Dünyada 9 milyar insan var. Siz tamamının bunu böyle kabul ettiğini iddia ediyorsunuz, böyle bir şey mümkün mü sizce?
Kendi değer ve yargılarınız ile benzer değer ve yargılarda insanlardan oluşan bir echo chamber içerisindesiniz, hepimiz öyleyiz. Bu yüzden herkesi ortak bir fikirde zannediyorsunuz diye düşünüyorum. Eğer dediğiniz doğru olsaydı bu olayla bağıntısı bulunan herkes topluca idama götürülürdü, ki ABD yasaları buna izin veriyor. Onun yerine hasıraltı edilmeye çalışıldı, üstüne üstlük bu tek bir kişinin başının altından çıkan bir şey değil. Demek ki bu yaptıkları şeyin "kötü" olduğunu düşünmeyen kişiler var.
Zaten bir dine inananların büyük kısmı kaynağını okumaz. Okusalar dahi örneğin İslam dinini anlamak yüksek seviyede bir düşünce yapısı gerektirir. Böyle olduğu için de insanların dini maalesef bahsettiğiniz kaynaklar değil kulaktan dolma bilgilere dayalıdır ve ona inanırlar.
Kimse de öyle bir şey söylemedi zaten. İncil, Kur-an, Tevrat içerisinde gayet de güzel öğretiler vardır. İnsana iyi olmayı ve toplum ile barışık yaşamayı aşılarlar. Sorun zaten bunlar değil, toplumun kendi yapısıyla alakalı.
Ayrıca olayı dini bir tartışmaya çekmek istemiyorum zira hem aslen konuyla alakası yok hem de dini konuları konuşmak benim hoşuma gitmiyor, insanlar kendisine agresif bir tutum sergilendiği hissiyatına kapılıyorlar.