inters0
Uzman
Merhabalar. İkinci el almış olduğum Ryzen 5 2500U işlemcili Dell Inspiron'ım var. Zamanında ufak tefek işler için uygun fiyata almıştım. İlk aldığım zaman aslında performansı iyiydi, daha sonrasında bir arkadaşım termal macun ve fan temizliği yapalım dedi ama o zamandan beri fanlar arada bir coşuyor ve laptop sıcaklıkları boşta bile yüksek. Ayrıca laptopu başlattıktan kapattığım süreye kadar çok hafif bir tiz ses geliyor. SSD'den mi yoksa fandan mı bilmiyorum. Satmayı planlıyorum ve çok fazla masraf yapmadan iyi hâle getirmek istiyorum. Bu arada yurt dışındayım.
Sorum şu; termal macun yenilemesi fayda verir mi? Hangi termal macunu almam iyi olur? Ayrıca başka neye ihtiyacım var? Mesela işlemcinin üstünü temizlemek için izopropil alkol ve mikrofiber bez almamı tavsiye eder misiniz?
Şu anki aktif laptopum ASUS TUF A16 (RTX 4050, RYZEN 7445HS). Yakın zamanda aldım ve ortalama 2 sene garantisi var. Sizce alacağım ürünlerin kalitesini yeni güncel laptopa göre düşünmeli miyim? Termal macun kurur diye korktuğumdan 2 sene sonraya kadar düzgün kalır mı emin değilim. Termal macun olarak MX-4 ve 6 duydum. Farkları nedir? Kıvam farkını duydum (doğru mu bilmiyorum), hangisi daha iyi olur?
İki tane satış planı oluşturdum.
1. Sadece eski laptopa göre;
Arctic MX-6 (4 gr) (yanında tek kullanımlık birkaç adet temizlik bezli) (temizlik bezli olduğu için bildiğim kadarıyla kolonya veya izopropil alkole gerek kalmayacak diye düşünüyorum, yanlış biliyorsam düzeltin)
= 320 TL
veya
-Arctic MX-4 (4 gr) (yanında spatula hediyeli)
-100 ml izopropil alkol
= 320 TL
2. Hem eski hem ileriye dönük yeni laptopa göre;
-Arctic MX-6 (8 gr)
-Macunu yaymak için spatula (önceki pakete masraf olmasın diye koymadım, çünkü bazı yerlerde eski bir kredi kartı ile yayılabileceğini duydum.)
-Natec izopropil alkol 100 ml
= 660 TL
Maalesef tecrübem olmadığı için öğrenmem açısından sebeplerini açıklarsanız sevinirim. Ayrıca dikkat etmem gereken noktalar var mı belirtebilir misiniz?
@michaelscofield hocam siz anlıyorsunuz sanırım
Sorum şu; termal macun yenilemesi fayda verir mi? Hangi termal macunu almam iyi olur? Ayrıca başka neye ihtiyacım var? Mesela işlemcinin üstünü temizlemek için izopropil alkol ve mikrofiber bez almamı tavsiye eder misiniz?
Şu anki aktif laptopum ASUS TUF A16 (RTX 4050, RYZEN 7445HS). Yakın zamanda aldım ve ortalama 2 sene garantisi var. Sizce alacağım ürünlerin kalitesini yeni güncel laptopa göre düşünmeli miyim? Termal macun kurur diye korktuğumdan 2 sene sonraya kadar düzgün kalır mı emin değilim. Termal macun olarak MX-4 ve 6 duydum. Farkları nedir? Kıvam farkını duydum (doğru mu bilmiyorum), hangisi daha iyi olur?
İki tane satış planı oluşturdum.
1. Sadece eski laptopa göre;
Arctic MX-6 (4 gr) (yanında tek kullanımlık birkaç adet temizlik bezli) (temizlik bezli olduğu için bildiğim kadarıyla kolonya veya izopropil alkole gerek kalmayacak diye düşünüyorum, yanlış biliyorsam düzeltin)
= 320 TL
veya
-Arctic MX-4 (4 gr) (yanında spatula hediyeli)
-100 ml izopropil alkol
= 320 TL
2. Hem eski hem ileriye dönük yeni laptopa göre;
-Arctic MX-6 (8 gr)
-Macunu yaymak için spatula (önceki pakete masraf olmasın diye koymadım, çünkü bazı yerlerde eski bir kredi kartı ile yayılabileceğini duydum.)
-Natec izopropil alkol 100 ml
= 660 TL
Maalesef tecrübem olmadığı için öğrenmem açısından sebeplerini açıklarsanız sevinirim. Ayrıca dikkat etmem gereken noktalar var mı belirtebilir misiniz?
@michaelscofield hocam siz anlıyorsunuz sanırım
Son düzenleme: