Benim anlamadığım, direkt fabrika çıkışlı kusurlu olduğu sıcaklık oranından belli olan karttan dolayı anında "bak işte gördün mü, bir daha sakın alma bunu" diyerek yönlendirme yapılması ve buna destek verilmesi. Daha önce hiçbir teknolojik cihazda sorun çıkmadı da bu kartta çıkınca mı anında kartı ve soğutucusunu yapanlar sorunlu oldu?

Kalkıp mesela "stutter sorunu var" veya "şunu çok kötü yapıyorlar, bence bunu almanın mantığı kalmadı" gibi şeyler söylense tamam diyeceğim. KS'nin kartı fabrikadan bozuk gelmiş, başta yollamak istememiş, sonradan yollayınca kısa sürede hatayı kabul edip iadesini onaylamışlar. Ama sanki bütün kartlar kusursuz gelecekmiş de fabrika çıkışlı asla hatalı olamazmış gibi davranılmasında bir mantık bulamıyorum.

Kötü anılarınız olabilir, bunu anlatırsınız. Eğer gerçekten iadesi yapılacak bir donanımsal arıza değil de markanın yaptığı bir eksiklik, yanlışlıktır, anlarım. "Alma" demeniz mantıklı olur. Ama fabrika çıkışlı kusurlu kartta dahi ki baştan bozuk olduğu fark edilmiş "sakın bir daha onlardan alma" demek bana göre tamamen mantıksız bir hareket.

Bende de RX 9070 XT Red Devil var. 66 dereceyi bile 35 derece hava sıcaklığında zar zor gördü. Ben kalkıp diyor muyum "bu marka çok iyi, bu marka mükemmel, kesin alın"? Hayır. Bugün bana sorunsuzu denk gelmiştir yarın ona sorunlusu denk gelir.

Geçmiş kartlardan dolayı ben de çok sorun yaşadım şu an 6700XT'de yaşamıyorum pek ama bundan 1 ay öncesine kadar iyiydi şu an çok fazla glitchleniyor bende de. Biraz olaydan bağımsız oldu ama umarım gece rahatça uyku çekmenizi sağlayacak ekran kartına kavuşursunuz. :D
Ben uyuyamıyorum ama umarım siz rahat uyursunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok güzel bir atasözü var; bir musibet, bin nasihatten iyidir diye. Geçmiş olsun. Herkes tek tek öğrenecek. AMD kendini düzeltene dek devam edeceğiz.
X Üzerinden size bu konu hakkında bilgi vermek istemiştim fakat mesajımı görmediniz. Teşekkürler.

@UmutErds, aldığım ilk AMD kartı bozuktu. Tamam dedim bozuğu denk gelmiş olabilir. İkincisini aldım yine bozuk geldi tamam sonuçta aynı seriden aldım yine üstelemedim. 3.kartta bozuk çıkınca yemin ettim bir daha almamaya. Hatta yaşadığım sorunları unutup bir daha almayayım diye AMD stuttering yazıp sorun yaşayanları okurum.

Hayret ki sinerji iade almış. Neyse şanslısınız en azından.
Sinerji iade almadı. THH Gittim reddedildi oksid bilişim iade kararı verdi.

@Xitana AMD destek ekibindesin, işaretlediğim hiçbir konuya cevap yazmazsın, tek işin dislike basmak. Ama size özel bir video gelecek, bekleyin :cool:

İşte AMD savunanları görün arkadaşlar. Teknik destek vermezler ama AMD savunmaya devam ederler. Tek çözümü yok, tek.
Bekliyoruz hocam :)

Yok ben bana dislike atanın forumda tek çözümü yok dedim. Yoksa konuya satıp NVIDIA al dese harbiden ilk çözümü olacak :D

Allah belamı versin alttaki konuya bakın arkadaşlar:

Sordan AMD 9000 serisinde sorunları çözdü derler.
Konu şahsim tarafından acılmıs zaten :D

Buradaki trollerin AMD düzeldi algısına kapılıp AMD almayın sakın.

