTech 225 HP / 1.770 bin TL
88 km, hatasız, boyasız, komple servis bakımlı araç.
Aile aracı olarak temiz kullanılmış, kozmetiği tertemiz.
Ben araca okeyim ama aklımdaki tek kuşku vereceğim fiyat ve ileride satacağım fiyat.
Aracı kaza bela olmazsa eğer 3 sene kullanacağım ve muhtemelen 120 km'ye gelmiş olacak.
Satacağım zaman bana zarar ettireceğinden çekiniyorum, malum ülkemizde fazla bilinen bir araç değil.
Sizce ne yapmalıyım, fiyatına değer mi, yoksa daha uygun ilan mı kovalayayım?
- Araştırma Yapın:
- Piyasada benzer şartlarda Peugeot 508 GT'lerin fiyatlarını kontrol edin. Benzer araçların fiyatlarını öğrenerek ortalama bir değer belirleyin.

- Değer Kaybını Hesaplayın:
- Araç alım- satımında genellikle ilk 3 yıl içinde değer kaybı yüksek olur. Ortalama değer kaybı %20-30 arasındadır. 1.770.000 TL’lik bir araç için 3 yıl sonra tahmini değerini hesaplayın.

- Araç Durumunu Değerlendirin:
- Aracın mevcut durumu, bakım geçmişi ve kilometresi iyi göz önünde bulundurulmalıdır. 88 km’de hatasız ve boyasız olması artı bir durum.

- Uzun Vadeli Plan Yapın:
- Aracı 3 yıl kullanmayı düşünüyorsanız, ihtiyaçlarınızı ve kullanım sıklığınızı düşünün. Araç size gerçekten ihtiyaç duyduğunuz özellikleri sunuyor mu?

- Başka Seçenekler Değerlendirin:
- Farklı markalar ve modeller için fiyat araştırması yaparak daha uygun alternatifler olup olmadığını kontrol edin.

- Finansal Durumunuzu Gözden Geçirin:
- Araç alımı için bütçenizi ve ödeme planınızı iyi değerlendirin. Uzun vadede araç için ödeme gücünüzü etkileyebilecek diğer masrafları (sigorta, bakım, yakıt) düşünün.

- Son Kararınızı Verin:
- Eğer araştırmalarınız sonucunda bulduğunuz fiyatların mantıklı olduğunu düşünüyorsanız ve aracı beğeniyorsanız, alım için adım atabilirsiniz. Ancak daha uygun bir alternatif bulursanız, onu değerlendirin.