Her bakımda buji değişmez ama önerilir. İridyum buji yoksa her 15-20 bakımında bujileri değiştirmek mantıklıdır. Bujiler aracın kritik noktasıdır, bozuk bujiler ateşlemeyi etkiler, bobinleri bile bozabilir. Bu da tekleme ve silindir hatalarına sebep verir. Araç limp moda girer, zorlarsanız hararet yapar ve iş contaya kadar gider. Bujiyi bu kadar basit görmemek lazım.
Haklısınız. Çok bir itirazım yok zaten ama tek bakım gözüme az geldi, iki bakım 40000 daha doğru gibi düşündüm ama bu tabii araca/bujiye göre değişen de bir şey. Üretici bu konuda ne öneriyor o da önemli tabii.

Benim tercihim önemsiz bir tampondan dolayı 3. şık. Sene de 14.600 km yapmış, gayet normal Km'ye sahip. Kaput servis değişimlide olsa, satarken sıkıntı çıkarttıkları için tercih etmem.
Yazmayı unutmuşum ama 3. olan araç 22 model yani senede 24 km yapılmış. Şirket aracı olarak kullanıyormuş sahibi.

*İlk sıradaki araç 20 model bu da senede 7km yapmış. Zaten ilana garaj aracı diye belirtmişti ama yazmadım ben uzun olmasın diye.

Tercih değiştirecek kadar önemli mi bilmiyorum ama belirteyim..

Mesaji duzenledim hocam. Eger degisenler serviste yaptirildiysa ve belgeliyse, fiyati da buna uygun dusurulduyse ben degisene ocu gozuyle bakmam sahsen.

Haklısınız. Çok bir itirazım yok zaten ama tek bakım gözüme az geldi, iki bakım 40000 daha doğru gibi düşündüm ama bu tabii araca/bujiye göre değişen de bir şey. Üretici bu konuda ne öneriyor o da önemli tabii.
Araç düşük hacimle yüksek güç ürettiği için değişim süresi kısa olmalı diyen bir kullanıcıyla konuşmuştum.
Özellikle alt takım bakımlarını aksatma demişti.

Beyler ilk sıradaki aracın kazalı resmi ve servis faturası geldi şimdi.
Atsam yorumlar mısınız 45k ödemiş 2021 de ama cebinden ödemiş tramere işlememiş.
@16015 @Eagles @Görkem Say

Son düzenleme:

Dosya Ekleri

• IMG_0273.webp
    IMG_0273.webp
    74,9 KB · Görüntüleme: 70
  • c4894c6f-6f83-4ca2-b9bd-5147516a9ee1.webp
    c4894c6f-6f83-4ca2-b9bd-5147516a9ee1.webp
    134,4 KB · Görüntüleme: 76
  • 9d76ba94-e716-406c-aec1-1f4a34d08792.webp
    9d76ba94-e716-406c-aec1-1f4a34d08792.webp
    162,9 KB · Görüntüleme: 80
Şimdi resimdeki aracın kazası hiçbir şey değil. Bu resimdeki araç tamir mi görmüş, yoksa değişim mi? Kaput ve tampon? Yetkili servis tamir ile pek uğraşmaz, değiştirir genelde. Sahibi onarım demiş çünkü? Adam ilk sahibi bu önemli detay. Kapalı garaj olmasından dolayı reçine, pas tozu vs etkenlerden fazla etkilenmemiştir. Boyası zaten diri duruyor. Adam yıldan yıla bakıma girmiş zaten, oda güzel.

Diğer seçenek senede 24 bin km çok. Zaten şirket aracı imiş, uzak dur. Şirket araçlarını bazı insanlar, at arabası gibi kullanıyorlar. İşin içindeyim aman diyeyim.

Şimdi resimdeki aracın kazası hiçbir şey değil. Bu resimdeki araç tamir mi görmüş, yoksa değişim mi? Kaput ve tampon? Yetkili servis tamir ile pek uğraşmaz, değiştirir genelde. Sahibi onarım demiş çünkü? Adam ilk sahibi bu önemli detay. Kapalı garaj olmasından dolayı reçine, pas tozu vs etkenlerden fazla etkilenmemiştir. Boyası zaten diri duruyor. Adam yıldan yıla bakıma girmiş zaten, oda güzel.

Diğer seçenek senede 24 bin km çok. Zaten şirket aracı imiş, uzak dur. Şirket araçlarını bazı insanlar, at arabası gibi kullanıyorlar. İşin içindeyim aman diyeyim.
Hocam onarım dediği değişim yani. Kaputa değişim demiş çamurlukta değişen yok dedi.
Ancak faturaya bakınca epey şey değişmiş, ön cam da dahil.
508 wp grubuna da sordum aynı soruyu kimsenin içine sinmedi bu araç. 2021 için 41k tramer az değil dediler.

Hocam onarım dediği değişim yani. Kaputa değişim demiş çamurlukta değişen yok dedi.
508 wp grubuna da sordum aynı soruyu kimsenin içine sinmedi bu araç. 2021 için 41k tramer az değil dediler.

Şimdi bunu dışarıda yaptırsa, kaput ucu işlem görür. Tampon kurtulabilir tamirat ile, kurtulmaz ise değişir. Yetkili servisten daha az iş çıkardı. Çok daha uygun fiyata yapılabilirdi. Tramer'i yıla göre baz aldığında, evet bir miktar yüksek gözüküyor. Şu anda 100-150 k tramer normal sayılır, artık çok pahalı her şey. Bunun sebebi de yetkili servis kaynaklı olduğu için. Ön cam değişimi, arabanın değerini düşürmez bu arada bilgin olsun.

En önemlisi içine sinmesi. Başka ilanlar var ise, değerlendirelim. Hatasız araç almak istersen, maalesef bütçe yükseltmen gerekebilir. Belirleyici faktör, bütçe. Elindeki parana göre, daha iyi ilanlar bulabildin mi? Tamponlar, ön cam değişimi, far değişimi bunlar değerini etkilemez.

Sen bana bütçeni söyle, özellikle bakacağım senin için araba.

Ciddi bir kazaya benzemiyor. 41K tramer 2021 icin serviste yapiliyorsa cok ucuk bir rakam degil. Ayni seyleri bugun yapsan muhtemelen 150K'dan asagi cikamazsin. Bir matrix LED far olmus 100K zaten. Yetkili serviste 1 far, 1 tampon degistirip 1-2 boya - gocuk duzeltmesi yaptin mi minimum 150K zaten isciligiyle birlikte. Bu tarz ciddi olmayan kazalarda degisimler ve onarimlar yetkili serviste yapiliyorsa sorun olmaz. Expere sokarsin zaten falsosu varsa gorursun ama kagit uzerinde teknik olarak temiz gorunuyor.