Bu konuya bakın. Resmen bu çöple sizi yalnız bırakıyorlar.
Banada amd düzeldi kolpası sıktılar.

Geçmiş kartlardan dolayı ben de çok sorun yaşadım şu an 6700XT'de yaşamıyorum pek ama bundan 1 ay öncesine kadar iyiydi şu an çok fazla glitchleniyor bende de. Biraz olaydan bağımsız oldu ama umarım gece rahatça uyku çekmenizi sağlayacak ekran kartına kavuşursunuz. :D
Ben uyuyamıyorum ama umarım siz rahat uyursunuz.
İade mailini aldiktan sonra huzurla uyuyabildim :D

Yok ben bana dislike atanın forumda tek çözümü yok dedim. Yoksa konuya satıp NVIDIA al dese harbiden ilk çözümü olacak :D

Allah belamı versin alttaki konuya bakın arkadaşlar:

Sordan AMD 9000 serisinde sorunları çözdü derler.

Bahsettiğiniz başlıkta yazan hangi sorun kronik, çoğu kullanıcının başına gelen bir olay? Üründe donanımsal bir sıkıntı olduğu zaten servis kararı ile de kesinleşmiş ki değişim/iade kararı verilmiş. NVIDIA'nın donanım sorunlu ürünleri yok muydu? Örneğin 4090 ve 5090'ın sıkıntıları malum. AMD donanım sorunlu, NVIDIA donanım sorunlu, Intel zaten bir hevesle girip saldı. Kullanıcı olarak ne yapalım? Her üründe sıkıntı çıkma ihtimali olduğunu bilerek hiçbir şey almayalım, önermeyelim mi?

Örneğin forumda son haftalarda en az 3 tane NVIDIA ekran kartı kullanıp bilgisayarlarının donup fanlarının son hıza geçtiği şikayeti ile başlık açan arkadaş hatırlıyorum ki ben de aynı sıkıntı ile NVIDIA 3060 Ti kartımı satıp AMD'ye geçiş yapmıştım. Ne ben yeşil forumda başlık açtığım zaman ne de bu forumda bu sıkıntının çözümü bulunamamıştı, yabancı forumlara Tomshardware, Reddit veya NVIDIA forumuna baktığım zaman da bulunamıyordu ne de bu forumda açılan başlıklarda kesin bir sebep ya da çözümü bulunabildi ama sizi o başlıklara gidip "sorsan NVIDIA sorunsuz derler" dediğinizi görmedim. Zaten başlıktaki sorun da insanların "AMD sorunları" dediği sorunlardan değil direkt olarak donanım sorunlu bir ürün. Sadece AMD sorunları başlıklarına gelip "vurun kahpeye" noktasına girmeniz bence hiç hoş değil. Saygılar.

Sinerji iade almadı. THH gittim reddedildi oksid bilişim iade kararı verdi.

Ürünün alınması üzerinden aylar geçmiş kartı Sinerji neden iade alsın he diye. Hiçbir firma almaz. Elinizde THH'nin karar verebileceği hiçbir şey yokken THH'den nasıl bir karar beklediniz onu da anlayamadım şahsen.

Adamlar önce alternatif çözümleri denemiş ardından güzelcene bir sorun var servise yolla, oradan karar çıkarsa iade alırız demiş. Dedikleri vakit göndermemişsin, sonrasında gönderdiğinde de servisi iade kararı çıkartmış ve firma paranızı iade etmiş.

Şahsen süründüğünüz bir konu yok, sizi çıkartılan bir zorluk yok. Süreç olması gerektiği gibi ilerlemiş gayet kısa süre içinde de iade kararı çıkmış. NVIDIA kullanıyoruz da ne oluyor, saçma sapan oyunlarda 240W paşa paşa çekiyor AAA oyunlara geldiğim vakit 170/180W görürsek şükür diyoruz. Yetmezmiş gibi 50/60W anlık düşüşlerle drop yiyoruz. Ortada herhangi bir sebepte yok.

