Bak işte bu yüzden kızıyorum sana, gel tartışmadan sana anlatayım.

Bir, benim çalıştığım firma bünyesinde 100'ü aşkın sosyal medya hesaplarının (ki bunlar içinde sadece Instagram yok.) Marketing'ini yapan, onları yöneten insanlardan oluşuyor, ben kendi alanımın yani içerik üretimi ve marketing kısmında iyi bir konumdayım, bu da demek oluyor ki ben bu işi biliyorum.

Geliyorsun günde 2 3 gönderi paylaş, şu şu saatler arasında olsun diyorsun, o iş öyle olmuyor, o saatler arasında da gönderi paylaşabilir, farklı saatlerde de paylaşabilir, verdiğin saatin genel bir mantığı yok, ha diyorsan o aralıklarda insanlar daha çok telefonla ilgileniyor, hayır İstanbul içerisinde elimizde olan verilerden yola çıkarsak 75 kilometre çapta sosyal medya kullanım oranı %200 artıyor, peki bu reklam basan için geçerli mi? Hayır değil, reklam adı üstünde seçtiğin seçeneklerde seni Boost'lar, saatte fark etmez, günde.

Adam salt reklam çıkmadan, günde 5 paylaşımla 30.000 görüntülenme elde ediyor, içeriğini bilmiyoruz, takipçi sayısını bilmiyoruz, beğenme ve yorum oranlarını bilmiyoruz (ki bunlar çok önemlidir.) Gelip burada şu şu saatte paylaş demek tamamen kör kurşun atmak demektir.

Tüm bu saydığım bilgilerden yoksunsak, adam da içeriğini anlatmıyor, sayfasını göstermiyorsa verilebilecek en iyi tavsiye reklam çıktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bak işte bu yüzden kızıyorum sana, gel tartışmadan sana anlatayım.

Bir, benim çalıştığım firma bünyesinde 100'ü aşkın sosyal medya hesaplarının (ki bunlar içinde sadece Instagram yok.) Marketing'ini yapan, onları yöneten insanlardan oluşuyor, ben kendi alanımın yani içerik üretimi ve marketing kısmında iyi bir konumdayım, bu da demek oluyor ki ben bu işi biliyorum.

Geliyorsun günde 2 3 gönderi paylaş, şu şu saatler arasında olsun diyorsun, o iş öyle olmuyor, o saatler arasında da gönderi paylaşabilir, farklı saatlerde de paylaşabilir, verdiğin saatin genel bir mantığı yok, ha diyorsan o aralıklarda insanlar daha çok telefonla ilgileniyor, hayır İstanbul içerisinde elimizde olan verilerden yola çıkarsak 75 kilometre çapta sosyal medya kullanım oranı %200 artıyor, peki bu reklam basan için geçerli mi? Hayır değil, reklam adı üstünde seçtiğin seçeneklerde seni Boost'lar, saatte fark etmez, günde.

Adam salt reklam çıkmadan, günde 5 paylaşımla 30.000 görüntülenme elde ediyor, içeriğini bilmiyoruz, takipçi sayısını bilmiyoruz, beğenme ve yorum oranlarını bilmiyoruz (ki bunlar çok önemlidir.) Gelip burada şu şu saatte paylaş demek tamamen kör kurşun atmak demektir.

Tüm bu saydığım bilgilerden yoksunsak, adam da içeriğini anlatmıyor, sayfasını göstermiyorsa verilebilecek en iyi tavsiye reklam çıktır.
Sayfada şu an 300'e yakın takipçi var, içerik sayısı günde 5 paylaşım yaptığım için 1 ayda 120'yi aştı. Sadece ilk başta ilk takipçilerin gelmesi için verdiğim reklamlar dolayısı ile 3-4 bin görüntülenme ve 50 kadar takipçi reklamdan geldi devamında kendiliğinden gelişti. Instagram üzerinde reklam vermeyi biliyor musunuz bilmiyorum ama reklam verirken hedef kitleyi önerilen mi seçmeliyim yoksa kendim tüm dünyayı etkileyen bir hedef kitle mi koymalıyım karar veremedim, çünkü içerik sadece Türklerle alakalı değil. Örnek veriyorum 200 TL bütçe ile reklam versem önerilen kitlede bana 2 bin görüntülenme sunuyorsa kendi oluşturduğum kitlede 7-8 bine çıkıyor, ama çok fazla Hintli geliyor orası anlamsız :D

