1 Ay kullanmam gerekiyor, Desene hapı yuttuk.
Yok ömür boyu değilse vücut kendini toparlar ömür boyuysa hapı yuttunuz.

Bipolar bozukluğa eşlik eden majör depresif ataklar: Bu durumda kendinizi üzgünhissedersiniz. Karamsarlık, suçluluk, enerji kaybı, iştah azalması ve uykusuzluk hissedebilirsiniz.• Bipolar bozuklukta orta-ileri derece mani atakları: aşırı coşkulu, heyecanlı, mutlu, meraklıveya hiperaktif olursunuz (uykuya her zamankinden daha az ihtiyaç duyar, daha konuşkan olur,düşüncelerin veya fikirlerin hızla akıp geçtiğini fark edebilirsiniz) ya da saldırgan veya yıkıcıtavırlar dahil karar verme yeteneğinizde zafiyet oluşur.• Daha önce ketiapin tedavisine cevap vermiş olan bipolar bozukluğu olan hastalarda manive depresif atakların nüks etmesinin önlenmesinde.• Şizofreni: gerçekte var olmayan şeyleri duyabilir veya hissedebilirsiniz; gerçek olmayanşeylere inanırsınız ya da garip şüphe, endişe, kafa karışıklığı, suçluluk, gerginlik, can sıkıntısı

Bunlar yazıyor ilaçta.

Hocam şöyle söyleyeyim; son dönemlerde kendimi kontrol edemez oldum. Tekrarlayan cinnetler geçirdim. Akabinde kendime ve etrafımdakilere zarar verdim. Kendime zararım çok ağır oldu. Sinir krizi geçirdiğimde mantık tamamen devre dışı kalıyor, sağlıklı kararlar veremiyorum. Oturduğum ülkenin Başkent şehrinde muayene olsaydım belki akıl hastanesine yatıracaklardı. Veya yatağa falan kelepçeleyebilirlerdi bilmiyorum.

Hocam şöyle söyleyeyim; son dönemlerde kendimi kontrol edemez oldum. Tekrarlayan cinnetler geçirdim. Akabinde kendime ve etrafımdakilere zarar verdim. Kendime zararım çok ağır oldu. Sinir krizi geçirdiğimde mantık tamamen devre dışı kalıyor, sağlıklı kararlar veremiyorum. Oturduğum ülkenin Başkent şehrinde muayene olsaydım belki akıl hastanesine yatıracaklardı. Veya yatağa falan kelepçeleyebilirlerdi bilmiyorum.
Sadece orta dozda sakinleştirici verebilirlerdi şizofreni ne alaka?

Sadece orta dozda sakinleştirici verebilirlerdi şizofreni ne alaka?
Bilmiyorum hocam valla, belki muayene sonucunda bu hastalıklardan herhangi birini teşhis koydu. Bir zararı olur mu ki böbrekler dışında bu ilaçların?

Böyle sorunlarınız yoksa yeniden doktora gidin içmeden önce, bence yani.
Hayır, şizofreni, bipolar, gibi hastalıklar aklıma geldiğinde hep tedirgin olmuşumdur acaba bir gün gelir beni de bulur mu diye. Hatta sık sık anksiyete yaşayan biriyim. Özellikle kahve tükettiğimde anksiyete tetiklenir bende. O yüzden uzak durmaya çalışıyorum.

Bilmiyorum hocam vallahi, belki muayene sonucunda bu hastalıklardan herhangi birini teşhis koydu. Bir zararı olur mu ki böbrekler dışında bu ilaçların?

1 ayda pek bir şey olmaz ama ömürlük verirlerse karaciğer ve böbrek çok yorulacaktır tavsiyem alkolle beraber almamanız ve ömürlük yazarsa alkol kullanmamanız. Ayrıca gittiğinizde sakinleştirici ilaç talep edin ben şizofren veya bipolar değilim sadece sinir hastasıyım deyin. Bu ilaçlar tedavi etmez sadece sizi mayıştırır. Sizi yumuşatır. Eğer beyinle alakalı çözülebilecek bir sorunsa onu danışın.