Hocam güncel olarak nasıl sistemden memnun musunuz performans ve sıcaklıklarda değişiklik var mı?
Hâlâ karttan ve performansından memnunum. Satın aldığım döneme göre havalar biraz ısındığı için şu an incelemede görünen sıcaklıktan ortalama 2-3 derece daha yüksek seyrediyor. Ancak tesadüftür, bugün undervolt deniyordum.

Çekirdek ve bellek frekanslarını değiştirmeden, yani performans kaybı olmadan, daha düşük voltaj ile kartı çalıştırdığımda ortalama 10-12 derece daha soğuk çalışıyor. Akşama undervolt sonuçlarını eklerim. Kaldı ki sadece bu kart için değil, alacağın bütün markalardaki RTX 5070 için undervolt yapabilirsin tabii ki.

Hâlâ karttan ve performansından memnunum. Satın aldığım döneme göre havalar biraz ısındığı için şu an incelemede görünen sıcaklıktan ortalama 2-3 derece daha yüksek seyrediyor. Ancak tesadüftür, bugün undervolt deniyordum.

Çekirdek ve bellek frekanslarını değiştirmeden, yani performans kaybı olmadan, daha düşük voltaj ile kartı çalıştırdığımda ortalama 10-12 derece daha soğuk çalışıyor. Akşama undervolt sonuçlarını eklerim. Kaldı ki sadece bu kart için değil, alacağın bütün markalardaki RTX 5070 için undervolt yapabilirsin tabii ki.
Sıcaklıkların öyle 1-2 derece oynaması zaten önemli değil çok serin yinede.
Hocam undervolt açısından da belirtirseniz sonuçları çok güzel olur gerçekten çünkü yarın aynı kartı sipariş edeceğim gibi gözüküyor.
Hatta toplamayı düşündüğüm sistemide aşağıya bırakayım sizde bizzat kullanıyorsunuz şunu değiştir dediğiniz bir şey vardır belki.

COLORFUL BATTLE-AX B650M-PLUS V14 DDR5 7600MHz mATX AM5 Gaming (Oyuncu) Anakart
AMD Ryzen 5 7500F 3.7 GHz AM5 38 MB Cache 65 W İşlemci Tray
XPG K Mesh Kyber 750W 80+ Gold Rainbow mATX/ATX Siyah Kasa
Western Digital Blue SN5000 WDS100T4B0E PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD
Thermalright Peerless Assassin 120 Digital Black ARGB TL-C12C-X28-S V2 120mm 6 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu
GoodRam IRDM Black 16GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Bellek
Inno3D N50702-12D7X-195064N GeForce RTX5070 Twin x2 OC 12GB 192Bit GDDR7 Ekran Kartı

Sıcaklıkların öyle 1-2 derece oynaması zaten önemli değil çok serin yinede.
Hocam undervolt açısından da belirtirseniz sonuçları çok güzel olur gerçekten çünkü yarın aynı kartı sipariş edeceğim gibi gözüküyor.
Hatta toplamayı düşündüğüm sistemide aşağıya bırakayım sizde bizzat kullanıyorsunuz şunu değiştir dediğiniz bir şey vardır belki.

COLORFUL BATTLE-AX B650M-PLUS V14 DDR5 7600MHz mATX AM5 Gaming (Oyuncu) Anakart
AMD Ryzen 5 7500F 3.7 GHz AM5 38 MB Cache 65 W İşlemci Tray
XPG K Mesh Kyber 750W 80+ Gold Rainbow mATX/ATX Siyah Kasa
Western Digital Blue SN5000 WDS100T4B0E PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD
Thermalright Peerless Assassin 120 Digital Black ARGB TL-C12C-X28-S V2 120mm 6 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu
GoodRam IRDM Black 16GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Bellek
Inno3D N50702-12D7X-195064N GeForce RTX5070 Twin x2 OC 12GB 192Bit GDDR7 Ekran Kartı
Biraz uğraş sonucunda benzer performansı alarak ortalama 10 derece daha serin çalışmasını sağlayabildim. Güç tüketimi de biraz düştü. Hem sentetik testlerde hem de gerçek dünya testlerinde, yani oyunlarda, stabil çalışıyor. Şu anki halinden oldukça memnunum.

The Last of Us™ Part II Remastered Screenshot 2025.05.11 - 13.58.53.11.webp

The Last of Us™ Part II Remastered Screenshot 2025.05.11 - 14.03.03.16-min.webp

Sorduğun diğer konuya gelirsek, aslında tam olarak işlemcimiz aynı ve ekran kartımız aynı olacak. Onun dışındaki parçalarımızı marka olarak aslında farklı. Yine de benzer özelliklerde tabii. Bence memnun kalacaksın sistemden. Şimdiden hayırlı olsun.

Biraz uğraş sonucunda benzer performansı alarak ortalama 10 derece daha serin çalışmasını sağlayabildim. Güç tüketimi de biraz düştü. Hem sentetik testlerde hem de gerçek dünya testlerinde, yani oyunlarda, stabil çalışıyor. Şu anki halinden oldukça memnunum.