Sayfada şu an 300'e yakın takipçi var, içerik sayısı günde 5 paylaşım yaptığım için 1 ayda 120'yi aştı. Sadece ilk başta ilk takipçilerin gelmesi için verdiğim reklamlar dolayısı ile 3-4 bin görüntülenme ve 50 kadar takipçi reklamdan geldi devamında kendiliğinden gelişti. Instagram üzerinde reklam vermeyi biliyor musunuz bilmiyorum ama reklam verirken hedef kitleyi önerilen mi seçmeliyim yoksa kendim tüm dünyayı etkileyen bir hedef kitle mi koymalıyım karar veremedim, çünkü içerik sadece türklerle alakalı değil. Örnek veriyorum 200 TL bütçe ile reklam versem önerilen kitlede bana 2 bin görüntülenme sunuyorsa kendi oluşturduğum kitlede 7-8 bine çıkıyor ama çok fazla hint geliyor orası anlamsız :D

Çok fazla Hintli gelmesinin sebebi maalesef ülkemize Hintlilerin dadanması... Şu an yönettiğim bir içkili yerin sayfasında aynı olayı yaşıyoruz, hatta şöyle söyleyeyim gelen Hintliler orayı kadınların satıldığı bir yer sanıyor.

Reklamlarda maalesef tüm dünyayı kapsayan bir reklam konumu olmuyor, belirli bölgelere verebiliyorsun, ancak pazarda bulunan bir ürün veya direkt olarak içeriğinden gelir elde edebileceğin bir modelse bütçeni konum konum ayırmanı öneririm, ilaç şirketlerinden örnek vereceğim, güneş kremi üreticisi olan firmayla çalışıyoruz, bu firmanın ürünleri yüksek UV koruması sağlıyor, sıcakların en çok arttığı yerlerde ki başka firmalara (örnek vermem gerekirse Bangladeş'te bazı inşaat firmaları işçilere gerçekten güneş kremi dağıtıyor.) O taraflara reklam çıkıyor.

Dizi film tarzı bir içerik derken edit mi yapıyorsun serilere? Yoksa kendin yarattığın bir şeyi mi paylaşıyorsun? Dostum biraz örnek ver ya, yardımcı olmak için çabalıyorum direkt olarak hedef kitlen hakkında yorum yapmam için bilgi sahibi olmam gerek...

Dizi film tarzı bir içerik derken edit mi yapıyorsun serilere? Yoksa kendin yarattığın bir şeyi mi paylaşıyorsun? Dostum biraz örnek ver ya, yardımcı olmak için çabalıyorum direkt olarak hedef kitlen hakkında yorum yapmam için bilgi sahibi olmam gerek...
Login • Instagram Türkiye'de bu tip sayfa çok olmadığı için paylaşmak istememiştim neyse paylaşayım gitsin, zaten aynı içeriği üretseler bile basacağım reklamdan dolayı çok ön plana çıkamayacaklardır. Reklam bölgelerini kendim seçtim, genel olarak bilinen ve büyük ülkeleri eklediğim için daha yüksek görüntülenme gelebiliyor. Hintlilerin gelmesi pek dert değil sayfa sizinki gibi bir yer değil :D Zaten global çapta bu fikir ile içerik üreten büyük (kimisi 1 milyon kimisi 500 bin takipçide vs.) 3-5 sayfa var benim de hedefim aralarına katılmak.

@6434 bakın anlatmak istediğim şey buydu:
Bu Instagramın otomatik önerisi:
1717946859426.webp

Bu da benim belirlediğim:
1717946894963.webp

Ücret aynı ama erişim sayısı farklı.

Login • Instagram Türkiye'de bu tip sayfa çok olmadığı için paylaşmak istememiştim neyse paylaşayım gitsin, zaten aynı içeriği üretseler bile basacağım reklamdan dolayı çok ön plana çıkamayacaklardır. Reklam bölgelerini kendim seçtim, genel olarak bilinen ve büyük ülkeleri eklediğim için daha yüksek görüntülenme gelebiliyor. Hintlilerin gelmesi pek dert değil sayfa sizinki gibi bir yer değil :D zaten global çapta bu fikir ile içerik üreten büyük (kimisi 1 milyon kimisi 500 bin takipçide vs.) 3-5 sayfa var benim de hedefim aralarına katılmak.

Şimdi daha iyi yardım edebilirim, içerikler güzel, nostaljik olarak tüm çizgifilmleri paylaşacaksan emin ol içeriğin asla bitmez, bu içeriklerin telif muhabbeti nasıl işliyor bilmiyorum yabancı olduğum bir mecra çizgi filmler. Ancak algoritma arka planda ki sese göre bile seni ileri geri itebiliyor, çok da mühim bir problem değil.
Şu anki reklam politikanı izleyebilirsin, sana tavsiyem eski çizgi filmler ile alakalı olduğu için reklam vereceğin ülkelerin yaş skalasına bakman iyi olur, ayrıca derinlemesine bir sayfa gezintisi yap, hangi konum senin içeriklerin açısından daha kıt bir yer rakip konusunda falan, bu tür sayfaları büyütmek bir pazar alanında olan sayfayı büyütmekten daha zordur, daha fazla zaman gerektirir çünkü bir ihtiyaç doğrultusunda yürütülen veya özgür içeriklere sahip olan bir sayfa değil ama nostaljik yapımlar üzerinden ilerlediğin için neredeyse sınırsıza yakın içeriğin var bu da senin artın.

