flairr

Uzman
Merhaba,

31 Aralık 2024 tarihinde satın aldığım Gigabyte G24F-2 monitörüm panelinde oluşan çizgilerden dolayı, bilen bilir bu monitörde kronik, ürünü 14 Eylül 2026'da Yurtiçi Kargo'ya teslim ederek ServisPoint'e gönderdim. Bildiğimiz klasik garanti aşamaları falan yapıldı ve ardından bana değişim/iade onayı verdiler. Bende ardında İtopya ile iletişime geçtim, ayrıca G24F 2 artık stoklarda olmadığı için çoğu kişiye yapıldığı gibi GS25F2 modelini gönderip gönderemeyeceklerini sordum. Onlarda muadil ürün olduğu için GS25F2 modelini elime gönderdiler. 6-7 gün sonra monitör elime ulaştı, asıl olay burada başlıyor.

Monitör elime 23 Eylül saat 16:19'da ulaştı. Bende kutuyu açtım, kurulumu yaptım ancak ekranın sağ alt kısmında çizik olduğunu farkettim. Kurulumu yaparken zaten kutunun üstünde, temiz bir çalışma alanında kurdum yani kurulum esnasında çizilmiş olması imkansız. Bende ardından saat 16:59'da İtopyaya durumu bildirdim. Bakın monitörün teslim edilmesi ile benim durumu bildirmem arasında 40 dakika var. Takdir edersiniz ki bu 40 dakikalık süreçte monitörün benim hatam sonucu çizilmiş olması imkansız. Bu arada kutuda herhangi bir ezik, yırtık vs.yoktu o yüzden kargoyu kapıda kutuyu inceledikten sonra kabul ettim.

İtopya ile iletişime geçtikten sonra bana ürünü kartal depoya yollamamı söylediler. Bende direkt teknik servise yollasam süreç daha hızlı ilerlemez mi diye sordum, onlar ise teknik servise göndermemin daha hızlı ve uygun olacağını söylediler bende ürünü doğrudan teknik servise gönderdim. 3 gün sonra monitör teknik servise ulaştı, ertesi gün bana şöyle bir mail geldi, ürüne ücretli onarım yapılacağını, çiziğin garanti kapsamına girmediğini, İtopya ile iletişime geçmem gerektiğini söylediler. Asıl önemli kısım, monitörün onarımı için benden 100 Dolar + KDV ücreti istendi :D. Evet, 5799 TL değerindeki monitörün onarımı için benden 100 Dolar + KDV talep edildi. Bende İtopya ile iletişime geçtim, onlar teknik servisin kararına karışamayacaklarını, sorunu onlarla halletmemi, kendilerinin yapacak birşeyleri olmadığını söylediler.

Bende bunların üstüne Tüketici Hakem Heyetine başvurdum, ürünün bana teslim edildiği saati, benim İtopyaya durumu bildirdiğim tarih ve saati, monitördeki hasarı, İtopya ve ServisPoint ile konuşmalarımı, benden 100 Dolar + KDV istendiğine dair ekran görüntülerini, faturayı vs.herşeyi bir araya getirip şikayette bulundum. Şikayette bulunduğumu ve ayıplı mal gönderenin onlar olduğunu, bu durumu çözmezlerse şikayetimi geri çekmeyeceğimi İtopya tarafına bildirdim. Onlarda talebiniz ilgili birimlere iletilmiştir, geri dönüş olduğunda sizle iletişime geçeceğim şeklinde mail attılar.

Yaklaşık 23 gündür monitörüm yok ve işlerim aksıyor. Üstüne İtopya'nın ayıplı mal satması nedeniyle benden 5799 TL'lik monitör için 100 Dolar + KDV ücreti talep ediliyor.

Şuan süreç devam etmekte, herhangi bir gelişme olursa yazıyı güncelleyeceğim.

İyi forumlar.

Dosya Ekleri

• üründeki hasar.webp
    üründeki hasar.webp
    2,6 MB · Görüntüleme: 20
Bakın arkadaşlar, ürünün küçüğü büyüğü fark etmez, şu kutuları açarken video kaydı çekin ya. Abi, çekin ki sonra size bahane üretemesinler. Orijinal bandrolü varken çekmeye başlayacaksın, videoyu hatalı mı çıkacak, bak bakalım ne yapacak. Hiçbir şey yapamazlar, seve seve sizin huyunuza gelirler. Kulağınız da küpe olsun, video olayını herkes yapsın, kutuyu açmadan önce. Size de geçmiş olsun hocam, umarım istediğiniz sonucu alırsınız.

B stok iade ürünü yollamaya bayılıyor bizim firmalar. Teknobiyotik de jelatinsiz/jelatini yırtılıp kutusu etiketlenmiş Cratos yolluyor, yersen :D Hukukçu birinin nitelikli dolandırıcılık davası açıp bunları bir tur süründürmesi lazım.

Video konusunda haklısınız ama evde tek yaşadığım için videoyu çekecek biri yoktu ve hızlıca monitörü kurup ertelemek zorunda kaldığım işlerimi halletmek istediğimden aklıma gelmedi. Bundan sonra internetten sakız alsam açarken videoya çekeceğim bizim vatanımızın insanları kazık atmayı baya seviyorlar malum.

Bundan sonra internetten sakız alsam açarken videoya çekeceğim bizim vatanımızın insanları kazık atmayı baya seviyorlar malum.
Satıcıya göre dikkat etmek lazım. İncehesap, Itopya, Teknobiyotik, Game Garaj gibiler birazcık sıkıntılı bu konuda. Ama mesela İnventus'ta ya da GG'de bunu yaşama ihtimalin çok daha az.

Güncelleme: İtopya bana ürün hasarı ile ilgili kargo firmasıyla tutanak tutup tutmadığımı sordu :D. Ben kime ne anlatıyorum ya, defalarca dedim ki kutuda hasar yoktu kapıda kabul ettim kargoyu. Ne yapmamı bekliyorlar acaba, kargocu zaten utanmasa kutuyu balkona atıp kaçacak, bende kargocuya abi biraz bekle bir kutusunu açiyim kontrol ediyim öyle mi git demeliyim?

Güncelleme: İtopya bana ürün hasarı ile ilgili kargo firmasıyla tutanak tutup tutmadığımı sordu :D. Ben kime ne anlatıyorum ya, defalarca dedim ki kutuda hasar yoktu kapıda kabul ettim kargoyu. Ne yapmamı bekliyorlar acaba, kargocu zaten utanmasa kutuyu balkona atıp kaçacak, bende kargocuya abi biraz bekle bir kutusunu açayım kontrol edeyim öyle mi git demeliyim?

Aslında tam olarak öyle :D buradaki en büyük acemiliğiniz kutu açılım videosu yapmamanız olmuş online olarak 3 tellefon 2 laptop 2 monitör 1 TV aldım TV dışındakilerin hepsi video çekimliydi TV'ler kendi servisleri geliyordu. Kargo süreci belli olmuyor sonuçta. Kaç kişinin elektronik eşyası kargoda değiştirilip taş kondu. veya kargo ile tenis oynayanlar var.