İnceleme Inno3D RTX 5070 Twin x2 OC 12GB

Undervolt Rehber

Bu videodaki ayarları uygulayabilirsin. Adam 4 farklı preset veriyor. Karttan karta değişecektir tabii ama aşağı yukarı değerleri öğrenebilirsin. Ben şu anda 925 mV 2.9 GHz kullanıyorum. Performans kaybı neredeyse hiç yok. Güç tüketimi 180 watt civarı. Sıcaklık 60 derecelerde.

Müsait bir zamanımda izleyip bakacağım teşekkürler.

Inno3D RTX 5070 Twin x2 OC 12GB Undervolt Testlerimin Sonuçları

(Tüm testlerde oda sıcaklığı 26-28 Dereceydi)
(Kullanılan uygulama: Heaven Benchmark 4.0 Quality-Ultra / Tesellation-Extreme / Anti Aliasing-x8 / Resolution-2560x1440)

Default Ayarlar Max 72 Derece

900mV 2900MHz Max 63 Derece

950mV 3050MHz Max 68 Derece (AI analiz ettiğinde o da bu ayarı öneriyor.)

925mV 2900MHz Max 66 Derece

975mV 3000MHz Maks 69 Derece

Yaptığım testler sonucu 950mV 3050MHz profilini kullanmayı düşünüyorum sizlerinde fikirlerini almak isterim.
Ek olarak şunu da sormadan edemeyeceğim, Her ayarda yük bindiğinde "Coil Whine" sesi gelmeye başlıyor bu normal mi? Uzun süreli kullanımda zararı var mı? (Ses beni rahatsız edecek derecede değil.)

@Shinya150 @Şişman Adam

FurMark ayarlarım ve sonuçlarımda bu şekilde, FurMark'da absürt sıcaklıklara ulaştım. Anlamlandıramadım.

Dosya Ekleri

• Default.webp
    34,7 KB · Görüntüleme: 77
  • FurMark.webp
    342,6 KB · Görüntüleme: 107
  • Undervolt.webp
    34 KB · Görüntüleme: 87
Son düzenleme:
Kartı yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum. 900 mV'ta 3000MHz Core Clock/+2500MHz Mem. Clock OC+UV ile ideal sıcaklık ve biraz daha yüksek FPS ile stabil şekilde kullanıyorum. Alacak arkadaşlar gönül rahatlığıyla alabilirler ses, cw(bu şans işi gerçi) gibi sorunu yok.

Güç tüketimi arttıkça coil whine da artıyor ama herhangi bir sorun oluşturmaz. Benim de ekran kartı yük altına girince coil whine oluyor biraz. Hatta hoparlörlerim monitöre bağlı olduğu için yük altında cızırtı da geliyor.

Hocam ben Memory Clock kısmına dokunmadım, dokunduğum zaman overclock mu yapmış oluyorum ? Undervolt yaparken sadece mV ve Core Clock üzerinde işlem yapmış insanlar bende ne gördüysem onu yaptım.

Core clock ve memory clock kısmını kartın default halinin üzerine çıkarırsanız OC, bu hızlara kartın default voltaj değerinin altında çalışmasını isterseniz de UV yapmış oluyorsunuz. Genelde bu ikisi aynı anda stabil şekilde yapılıyor. Tıpkı benim yaptığım gibi.

@Alcheinz, uzun uzun denemeler sonrasında ben de kartı şu an için 950 mV'ta 3050 Mhz çekirdek hızıyla kullanıyorum. Ayrıca memory clock hızına +2000 ekledim. Performans kaybı yok ve sıcaklıklar 10 derece düşmüş durumda.

Uzun süredir bu ayarlar ile stabil bir şekilde kullanıyorum. Bu ayarları tavsiye ederim. Geç geri dönüş için de kusura bakmayın.

Düzenleme: Coil Whine sesinden bahsetmişsiniz. Ben hem şu anki kullandığım ayarlarda hem de yaptığım diğer denemelerin hiçbirinde Coil Whine sesine rastlamadım. Bu konuda herhangi bir sorun yaşamadım ve yaşamıyorum.

İkimizin sistemleri çok benzer zaten birebir aynı ayarları yapmışız. Araştırdığımda Coil Whine sesinin biraz şans işi olduğu ama zaten zararsız olmasından dolayı sorun etmiyorum, öyle aşırı gelmiyor banada. Memory Clock hızını bende arttırıp deneyeceğim, şuan şehir dışındayım dönünce güncelleme geçerim. Sıcaklıklar bende sizinki kadar düşmedi genelde 5-7 derece düştü, acaba diğer koşulların etkisinden mi kaynaklı?

Çok güzel bir paylaşım olmuş eline sağlık.

Araştırdıktan sonra bu kartı dün aldım. Yazını bugün görünce içim rahatladı.
Gayet profesyonel bir çalışma yapmışsın. Tadında bir inceleme olmuş. Sırf sana yorum yapabilmek için üye oldum.

Kart bana geldikten sonra ben de bu konuya kendi deneyimlerimi aktaracağım. Araştırmalarımda güzel sonuçlar görmüştüm. Türkiye'den detaylı bir inceleme sevindirici.

Hayırlı olsun güle güle kullan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Size de hayrlı olsun, umarım memnun kalırsınız.

Ayrıca kartı deneyip karşılaştırma yaparken bu incelemenin yapıldığı tarihteki mevsim koşullarıyla şu anki mevsim koşullarının farklı olduğunu unutmayın. Yine de duruma göre undervolt yapabilirsiniz tabii. Ben yaptım ve kendi sıcaklıklarım ortalama 10 derece düştü.

Aramıza hoş geldiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…