Uyuyan Sincap
Üstün
Reçetesi mesela birinin.
Bilemem walla hocam. Ağır ilaçlar diye herkes abarta abarta konuştu.Genelde hepsini birden içiyorum şu ana kadar sorun olmadı. Ayrı ayrı mı içmemiz gerekiyordu.
Yok ömür boyu değilse vücut kendini toparlar ömür boyuysa hapı yuttunuz.
Biri bipolar bozukluk için, diğeri Şizofreni tedavisi için. Ben de ne olduğumu anlamadım ki nasıl bir teşhis koydu bu.
Belirtiler neydi?Biri bipolar bozukluk için, diğeri Şizofreni tedavisi için. Ben de ne olduğumu anlamadım ki nasıl bir teşhis koydu bu.
Böyle sorunlarınız yoksa yeniden doktora gidin içmeden önce, bence yani.Biri bipolar bozukluk için, diğeri Şizofreni tedavisi için. Ben de ne olduğumu anlamadım ki nasıl bir teşhis koydu bu.
Hocam şöyle söyleyeyim; son dönemlerde kendimi kontrol edemez oldum. Tekrarlayan cinnetler geçirdim. Akabinde kendime ve etrafımdakilere zarar verdim. Kendime zararım çok ağır oldu. Sinir krizi geçirdiğimde mantık tamamen devre dışı kalıyor, sağlıklı kararlar veremiyorum. Oturduğum ülkenin Başkent şehrinde muayene olsaydım belki akıl hastanesine yatıracaklardı. Veya yatağa falan kelepçeleyebilirlerdi bilmiyorum.
Sadece orta dozda sakinleştirici verebilirlerdi şizofreni ne alaka?Hocam şöyle söyleyeyim; son dönemlerde kendimi kontrol edemez oldum. Tekrarlayan cinnetler geçirdim. Akabinde kendime ve etrafımdakilere zarar verdim. Kendime zararım çok ağır oldu. Sinir krizi geçirdiğimde mantık tamamen devre dışı kalıyor, sağlıklı kararlar veremiyorum. Oturduğum ülkenin Başkent şehrinde muayene olsaydım belki akıl hastanesine yatıracaklardı. Veya yatağa falan kelepçeleyebilirlerdi bilmiyorum.
Bilmiyorum hocam valla, belki muayene sonucunda bu hastalıklardan herhangi birini teşhis koydu. Bir zararı olur mu ki böbrekler dışında bu ilaçların?Sadece orta dozda sakinleştirici verebilirlerdi şizofreni ne alaka?
Hayır, şizofreni, bipolar, gibi hastalıklar aklıma geldiğinde hep tedirgin olmuşumdur acaba bir gün gelir beni de bulur mu diye. Hatta sık sık anksiyete yaşayan biriyim. Özellikle kahve tükettiğimde anksiyete tetiklenir bende. O yüzden uzak durmaya çalışıyorum.Böyle sorunlarınız yoksa yeniden doktora gidin içmeden önce, bence yani.
Bilmiyorum hocam vallahi, belki muayene sonucunda bu hastalıklardan herhangi birini teşhis koydu. Bir zararı olur mu ki böbrekler dışında bu ilaçların?