SSD olduğu için çok da hantal olacağını sanmam. Bence eski Windows 10 sürümü kurmayın. Zira bu sefer uygulamalarda sorun çıkıyor ve sürücüler düzgün çalışmıyor. Güncel bir Windows 10 sürümü kurabilirsiniz. Sonrasında ise gereksiz hizmetleri kapatırsınız.

2015 LTSB kurdugunuzda da her ne kadar temiz bir surum olsa da dizinleme ve teslim en iyilestirme kapatmanizi oneririm. CPU'yu oldukca yoran seyler bunlar.

Bu arada her ne kadar bu kadar eski surumlerin destekleri devam etse de, bazi uygulamalar 1703 ve ustu gibi surumler isteyebilirler. Bence LTSC 2021 dusunun derim, oyle ahim sahim hizmet bakimindan farklari yok zaten LTSB/LTSC surumlerin yillar arasinda.

Sadece Windows olmak üzere bir işletim sistemi önerisi arıyorum. Küçük eski bir laptopa kurulacak. Steam desteği sadece Windows 10'da var diye tutup da Windows 10 kurmak istemiyorum. Güncelde Windows 7 bulunuyor ama çoğu şey açılmıyor. 1-2 yıl önce Windows 10 denendi fakat biraz ağır çalışıyordu.

Sistem özellikleri:
8 GB RAM.
Intel Atom (Kusura bakmayın, neslini vs. bilmiyorum, elimde değil.)
GPU yok.
500 GB SSD.

Eğer kredi kartını vs. kullanmayacaksan Windows 10 Lite'yi önerebilirim

Konuya uzun bir süre sonra dönüş yapabildim. Bilgisayar çünkü benim değildi. Kullanan kişide daha format nedir bilmediği için mecbur işi ben üstlendim. Başta LTSC 2019 kurma kararı alıp oraya bu ISO dosyasıyla gittim ama gidip kurduğumda biraz hantaldı. Ses paneli, güç paneli, başlat ve Dosya Gezgini gibi çoğu şey bastıktan 1.5 saniye sonra falan geliyordu. Gidip LTSB 2015 kurma kararı aldım. İmkanlar pek el vermesede en sonunda orada LTSB'yi de indirip formatlayabildim. Arada sanırım bileşen sayısı farkı olmalı ki bayağı hızlı çalışıyordu. Tıkladığım her yer neredeyse anında açılıyor. Steam desteği olsaydı çoktan Windows 8.1'i yapıştırmıştım fakat destek olmayınca mecbur en düşük sürüm Windows 10 kurmak durumunda kaldık. En azından küçük oyunları 40-50 FPS de olsa artık oynayabiliyor. Konuya çözüldü seçecektim fakat herkes yardım ettiği için ben çözüm mesajı işini moderatöre bırakıyorum.