Size gelen kartta bulunan bir sorun yüzünden alayı kötü alınmaz demenin de lüzmu yok. Arkadaşım 9070XT Nitro+ sahibi hotspot sıcaklığı 80 üstünü görmüyor. Kimsenin "AMD düzeldi" kolpası sıktığı yok. Ya bize bu kartların en iyi üretimleri denk geliyor ya da siz bu kartları kullanmayı bilmiyorsunuz başka da bir şey diyemiyorum şahsen.

Ürünün alınması üzerinden aylar geçmiş kartı Sinerji neden iade alsın he diye. Hiçbir firma almaz. Elinizde THH'nin karar verebileceği hiçbir şey yokken THH'den nasıl bir karar beklediniz onu da anlayamadım şahsen.

Adamlar önce alternatif çözümleri denemiş ardından güzelcene bir sorun var servise yolla, oradan karar çıkarsa iade alırız demiş. Dedikleri vakit göndermemişsin, sonrasında gönderdiğinde de servisi iade kararı çıkartmış ve firma paranızı iade etmiş.

Şahsen süründüğünüz bir konu yok, sizi çıkartılan bir zorluk yok. Süreç olması gerektiği gibi ilerlemiş gayet kısa süre içinde de iade kararı çıkmış. NVIDIA kullanıyoruz da ne oluyor, saçma sapan oyunlarda 240W paşa paşa çekiyor AAA oyunlara geldiğim vakit 170/180W görürsek şükür diyoruz. Yetmezmiş gibi 50/60W anlık düşüşlerle drop yiyoruz. Ortada herhangi bir sebepte yok.

Size gelen kartta bulunan bir sorun yüzünden alayı kötü alınmaz demenin de lüzmu yok. Arkadaşım 9070XT Nitro+ sahibi hotspot sıcaklığı 80 üstünü görmüyor. Kimsenin "AMD düzeldi" kolpası sıktığı yok. Ya bize bu kartların en iyi üretimleri denk geliyor ya da siz bu kartları kullanmayı bilmiyorsunuz başka da bir şey diyemiyorum şahsen.
Kartta yasadıgım sorunların hepsini anlatmadım. Sinerji banka bilgileri istedi muhtemelen haftaya iade verirler. Saphire kartlarda bir sorun oldugunu görmedim Igors Lab powercolor 9070 xt inceli zaten. Ben THH ye yasadıgım tüm sorunları ilettim hepsinide kanıtladım. Fakat yüzlerine bile bakamadan servis raporu yok diye reddettiler. Duydugum kadarıylada amd ve powercolor bu konuyla ilgilendi ve sanirsam üstlendi.

Kartta yasadıgım sorunların hepsini anlatmadım. Sinerji banka bilgileri istedi muhtemelen haftaya iade verirler. Saphire kartlarda bir sorun oldugunu görmedim Igors Lab powercolor 9070 xt inceli zaten. Ben THH ye yasadıgım tüm sorunları ilettim hepsinide kanıtladım. Fakat yüzlerine bile bakamadan servis raporu yok diye reddettiler. Duydugum kadarıylada amd ve powercolor bu konuyla ilgilendi ve sanirsam üstlendi.

Hakem heyeti bilirkişi değildir sizin testleriniz veya kanıtlarınız gerçek olup olmadığını ve tüketici kaynaklı olup olmadığına karar vermez, veremez. Sadece yasal olarak prosedürü işletir. Dolayısıyla siz sıkıntılarınızı yetkili servis tarafından kanıtlamadığınız sürece yardımcı olmamaları normal.

Hakem heyeti bilirkişi değildir sizin testleriniz veya kanıtlarınız gerçek olup olmadığını ve tüketici kaynaklı olup olmadığına karar vermez, veremez. Sadece yasal olarak prosedürü işletir. Dolayısıyla siz sıkıntılarınızı yetkili servis tarafından kanıtlamadığınız sürece yardımcı olmamaları normal.
Memur da bana oluruz dert etme diyordu ben de güvenmiştim :D