@Geraltın kılıcı, açıkçası bilemedim. Yazılarının çok öznel olduğunu, ön kabullere dayalı olduğunu, eksik veya hatalı tanımlamalar yapıldığını ve senin kendi varoluşsal sancının yansıması olduğunu düşünüyorum. Yani felsefi olarak oturup konuşulabilir belki ama ortak objektif düzlemde ne kadar konuşulabilir bilemedim.

@Geraltın kılıcı, açıkçası bilemedim. Yazılarının çok öznel olduğunu, ön kabullere dayalı olduğunu, eksik veya hatalı tanımlamalar yapıldığını ve senin kendi varoluşsal sancının yansıması olduğunu düşünüyorum. Yani felsefi olarak oturup konuşulabilir belki ama ortak objektif düzlemde ne kadar konuşulabilir bilemedim.

Efenim, hepimizin yazıları bir bakıma kendi tarafımızdan şekillendirildiği için özneldir. Bu arada her şeye "varoluşsal sancı" demek pek mantıklı değil.

Varoluşsal sancı hakkında:

Varoluşsal kriz, bireylerin varoluşlarının anlamını ve amacını sorguladıkları zaman yaşayabilecekleri bir durumdur.

Kaynakça: Wikipedia

Son düzenleme:
Bu arada her şeye "varoluşsal sancı" demek pek mantıklı değil.
Her şeye demedim ki.

E tabii fakat bu öznelliğin bir de kolektif bir bağlayıcılığı olması gerekir diye düşünüyorum, bu tarz konularda yani.

Varoluşsal kriz, bireylerin varoluşlarının anlamını ve amacını
Yaş ilerlesin. Şöyle bir ölüme yaklaşalım. Sen de ben de ve ölüme yaklaşan diğer insanlar görecek Dünya kaç bucak :D

sözü @HSsn'de daha bugün kullanmıştı
La ben onun uzvu muyum? Aağ!

Hedefime ulaştıktan sonrası benim için önemli değil
Hedefler önemli tabii. Fakat materyalist hedeflerle kişinin kendini kısıtlaması dolaylı yoldan ruhsal acı çektirmektir. Neyse babam! XD (iyice Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz ağzı oldu ıyy) Herkesin sınavı kendine 😅

Varoluşsal sancı yansıması biraz ağır olmadı mı hocam? 🫠

Hedefler önemli tabii. Fakat materyalist hedeflerle kişinin kendini kısıtlaması dolaylı yoldan ruhsal acı çektirmektir. Neyse babam! XD (iyice Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz ağzı oldu ıyy) Herkesin sınavı kendine 😅
Ben Allahsızım. :giggle::coffee:

Varoluşsal sancı yansıması biraz ağır olmadı mı hocam? 🫠
Ergenken oldu ancak şu anda öyle bir durum yok.

Herkesin hayatında yaşadığı bir şey. Yani öyle az rastlanan bir durum değil. Düşünebilen herkesin yaşadığı bir durum.

Bizim ülkemizde ne yazık ki öyle bir durum yok. Çocuklarımız saman gidip saman ölecekler...