Sorduğun diğer konuya gelirsek, aslında tam olarak işlemcimiz aynı ve ekran kartımız aynı olacak. Onun dışındaki parçalarımızı marka olarak aslında farklı. Yine de benzer özelliklerde tabii. Bence memnun kalacaksın sistemden. Şimdiden hayırlı olsun.
Gerçekten çok güzel değerler, undervolt yaparken kendin deneme-yanılma yöntemi ile mi uygun değerlerin bunlar olduğuna karar verdin yoksa bir veriyi/videoyu mu rehber olarak kullandın hocam?

Ayarları paylaşabilirsen sevinirim ortalama bi' fikrim olur en azından.
Kart stok haliyle kontrol ettiğim kadarıyla yük altında en fazla 1080 mV'ta 2880 MHz çekirdek frekansı kullanıyordu. Aynı çekirdek frekansını 900 mV'ta da kullanabiliyorum. Voltajı daha da düşürünce çekirdek frekansını da düşürmek zorunda kalıyordum.

900 mV'ta 2880 MHz çekirdek frekansı ile stok halinden 10 dereceden fazla daha serin çalıştırabiliyorsun ve ama ortalama 5 FPS düşüş yaşıyorsun. 850 mV'ta 2700 MHz çekirdek frekansı ile stok halinden 20 derece daha serin çalıştırabiliyorsun ama ortalama FPS kaybın 10'a yaklaşıyor.

Performans olarak arada yaklaşık 1-2 FPS oynayacak kıvamı 950 mV'ta 3050 MHz çekirdek frekansı ile yakaladım. Sıcaklıklar da ortalama 10 derece düştü.

Bellek frekansları ile henüz oynamadım.

Kart stok haliyle kontrol ettiğim kadarıyla yük altında en fazla 1080 mV'ta 2880 MHz çekirdek frekansı kullanıyordu. Aynı çekirdek frekansını 900 mV'ta da kullanabiliyorum. Voltajı daha da düşürünce çekirdek frekansını da düşürmek zorunda kalıyordum.

900 mV'ta 2880 MHz çekirdek frekansı ile stok halinden 10 dereceden fazla daha serin çalıştırabiliyorsun ve ama ortalama 5 FPS düşüş yaşıyorsun. 800 mV'ta 2700 MHz çekirdek frekansı ile stok halinden 20 derece daha serin çalıştırabiliyorsun ama ortalama FPS kaybın 10'a yaklaşıyor.

Performans olarak arada yaklaşık 1-2 FPS oynayacak kıvamı 950 mV'ta 3050 MHz çekirdek frekansı ile yakaladım. Sıcaklıklar da ortalama 10 derece düştü.

Bellek frekansları ile henüz oynamadım.
Bana korkutucu gelen bir şey bu valla bilgim çok olmadığı için belki yeterince araştırırsam bende yapmaya kalkabilirim. Fakat şimdilik stock olarak çalışsın hiç umrumda değil ne kadar ısındığı :telaşlı::telaşlı:. Verileri paylaştığın için teşekkür ederim.

Bana korkutucu gelen bir şey bu valla bilgim çok olmadığı için belki yeterince araştırırsam bende yapmaya kalkabilirim. Fakat şimdilik stock olarak çalışsın hiç umrumda değil ne kadar ısındığı :telaşlı::telaşlı:. Verileri paylaştığın için teşekkür ederim.
Korkulacak bir durum yok merak etme. Voltaj düşürüp sıcaklığı düşürdüğün için kartı bozma ihtimalin düşük. Stabil olmadığında en fazla ekran donuyor, oyun çöküyor vs. Zaten bilgisayarı yeniden başlattığında ya da MSI Afterburner'da ayarları sıfırladığında kaldığın yerden devam ediyorsun. :) Canını sıkan sıcaklıklar olursa, denemekten çekinme.

İncelemenin sonuç kısmında da belirttiğim gibi, ekran kartının sıcaklıkları kasamızın hava akışına ve kasa fanlarımızın kalitesine de bağlı unutma. Bunlar benim değerlerim.

Hocam sistemi topladım ve çok uzun süre kullanma fırsatım olmadı ama şu anda gayet her şey stabil gözüküyor ve bu çok hoşuma gitti. Henüz undervolt yapmadım biraz daha kullanıp araştırıp deneyim sahibi olmak istiyorum, sıcaklıklar hemen hemen senin stok olarak kullandığın şekildeki ile aynı tabii ki havalar henüz çok ısınmadı ama şimdilik gayet serin bilindik oyunlarda test ettim işlemci ve ekran kartı gayet yeterli bir şekilde soğutuyor kendini ve artmıyor sıcaklıklar.
Birkaç tane teste tabi tuttum sistemi biraz fazla teknik detaylı olduğu için pek bir fikir sahibi olamadım aşağıya fotoğrafları bırakıyorum senin bilgin varsa yorumlarsan çok sevinirim.
IMG_3338.webp
IMG_3339.webp
IMG_3340.webp