@6434 bakın anlatmak istediğim şey buydu:
Bu Instagram'ın otomatik önerisi:
Eki Görüntüle 54827

Bu da benim belirlediğim:
Eki Görüntüle 54828

Ücret aynı ama erişim sayısı farklı.

Normal aslında, eklediğin o etiketlere gelen etkileşimler üzerinden Instagram sana kişiler öneriyor, direkt hedef kitlesi seçiyorsun. Yani çizgi roman, karikatür Disney falan, burada düşünmen gereken iki şey devreye giriyor ve tabii ki eklediğin ülkelerden birisinin nüfusu 2 milyar.

Ya sayfanın tam olarak hedef kitlesini hedefleyeceksin, daha doğal bir takipçi sayısıyla ilerleyeceksin, ya da tamamen Instagram'a bırakıp insanların ilgisini rastgele çekmeyi bekleyeceksin, Instagram'ın eline bırakırsan çizgi romanlar ile, animasyon filmler ile veya Disney junior ile ilgilenmeyen birisi de senin sayfana bakabilir, ayrıca takipçilerinin de ilgi alanlarını baz alarak bir reklam kitlesi oluşturur, şu anda da halihazırda çok takipçin olmadığı için rakamlar bir tık daha az gözüküyor.

Çizgi roman, animasyon filmleri sektöründen pek anlamam, cidden Hindistan'da ve Brezilya'da iyi kullanıcı çekebilecek derecede bir marketing var mı?

Nostaljik olarak tüm çizgi filmleri paylaşacaksan emin ol içeriğin asla bitmez.
İçeriğimin sınırsız olduğunu bildiğim için içim rahat zaten :D

Ya sayfanın tam olarak hedef kitlesini hedefleyeceksin, daha doğal bir takipçi sayısıyla ilerleyeceksin, ya da tamamen Instagram'a bırakıp insanların ilgisini rastgele çekmeyi bekleyeceksin, Instagram'ın eline bırakırsan çizgi romanlar ile, animasyon filmler ile veya Disney junior ile ilgilenmeyen birisi de senin sayfana bakabilir, ayrıca takipçilerinin de ilgi alanlarını baz alarak bir reklam kitlesi oluşturur, şu anda da halihazırda çok takipçin olmadığı için rakamlar bir tık daha az gözüküyor.
Aslında doğal ilerlemeyi 2 haftadır deniyorum, reklam vermedim ve son 3 gündür değişik bir şekilde kendi kendine etkileşim gelmeye başladı, 3 günde gelen takipçi 40-50 civarında.

Çizgi roman, animasyon filmleri sektöründen pek anlamam, cidden Hindistan'da ve Brezilya'da iyi kullanıcı çekebilecek derecede bir marketing var mı?
Orada sadece o ülkeler yok desem:
1717947521075.webp

İçeriğimin sınırsız olduğunu bildiğim için içim rahat zaten :D

Aslında doğal ilerlemeyi 2 haftadır deniyorum, reklam vermedim ve son 3 gündür değişik bir şekilde kendi kendine etkileşim gelmeye başladı, 3 günde gelen takipçi 40-50 civarında.

Orada sadece o ülkeler yok desem:
Eki Görüntüle 54838

Maşallah, gayet normal o rakamlar arasında ki fark. :rofl:

Dediğim gibi reklam verirken o ülkelerin çokluğuna değil, senin içeriğinin hangi ülkelerde daha çok arandığına baksan daha iyi olur, mesela Google trends kullanabilirsin, o dilde hashtag analizi yapabilirsin keşfet üzerinden.

Maşallah, gayet normal o rakamlar arasında ki fark. :rofl:

Dediğim gibi reklam verirken o ülkelerin çokluğuna değil, senin içeriğinin hangi ülkelerde daha çok arandığına baksan daha iyi olur, mesela Google trends kullanabilirsin, o dilde hashtag analizi yapabilirsin keşfet üzerinden.
Hashtag koymak sayfayı kalitesiz gösterir düşüncesini kafamdan atamıyorum, bu yüzden her videonun açıklamaları kısa ve sade aslında.

Peki günlük paylaşımı nasıl ayarlamamı tavsiye ediyorsunuz? Örnek veriyorum Tom & Jerry bölümleri 5 videoya anca bölünüyor ama The Roadrunner bölümleri 4 bölüm olabiliyor, günde 2 şeklinde gitmem daha mı mantıklı olur karar veremedim. Zaten hiçbir takipçi oturup bölümün devamı gelsin diye beklemiyordur bundan eminim. Sayfanın amacı aslında insanlara gün ortasında 1,5 dakikalık bir nostalji yaşatmak gibi bir şey.