Hocam Passat ve arteon alırsada şanzıman kodlarını incelesin, mümkünse ıslak çift kavrama olanını tercih etsin ama. Kuru kavrama can sıkıcı, kısa ömürlü. Genelde wag grubunda 2.0 veya üstü motorlarda tercih ediliyor ıslak kavrama. Hatta kavraması yenilendiyse, daha da iyi olur bence konu sahibi için.
DQ200'e insan gibi davranınca gayet sağlam bir şanzıman aslında. Sadece ilgi istiyor biraz. Tabii ki DQ381 olsa daha hoş olur ama yine de yenileri, eski DQ200'ler kadar sıkıntılı değil.

Bahsettiğin araç 3.sıradaki sanırım.
Araç sahibiyle bugün görüştüm adam özellikle titiz olduğunu ifade etti.
Tüm bakımları serviste yapılmış, arka tampona değişim gerekmemesine rağmen servise fazla para verip değiştirmiş.
Özellikle bunlardan bahsetti yani biraz takıntılı bir kullanıcı olduğunu anlatmaya çalıştı.
Doğrudur. Kötü anlamda bir şey demedim zaten. Bujilerin değişmesi de kötü bir şey değil tabii ki ama çok zorlayan bir kullanıcı değilse bence bakım başı bir çıt abartı.

Şu an 3.ye biraz daha gönlüm kaymadı değil. İlk aracın da nasıl kaza yaptığı önemli ama düşündüğümüz gibi ufak bir kazaysa bence hala mantıklı.

DQ200'e insan gibi davranınca gayet sağlam bir şanzıman aslında. Sadece ilgi istiyor biraz. Tabii ki DQ381 olsa daha hoş olur ama yine de yenileri, eski DQ200'ler kadar sıkıntılı değil.

Eskisi kadar sorunlu degil ama hala sorunlu bir sanziman. Kalkislarda gaz pedalina oksayarak basarsan, yogun trafikte manuel moda alirsan, fazla gazlama yapmazsan 100.000km civarina kadar kavrama istemiyor ama yogun trafikte kullaniyor ve biraz da agresif suruyorsaniz kavrama omru 50.000'e kadar dusebiliyor. Sifir Tiguan alip 80.000 km civarinda kavrama degisimi yapmak zorunda kalan kisiler var islak kavrama olmasina ragmen. VW grubunun araclari zaten bizim ulkede cok pahali boyle bir sanzimanla ugrasmak akil kari degil verilen fiyata gore. Passat alana kadar 508 alir gecerim hem cok daha guclu ve hizli bir arac hem de oldukca donanimli. Uzerine sorunsuz bir motor ve sanzimanla geliyor. Tum VW grubundan ortalama 100-200 bin kirparsak anca ederine ulasiyor maalesef.

Eskisi kadar sorunlu degil ama hala sorunlu bir sanziman. Kalkislarda gaz pedalina oksayarak basarsan, yogun trafikte manuel moda alirsan, fazla gazlama yapmazsan 100.000km civarina kadar kavrama istemiyor ama yogun trafikte kullaniyor ve biraz da agresif suruyorsaniz kavrama omru 50.000'e kadar dusebiliyor. Sifir Tiguan alip 80.000 km civarinda kavrama degisimi yapmak zorunda kalan kisiler var islak kavrama olmasina ragmen. VW grubunun araclari zaten bizim ulkede cok pahali boyle bir sanzimanla ugrasmak akil kari degil verilen fiyata gore. Passat alana kadar 508 alir gecerim hem cok daha guclu ve hizli bir arac hem de oldukca donanimli. Uzerine sorunsuz bir motor ve sanzimanla geliyor. Tum VW grubundan ortalama 100-200 bin kirparsak anca ederine ulasiyor maalesef.
O 100-200 binlik pay da zaten ülkemizdeki VW piyasasından kaynaklanıyor. Yoksa ederi asla o değil. İlanlarda Passat B8.5 R-Line'ı B9 R-Line'dan pahalıya satıyorlar. Delirmişler cidden. Tiguan R-Line bakıyorum ve muadilleri 2.5M olmasına rağmen Tiguan 3M.

O 100-200 binlik pay da zaten ülkemizdeki VW piyasasından kaynaklanıyor. Yoksa ederi asla o değil. İlanlarda Passat B8.5 R-Line'ı B9 R-Line'dan pahalıya satıyorlar. Delirmişler cidden. Tiguan R-Line bakıyorum ve muadilleri 2.5M olmasına rağmen Tiguan 3M.
Ülkedeki bu vw piyasasını ve aşkını hiç anlamıyorum, anlamayacağım. Çok güzel araçlar ona lafım yok ama başka araba mı kalmadı arkadaşım? Pololar, golfler, tiguanlar, passatlar hepsi mi muadillerinden en aşağı 200 bin yukarıya satılır? Bunun Toyota'sı var, Opel'i var, Honda'sı var, Ford'u var, var da var. Sorunca da ''e piyasası iyi'' diyor mesela, tamam güzel de sen diğerini alsan ben diğerini alsam zaten diğerinin de piyasası iyi olacak. :)

Doğrudur. Kötü anlamda bir şey demedim zaten. Bujilerin değişmesi de kötü bir şey değil tabii ki ama çok zorlayan bir kullanıcı değilse bence bakım başı bir çıt abartı.

