Detaylar
Kim cevapladı?deadfellow 2
Üstün
Bozulmuyor, sadece 13600F'i 14600K, 13900K'yı da 14900KS diye pazarladıkları için sorun oluyor 
Muhtemelen çekirdek frekanslarının suyunu çıkardıkları için işlemciler stabil çalışmıyordur. Videoyu izlemedim.
Ryzen şirazeyi öyle bir kaydırdı ki bellerini doğrultamıyorlar.
- Makaleler
- 9
Intel ve gittikce buyuyen 13 ve 14. nesil stabilite sorunlari
Normalde bunu profil mesajina atip ironik bir saka yapip gececektim ancak, x86_64 CPU piyasasinda 2 firmanin bas gosterdigi varsayarsak, bu tip haberler piyasa icin buyuk onem tasiyor. Alder Lake'den beridir takip ettigim bir konuydu. Alder Lake'de yaygin bir sorun degildi ancak Rocket Lake ve...
Koneko Toujou 41
Üstün
Muhtemelen çekirdek frekanslarının suyunu çıkardıkları için işlemciler stabil çalışmıyordur. Videoyu izlemedim.
Voltaj ve frekansları düşürün diye açıklama yaptıklarını söylüyordu sonlara doğru. Büyük bir ihtimal senin dediğin gibi bir durum var.
Intel ve gittikce buyuyen 13 ve 14. nesil stabilite sorunlari
Normalde bunu profil mesajina atip ironik bir saka yapip gececektim ancak, x86_64 CPU piyasasinda 2 firmanin bas gosterdigi varsayarsak, bu tip haberler piyasa icin buyuk onem tasiyor. Alder Lake'den beridir takip ettigim bir konuydu. Alder Lake'de yaygin bir sorun degildi ancak Rocket Lake ve...techolay.net
Teşekkürler. Özet:
Anladigim kadariyla islemci artik fabrikadan ciktigi voltajda stok frekanslarini vermedigi icin ekstra voltaj veriyormus. Daha cok isinmasi disinda su anlik pek sorun olacagini zannetmiyorum ancak vakit gectikce daha da fazla voltaj verilmesi gerekecek ve artik bir sure sonra "yeter artik" deyip frekans kismaniz gerekebilir. Frekans kisinca da 13 ve 14. nesil CPU almanin pek anlami kalmiyor gibi bir şey zaten.
Problem with Multiple CPUs Rapidly Destabilizing Over Time
Hoping some of you fine folks can provide some suggestions on an issue I am having. I've built several hundred PCs in my 25 years in this hobby/profession. However, I can't pin down the root cause of this particular issue. I Built myself a new computer last October of 2023. I originally...
- Makaleler
- 7
14. nesil ile ''yeni nesil'' bir sey gormedik zaten. Ayni islemcileri birazcik frekans arttirip onumuze sundular, 13900K aslinda overclock edilmis bir 14900K yani. Asil silikon ayni silikon yani aslinda, 13. nesil CPU'lari yaparken olusmus daha iyi bin'li silikonlari overclock'layip sonradan 14. nesil yapmislar yuksek ihtimal. Coffee Lake Refresh'de oldugu gibi ''yenilik'' getirmekle bile ugrasmadilar...Yeni nesil olduğu için düzelir dendi fakat görünüşe göre düzelmemiş.