Şu an 3.ye biraz daha gönlüm kaymadı değil. İlk aracın da nasıl kaza yaptığı önemli ama düşündüğümüz gibi ufak bir kazaysa bence hala mantıklı.
Aslında burda konu şu;
35 km ve 73 km dikkate alınacak kadar değerli bir kriter mi ?
Sonuçta ikiside 100 km altında araçlar..
Eğer km çok dert edilmemeliyse garantisi devam eden ve arka tamponu değişen araç daha mantıklı.
Satarken de avantajlı olacak, değişen parça kaput değilde tampon olduğu için..

Gerçi bide şöyle durum var; birini alıp üç sene binersen 70-80km olacak, diğerini alıp üç sene binince 100 bin üstüne çıkacak.
Sonuç olarak kafam çorba oldu ikiside mantıklı duruyor.

2.5 milyona sattiklari A3'e DQ200 koyan bir firma VW. Ozellikle ic mekan kalitesinde cok buyuk gerilemeler var Audi'de bile. 1.5-2 milyona satilan T-Cross, T-Roc, Taigo ic mekan tarafinda komple plastik resmen. 2.3 milyona sattiklari Golf'de elektrikli koltuk yok daha. Dunya'da satislarinin bu kadar dusmesinin nedeni de bosuna degil. Uzerine Dogus grubu cakalligini ekleyince boyle oluyor iste. Bizim milletimiz de ne buluyor anlayamiyorum maalesef. Tamam konforlu ve saglam arabalar ama hem sorunsuz degiller hem de cok kaliteli. Uzerine bu fiyatlar gercekten anlamsiz. 2 yildir Golf 8'e yazilim guncellemesi getiremediler arabanin start - stop ozelligi calismiyor yarim saat beklemek zorunda kaliyorsun...

2.5 milyona sattiklari A3'e DQ200 koyan bir firma VW. Ozellikle ic mekan kalitesinde cok buyuk gerilemeler var Audi'de bile. 1.5-2 milyona satilan T-Cross, T-Roc, Taigo ic mekan tarafinda komple plastik resmen. 2.3 milyona sattiklari Golf'de elektrikli koltuk yok daha. Dunya'da satislarinin bu kadar dusmesinin nedeni de bosuna degil. Uzerine Dogus grubu cakalligini ekleyince boyle oluyor iste. Bizim milletimiz de ne buluyor anlayamiyorum maalesef. Tamam konforlu ve saglam arabalar ama hem sorunsuz degiller hem de cok kaliteli. Uzerine bu fiyatlar gercekten anlamsiz. 2 yildir Golf 8'e yazilim guncellemesi getiremediler arabanin start - stop ozelligi calismiyor yarim saat beklemek zorunda kaliyorsun...
Banada herkes “ madem bu parayı vereceksin alman-japon al “ diyor ama inatla uzak duruyorum.
Almanın iyisi gerçekten iyi oluyor eyvallah, ama iyi olunca fiyatıda dudak uçuklatıyor.
Benim bütçemde kafama en yatan araç 508 şuan.
Herkes Fransız diye kötülese bile temizini ve bütçeme uyanı bulduğum an alacağım.

Bana da herkes “ madem bu parayı vereceksin alman-Japon al “ diyor ama inatla uzak duruyorum.
Almanın iyisi gerçekten iyi oluyor eyvallah ama iyi olunca fiyatı da dudak uçuklatıyor.
Benim bütçemde kafama en yatan araç 508 şu an.
Herkes fransız diye kötülese bile temizini ve bütçeme uyanı bulduğum an alacağım.

508 çok güzel araba. Motor şanzıman çok güzel, araba çok yakışıklı, o fiyatlara bakıyor olsam kesinlikle ilk aklıma gelecek olan araç. Boş verin kim ne derse desin.

Banada herkes “ madem bu parayı vereceksin alman-japon al “ diyor ama inatla uzak duruyorum.
Almanın iyisi gerçekten iyi oluyor eyvallah, ama iyi olunca fiyatıda dudak uçuklatıyor.
Benim bütçemde kafama en yatan araç 508 şuan.
Herkes Fransız diye kötülese bile temizini ve bütçeme uyanı bulduğum an alacağım.

Fransiz diye kotulemenin bir manasi yok 508 cok cok iyi bir arac. Benim de D segmentte favori sedanim. Hem Japon seviyesine yakin bir sorunsuzluk hem de Alman seviyesine yakin bir konfor ve saglamlik var aracta. Ikisinin dengede oldugu cok iyi bir arac. Belki biraz basik olmasi, D segmente gore dusuk bagaj ve arka hacim, suspansiyonlarin biraz sert olusu eksi olarak gorulebilir ama bunlar herkes icin sorun teskil eden seyler degil. Uzerine arac virajlarda yola yapisiyor. Yani farkli profilde olsalar da bu fiyatlarda sedan olarak tek alternatifi bence Accord.